desery - 58579 przepisów (strona:1468/3906)

ToTò Eataliano - prawdziwa Italia w Warszawie 114

parmeńską, salami, gorgonzolą i karmelizowaną,  cebulką. Wszystkie są na bardzo cienkim cieście. Najbardziej smakuje mi ta z karmelizowaną cebulą i pleśniowym serem. I teraz la grande finale, czyli deser! Na stół wjeżdża zestaw pod tytułem "tiramisu do it yourself". W zestawie mamy boski krem, biszkopty i mocne espresso.  Mieszamy sobie sami według upodobania. O mamuniu, jakie to było

Kulinarne przygody Gatity
Zupa migdałowa 106

Płatki podprażamy na suchej patelni. Podajemy z ryżem, posypaną płatkami migdałowymi. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/zupa-migdalowa/ MieszamWGarnku   Artykuł Zupa migdałowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Cynamonowa wieża 109

Nachodzą mnie czasem pomysły na coś słodkiego, innego… Patrzę wtedy po półkach w kuchni co mam, szybko dodaję składniki do siebie i…tworzę! Inspiracją

Latosiowydom
Klasyczna sałatka jarzynowa 181

Mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i majonezem do smaku. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/klasyczna-salatka-jarzynowa/ MieszamWGarnku   Artykuł Klasyczna sałatka jarzynowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sałatka z burakiem cukrowym 166

Sałatka z burakiem cukrowym - powrót do przedwojennych smaków Buraki cukrowe kojarzą się większości z nas z produkcją cukru, jednego z najbardziej uniwersalnych dodatków do potraw i niemalże obowiązkowym składnikiem deserów, ciast, a także wielu dressingów i marynat. Ten najpopularniejszy ze wszystkich współczesnych słodzików, jeszcze w XVIII wieku traktowany był jako... lekarstwo. Po raz pierwszy cukier z buraków cukrowych został wyprodukowany

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wafle kawowo kajmakowe z mlekiem w proszku 176

garnku. Polewamy polewą wafle. Ozdabiamy orzechami. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/wafle-kawowo-kajmakowe-z-mlekiem-w-proszku/ MieszamWGarnku   Artykuł Wafle kawowo kajmakowe z mlekiem w proszku pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Masa orzechowa 361

bardzo prosta do zrobienia masa orzechowa z serka mascarpone, śmietanki i masła orzechowego. To super przepis na domowy krem orzechowy do tortów, ciast, tart. Możesz go też jeść jak deser w pucharku. - tylko 4 składniki - kilka minut szykowania - uniwersalny krem

AniaGotuje.pl
Masełko, krem jabłkowy bez cukru 107

kakao i cynamonem (opcjonalnie) Mieszamy. Przechowujemy w lodówce. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/maselko-krem-jablkowy-bez-cukru/ MieszamWGarnku   Artykuł Masełko, krem jabłkowy bez cukru pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Lukrowany domek z piernika 147

Na wigilijnym i świątecznym stole na szczególne miejsce zasługują tradycyjne korzenne pierniki. Miejsce na stole może też zająć domek z piernika.

Przepisy Kulinarne
Szarlotka z Budyniową Pianką 254

wielbicieli ciast z jabłkami. Kruchutkie, puszyste ciasto, niezwykle delikatna, słodziutka pianka budyniowa i cudowne, smażone jabłuszka z aromatycznym cynamonem to wypiek idealny zarówno na święta jak i niedzielny deser. Ciasto rozpływa się w ustach, jest przepyszne w smaku i przede wszystkim nie jest skomplikowane w przygotowaniu. Szarlotka z Budyniową Pianką - Składniki: N adzienie jabłkowe: ok. 1,5 kg jabłek

Słodka Strona
Napój z owocem chlebowca – źródło potasu, wapnia i fosforu 143

smaku stanowi Jackfruit / Chlebowiec. Jackfruit, to owoc tropikalny będący bogatym źródłem potasu, wapnia i fosforu. W smaku przypomina trochę figę, ananasa i brzoskwinię. Idealnie nadaje się do różnych napojów, deserów, a nawet sałatek. Ja dziś połączyłam go z jabłkami i sokiem z cytryny. Wyszło nie tylko zdrowo, ale też i bardzo pysznie. Spróbujcie sami. Składniki: 2 i 1/2 jabłka Jackfrui

Słodkie okruszki
Deser budyniowy z musem jabłkowo-malinowym i migdałami 117

Budyń uwielbiam- zwłaszcza na świeżym wiejskim mleku. Można z niego wyczarować pyszne desery. Dzisiejsza propozycja jest szybka do zrobienia! Co nam trzeba? Na 4 pucharki: Opakowanie budyniu śmietankowego łyżeczka masła 500ml mleka 2 łyżki cukru dodatkowo: mus owocowy: u mnie jabłkowo-malinowy płatki migdałowe- 4 łyżki borówki Robimy! Przygotowujemy budyń: Podgrzewamy mleko (450ml) z cukrem i łyżką masła. Budyń mieszamy

Latosiowydom
Restauracja Menya Musashi – ramen w Blue City 172

gotuje się przez 12 godzin, oraz pszennego makaronu własnej roboty i dodatkowych składników. Oprócz ramenu możecie zjeść tu również tradycyjny japoński tsukemen, gyoza (smażone japońskie pierogi), sałatki, przekąski i desery. Na tą wizytę wybrałam się z całym moim zespołem z pracy. Spędziliśmy tu w przemiłej atmosferze nieco ponad godzinę i mieliśmy okazję spróbować wielu dań z tutejszej karty. Dzięki temu

nietylkopasta.pl
Nie marnuje – banany 101

owoce do kosza. Banan wszechstronny To przykre, biorąc pod uwagę, że owoce to tak naprawdę produkt idealny – można je zjeść jakoś samodzielny posiłek, zrobić z nich ciasto, ciasteczka, desery, sałatki, dodać do pierogów, naleśników, ugotować kompot, przygotować koktajl, smoothie, lody i wielu innych potraw. Wydawać by się mogło, że to produkt, który nie ma prawa się marnować. Jednak ląduje

365 dni dookoła kuchni
Sałatka „raz dwa” 154

ulubionym pieczywem. Ja najczęściej jem ją samą. Do tego filiżanka ulubionej herbaty i… nic mi więcej nie trzeba. No dobrze, później może jeszcze pokuszę się o deser A jak herbata, to najlepiej sięgnąć po tą na bazie czarnej herbaty. Dlaczego? Czarna herbata dobrze wpływa na układ pokarmowy i ułatwia trawienie. Do tego, jeśli tak jak ja zaparzycie „Uśmiech

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania