śniadania - 47413 przepisów (strona:1485/3161)

ALA MA KOTA 229

swojej naiwności Ala tak myślała.Więc Ala ma kota...i masę dodatkowej pracy. Karmi, sprząta kuwetę, zawozi do lekarza, gdy potrzeba, wstaje bladym świtem , bo kot potrzebuje towarzystwa i śniadania i ... pilnuje. Bo kota młodego trzeba pilnować, i to bardzo. O tym Ala nie wiedziała. I teraz wyciąga kota Leona ze zmywarki i pralki, sprząta odłamki stłuczonego lustra

WYSPA SZCZĘSLIWA
Placki dyniowe z nutą waniliową (wegańskie) 197

Zaczęła się jesień czyli mój ulubiony okres blogerski. Zimne wieczory, w łóżku, z zieloną zimową herbatą najbardziej mnie inspirują. W głowie rodzi się masa pomysłów na

Czarnawisienka
Muffiny z cukinią, migdałami i rodzynkami 262

Proste, szybkie w przygotowaniu muffiny z cukinią, z dodatkiem rodzynek i płatków migdałowych. Pożywne, aromatyczne dzięki przyprawom korzennym, ładnie wyrośnięte. W środku gęste i wilgotne, wspaniałe na drugie śniadanie. Do ich przygotowania możemy użyć dowolnych bakalii i jeśli nie mamy cukru z prawdziwą wanilią lub pasty waniliowej, to możemy dodać cukier wanilinowy (lub po prostu zapach waniliowy pominąć). Bardzo

Mała Cukierenka
Komosa ryżowa na mleku roślinnym z owocami 279

przepyszny, pożywny deser – przekąskę z komosy ryżowej z dodatkiem masła orzechowego i świeżych owoców. Całość smakuje wspaniale i taki deser można spokojnie również zabrać do pracy na drugie śniadanie. W przygotowaniu jest prosty, szybki i bardzo mi smakował. Polecam… (przepis dostałam od mojej bratowej :)) Komosa ryżowa na mleku roślinnym z owocami Składniki na około 4 porcje: 400ml mleka

Mała Cukierenka
Roladki z chleba tostowego 4660

Śniadanie doskonałe lub przekąska idealna:). Fantastycznie prezentuje się na imprezowym stole. Smakuje zwłaszcza podane na ciepło - wygląda jak mięsne roladki, dlatego można się nieźle zdziwić:). Jeśli zrezygnujemy z boczku, roladki będą chrupiące.  8 kromek chleba tostowego 8 plastrów sera 8 plastrów boczku wędzonego 1 papryka majonez keczup 1. Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkowujemy cienko za pomocą wałka

Szefowa kuchni
Nadziewane bułeczki na ciepło 793

Wczoraj przygotowałam bardzo smaczne, nadziewane bułeczki. Jeżeli chcecie odczarować zwykłe kanapki z szynką i z serem, zróbcie takie same Są proste, efektowne i bardzo smaczne. Koniecznie

Kuchnia Bazylii
Jak rozpocząć dietę? 217

zapach cytrusów dodaje energii, odstresowuje i poprawia samopoczucie. Odświeża oddech, ponieważ zawarte w cytrynie olejki eteryczne łagodzą stany zapalne dziąseł. Jak widać same korzyści:) To co, jutro przed śniadaniem szklaneczka? Iwona dietetyk Nowy post Jak rozpocząć dietę? pojawił się w Wypieki i Rumience

Wypieki i Rumieńce
Sałatka z komosy ryżowej, pieczonej dyni i fety 146

dodaję ją do zup, jako dodatek do sosów i bazę sałatek. Sałatka z komosy z pieczoną dynią najlepiej smakuje na zimno. Można ją zabrać na piknik lub jako drugie śniadanie do pracy. Składniki:  2 szklanki ugotowanej czerwonej komosy ryżowej 2 szklanki dyni (hokkaido lub piżmowej) pokrojonej w kostkę 100 g sera feta lub sera lazur kilka łyżek siekanej

Codziennik Kuchenny
Kasza jaglana z pieczonymi warzywami 149

posypania marchewki cynamonem, pietruszki kolendrom, bardzo przyjemnie jest odkrywać podczas jedzenia, każdy z tych smaków. Jeśli po obiedzie zostanie trochę kaszy i warzyw, z przyjemnością zabieram je na drugie śniadanie do pracy. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej kawałek dyni Hokkaido (ok. 20 dkg) 2 marchewki 1 pietruszka 1 czerwona papryka 1 biała lub żółta papryka 1 mała cebula olej

Codziennik Kuchenny
Sałatka z pieczonej dyni i brukselki 132

pieczonych warzyw: marchew, pasternak, seler, kalafior, ziemniaki, brukselka, kapusta, cebula, czosnek, bataty, pietruszka, dynia. Wracając do sałatki będącej tematem wpisu, to jest dobra propozycją na kolację, obiad lub II śniadanie. Smakuje równie dobrze na ciepło i na zimno. Jest lekko słodka z nutą goryczki (z brukselki), ma chrupkie dodatki i bardzo smaczny dressing cytrynowo-miodowy. Składniki

Codziennik Kuchenny
Congee z tofu, miso i glonami 173

tego obniżają poziom cholesterolu i podnoszą odporność organizmu. W przepisie użyłam tofu naturalnego, ale równie dobrze smakuje tofu wędzone, czosnkowe lub paprykowe. Congee jadam z wielką przyjemnością na wczesne śniadanie, jest to posiłek bardzo sycący, lekki i dający dużo energii. Congee po ugotowaniu Składniki zupy przed połączeniem Congee z tofu, miso i glonami Składniki: 1/2 szklanki ryżu

Codziennik Kuchenny
Bulion warzywny - podstawa domowych zup. 136

stanowi bazę większości zup, które gotuję. Kiedyś gotowałam zupy głównie na bulionie drobiowym, ale z powodów zdrowotnych zmieniłam ten zwyczaj. W moim domu zupy jada się na śniadanie, obiad i kolację, więc co najmniej dwa razy w tygodniu gotuję duży garnek bulionu. Wystarczy obrać warzywa, pokroić, zalać wodą i można zapomnieć na 2 godziny o gotującej się

Codziennik Kuchenny
Surówka z młodej kapusty 208

Dziś proponuję młodą kapustę w nieco mniej znanej odsłonie, chrupiącej surówki obiadowej. Taką surówkę można podać do dań obiadowych, mięs z grilla lub zjeść do kanapki na drugie śniadanie. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 4 łyżki posiekanego koperku sól Sos: 1 łyżka płynnego miodu 4 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oleju (jaki lubicie - słonecznikowy, rzepakowy, lniany) szczypta soli

Codziennik Kuchenny
Wegeburgery z marchewką 147

tłuste, jak smażone kotlety. Wegeburgery bardzo smakowały rodzinie, jedliśmy je na ciepło i zimno z sosem jogurtowym i ketchupem. Burgery podane w smacznej bułce, są doskonałą propozycją na drugie śniadanie. Składniki: 2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej 2 szkl. utartej marchwi 1 mała czerwona cebula 1/2 szkl. ziaren słonecznika 1/4 ziaren sezamu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka curry

Codziennik Kuchenny
Naleśniki budyniowe 28607

tylko zobaczyłam je na blogu Nastoletnie wypiekanie. Naleśniki te mają nie tylko ciekawy smak, ale też cudownie roznoszący się waniliowy aromat i piękny złoty kolor! Polecam je na śniadanie, obiad, czy też kolację :) Zarówno małe, jak i duże łasuchy na pewno będą zadowoleni :) […] The post Naleśniki budyniowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania