desery - 58579 przepisów (strona:1485/3906)

Wuzetka 531

ciasto podzieliłam na 12 bardzo dużych kawałków. Przy obecnej pogodzie zdecydowanie polecam upiec biszkopt wieczorem poprzedniego dnia. Trochę wysiłku przy pieczeniu wynagrodzi Wam jednak potem deser – mocno schłodzona domowa wuzetka bije na głowę każdą mleczna kanapkę i smakuje bajecznie! Składniki na biszkopt czekoladowy: 6 jajek 120 g mąki pszennej (12 łyżek) 60 g kakao (6 łyżek) 60 g mąki

Ciastkozercy
JABŁKA SMAŻONE W CIEŚCIE Z POSYPKĄ CYNAMONOWĄ 131

trudno dostępnych składników, ani też długiego stania przy kuchennym blacie. Przygotujecie je ekspresowo, z kilku zaledwie podstawowych produktów, które z pewnością zawsze macie pod ręką. Robię ten deser cały rok i nigdy mi się nie nudzi. Zróbcie już dziś, to tylko kilka minut. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI JABŁKA W CIEŚCIE 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka

cool and minty
Chleb pszenny na zakwasie z rodzynkami i orzechami włoskimi 223

naprawdę warto. Bez porównania do zwykłego chleba na drożdżach jest o wiele bardziej sycący, a ten z rodzynkami i orzechami jest tak dobry, że można go jeśc samego jak deser, bo jest lekko słodkawy. Składniki na duży okrągły bochenek lub średniej wielkości keksówkę: 350 g zakwasu żytniego -przepis na zrobienie zakwasu znajdziecie tu: Mój pierwszy raz z chlebem na zakwasie

greenscarf
Tinginys – litewski blok 214

czekamy aż wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki do stężenia. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/tinginys-litewski-blok/ MieszamWGarnku Artykuł Tinginys – litewski blok pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Cytrynowe gofry z lemon curd, bitą śmietaną i borówkami 134

Chrupiące, smaczne słodko-kwaśne gofry z dodatkiem soku z cytryny mają orzeźwiający smak.

Przepisy Kulinarne
miod arbuzowy 169

pyszny, bogaty miód, który będzie doskonałym dodatkiem do deserów, ciast, lodów,a i dla zdrowia. Jeśli nie mieliście  okazję gotować miód z arbuza, radzę go zrobić.        Składniki: 1000 gr miąższu arbuza 2 szt cytryny 500gr cukru ,lub więcej ,to zależy od słodkości arbuza   Wykonanie Obrać miąższ arbuza z nasion  i skórki

w mojej kuchni
Kukurydziane gofry z malinową frużeliną i bitą śmietaną 124

Kukurydziane, lekkie gofry z orzeźwiającymi, dojrzewającymi w słońcu malinami i puszystą bitą śmietaną to świetny pomysł na domowy, sezonowy deser ze świeżymi owocami. Gofry z bitą śmietaną i owocami to klasyka naszej słodkiej kuchni, która zawsze smakuje, szczególnie najmłodszym. Składniki: Gofry: 2 jajka 200g mąki pszennej 140g mąki kukurydzianej 1/3 szklanki oleju

Szalona Kuchnia Eweliny
Mini-Pavlova bez cukru, glutenu i laktozy. TYLKO 20 KCAL 196

Zdrowa, dietetyczna Pavlova? Da się? DA SIĘ! Bez cukru, bez glutenu, bez laktozy.  JEDYNIE 20 KCAL. Słodka, pyszna i niezwykle prosta, a na dodatek w

Czarnawisienka
SAŁATKA Z MANGO Z SEREM FETA 154

Dziś pyszna ,lekka sałatka z cudownym sosem waniliowym .Świetna na śniadanie lub deser , a nawet na przyjęcia.Jest może troszkę uciążliwa w zrobieniu , ale efekt jest wspaniały.Bardzo ją polecam. 1 Mango 1 brzoskwinia 1 pomidor 1 czerwona cebula Ser feta Sok z limonki  Sałata Natka pietruszki Kawałki arbuza Sos : ********************** 2 żółtka 5 dag.cukru pudru 2/3 szkl.mleka 1/4 laski

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Frużelina wiśniowa 144

Doskonały dodatek do deserów takich jak naleśniki, gofry czy lody.  400 g wydrylowanych wiśni kilka łyżek cukru do smaku czubata łyżka mąki ziemniaczanej Wiśnie przełożyć do garnka, dodać cukier i gotować aż zaczną się rozpadać. W 1/2 szkl rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do gotujących się wiśni. Mieszać aż zacznie gęstnieć. Tak przygotowaną frużelinę można użyć od razu

Smakołyki Asi
Muffinki z rodzynkami i powidłami 112

dziś u mnie suszona żurawina – lub tymi, które akurat są w domu, pachnące powidłami i cynamonem. Czy może być coś lepszego gdy budzimy się z rana? Wizja takiego deseru do kawy napawa mnie optymizmem i radością na resztę dnia. Jest wspaniale Tak więc zapraszam na muffinki z rodzynkami i powidłami oblane solidnie polewą czekoladową, pachnące cynamonem. Domowe muffinki

Zasmakuj Kuchni
Brzoskwinie w syropie 161

temu kupiłam w dobrej cenie ponad 4 kg polskich, niewielkich brzoskwiń. Chwilę zastanawiałam się co z nich przygotować, ale wygrała pierwsza myśl, czyli brzoskwinie w syropie. Będą idealne do deserów i ciast, a zimą dodadzą trochę słońca do porannej owsianki. Oczywiście nie są tak idealne (jeśli chodzi o kształt) jak te ze sklepu, ale domowe i pyszne.     Składniki

Pasja Smaku
Brownie z malinami. Przepis krok po kroku. 197

stronie znajdziecie wiele klasycznych przepisów. Zauważyliśmy, że brakuje na pewno jednego „must have”, czyli brownie z malinami . Szybko postanowiliśmy nadrobić zaległości, bo tak pyszny, czekoladowy deser na stronie musi być i kropka. Jedna blaszka to stanowczo za mało   Jedno jest pewne. Kiedy robimy brownie z malinami, jedna blaszka

kuron.com.pl
Ciasto Forsetka 338

słoneczny wtorkowy poranek zapraszam na pyszne ciasto biszkoptowe z kremem waniliowym, borówkami i galaretką. Ciasto to doskonały, orzeźwiający deser dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 8 łyżek oleju, 1 łyżka octu, 1 łyżka proszku do pieczenia, Krem waniliowy: 3 szklanki mleka, 3 opakowania budyniu waniliowego, 2 opakowania cukru waniliowego

Tradycyjna kuchnia Kasi
Frużelina czereśniowo-jabłkowa – przepis krok po kroku 137

góry dnem. Dzięki temu, słoiczki szczelnie się zamkną.   I to już wszystko! Nasza frużelina czereśniowo-jabłkowa jest już gotowa Teraz możemy przy jej pomocy przygotować ulubione desery, słodkie śniadania czy inne dania na słodko Jeśli chcielibyście ją przechowywać przez zimę, warto dla pewności zapasteryzować frużelinę w słoikach. A Wy lubicie czereśnie? Koniecznie dajcie znać, do czego najchętniej je wykorzystujecie

Okiem Blondynki by McBlondi

Proponowane wyszukiwania