Ciasto kostka wiśniowa – ciasto z bitą śmietaną i wiśniami Przepyszne ciasto – wilgotny, waniliowy biszkopt, bita śmietana z kawałki czekolady, wiśnie w galaretce. Przepis na blachę pysznego deseru! PRZEPIS NA CIASTO KOSTKA WIŚNIOWA Składniki na ciasto kostka wiśniowa: biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 3/4 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego do nasączenia
Dorota SmakujeCytrusowe babki należą do moich ulubionych. Są puszyste i miękkie. Ta ma naturalny zapach i orzeźwiający smak pomarańczy. Swój wyrazisty kolor też zawdzięcza pomarańczy, która została
Przepisy Kulinarneczekaliśmy. Dzisiaj kolejny rodzinny dzień więc święta jak najbardziej udane. Ale może nie macie pomysłu co zabrać ze sobą np w gości. Jeszcze zdążycie zrobić najprostszy deser świata - jeśli tylko macie daw składniki :) Pianki i czekoladę, bo tylko tego potrzebujecie do zrobienia świątecznych jajeczek. Składniki: opakowanie mini pianek 1 biała czekolada Przygotowanie: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej
Gotowanie z pasjączekaliśmy. Dzisiaj kolejny rodzinny dzień więc święta jak najbardziej udane. Ale może nie macie pomysłu co zabrać ze sobą np w gości. Jeszcze zdążycie zrobić najprostszy deser świata - jeśli tylko macie daw składniki :) Pianki i czekoladę, bo tylko tego potrzebujecie do zrobienia świątecznych jajeczek. Składniki: opakowanie mini pianek 1 biała czekolada Przygotowanie: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej
Gotowanie z pasjądawna nosiłam się z zamiarem przygotowania sernika z herbatą matcha. Kolor sernik przyciąga uwagę ale i smak jest bardzo fajny. Sernik matcha jest puszysty i orzeźwiający. To idealny deser na święta, który postanowiłam udekorować wiórami z białej czekolady. Okazało się jednak, że mój małżonek kupił wegańską czekoladę. Trochę obawiałam się, że czekolada po rozpuszczeniu nie stężeje tak dobrze jak zwykła
codojedzeniakawałki zimnego tłuszczu, piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 60 minut, ciasto dobrze wystudzić - sypana szarlotka jest bardzo łatwym, szybkim tanim ciastem na wyjątkowy deser, zwłaszcza z jabłkami szara reneta..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękusi zapachem już podczas przygotowania, a w trakcie pieczenia sprawia, że nie można doczekać się efektu. Dodatkowo nie zawiera cukru, glutenu, ani tłuszczu, więc można je uznać za zdrowy deser i tym samym skusić się bez wyrzutów sumienia na kolejny kawałek. Takie słodkości są usprawiedliwione. Koniecznie spróbujcie tego rewelacyjnego połączenia, a zapewniam, że wtedy jeszcze nie raz do niego
Di gotujeprzepis na muffinki. Takie w sam raz na przekąskę w czasie świątecznych przygotowań. Bardzo proste do zrobienia, pożywne i po prostu pyszne. Te muffinki będę idealne nie tylko na deser, ale śmiało można je zjeść na śniadanie. Bardzo polecam. Składniki: 1 i 1/2 szklanka mąki owsianej lub zmielonych płatków owsianych 1/2 szklanki mleka kokosowego 3 łyżki miodu lub syropu
Healthy food explorerMini bezy z Lemon Curd, czyli wielkanocne gniazdka z kremem cytrynowym. Pięknie będą się prezentować na wielkanocnym stole. Polecam udekorować świeżą miętą oraz kolorowymi jajeczkami. Krem
Moja DelicjaProste i szybkie wielkanocne muffiny bananowe z kokosem i daktylami , udekorowane bitą śmietaną i kolorowymi jajeczkami. Ciasto na muffinki jest bez białego cukru. Zamiast niego jest
Moja DelicjaLody kajmakowe, krówkowe to propozycja szybkich, łatwych lodów o idealnej konsystencji, jak z najlepszej lodziarni. Lody kajmakowe nie wymagają użycia maszyny do lodów. Artykuł Lody kajmakowe
NiePieprz.plTaki upominek nigdy nie stawia obdarowanego w niezręcznej sytuacji, kiedy czuje się zobowiązany zrewanżować. Ja takie prezenty uwielbiam i dawać, i otrzymywać. Może to być własnoręcznie upieczone ciasto czy deser w fantazyjnym słoiczku, przewiązanym kolorową wstążeczką i ozdobionym wydrukowaną na domowej drukarce etykietą. Czasami kupuję jakieś drobne przetwory tylko dla oryginalnego słoiczka. Wykorzystuję je potem właśnie do takich jadalnych prezentów
Codzienna kuchnia niecodziennabardziej, że moje dzieci oszalały na ich punkcie ;) Do przygotowania moich popsów wykorzystałam proste babeczki waniliowe . Można upiec je nawet 2 dni wcześniej albo wykorzystać kilka, które zostanie po deserze ;) Z wniosków mogę się z Wami podzielić kilkoma radami: Ciasto na popsy warto zmiksować blenderem, kruszenie w rękach nie daje takich dobrych efektów. Ciasto pokruszone rękami dalej ma większe kawałki
Ciastkozercy