desery - 58579 przepisów (strona:1446/3906)

KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 139

wpływ na nasze samopoczucie. Udowodniono naukowo, że zapobiegają chorobom serca i cukrzycy.  Mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni - jako samodzielna przekąska oraz dodatek do sałatek, mięs, ryb, owsianek, deserów, czy wypieków. Migdały to główny składnik marcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków. Dla zdrowia i urody

Kuchnia MagdaLeny
2 lata z Thermomix TM5 – Recenzja 116

banh bao. W TM5 jajka na miękko wychodzą idealne, więc śniadania nie były problemem, a kiedy naszła nas ochota na coś słodkiego robiliśmy deser bananowy. Okazało się, że cała reszta „infrastruktury” kuchennej jest zbędna.     Dostęp do ogromnej bazy receptur kulinarnych   Thermomix na dobre wszedł do naszej rodziny

kuron.com.pl
Domowe bounty – kokosowe FIT batony 157

Domowe bounty – FIT batony Domowe bounty – kokosowe FIT batony to fenomenalna w swej prostocie i smaku słodka przekąska, która podbije serce każdego miłośnika egzotycznego kokosa. Course FIT deser Keyword batony, bounty, fit, gorzka czekolada, mleczko kokosowe, wiórki kokosowe Prep Time 15 minutes Total Time 15 minutes Servings 14 batonów Ingredients 2 i 1/2 szklanki (200 g) niesiarkowanych wiórków

Fitsweet.me
Zimowy obiad wegetariański III, Meimei 166

wegańskich do wyboru. Lokal nie jest w jakimś prestiżowym miejscu, ale dajcie mu szansę bo jedzenie jest bardzo dobre. Na zdjęciu: pierogi gotowane wegańskie i pierogi wegańskie podsmażane oraz deser z chi, mlekiem kokosowym i truskawkami -> rewelacja

Qlinarnie i Qlinarnie
Muffinki z kremem maślanym 99

Muffinki z kremem maślanym, w pięknym różowym kolorze. Idealne na przyjęcie w gronie najbliższych, urodziny, czy Dzień Kobiet. Muffinki ne tylko smakują wyśmienicie, ale też cieszą

NiePieprz.pl
kogel mogel 222

składniki: 2 żółtka 3 łyżeczki cukru opcjonalnie: 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka rumu lub wódki wykonanie: Żółtka dokładnie mieszamy z cukrem na puszystą masę. Opcjonalnie dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
KUCHENNA APTEKA #9 - TRUSKAWKI 97

Truskawki to owoce sezonowe, które cieszą się ogromną popularnością ze względu na słodki smak oraz aromatyczny zapach, ale także ich uniwersalność zastosowania. Stosuje się je do ciast, deserów, koktajli, kompotów, sałatek, lodów i wielu innych dań. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Jednak oprócz walorów smakowych posiadają liczne właściwości zdrowotne, lecznicze oraz pielęgnacyjne. Korzyści

Kuchnia MagdaLeny
DUET KOKOSOWO-CZEKOLADOWY Z TRUSKAWKAMI 136

truskawek. Pyszne połączenie kokosowej masy serowej z czekoladową masą serową oraz truskawkami 🍓🍓🍓 Wbrew pozorom nie jest ono za słodkie, a podane zimne, prosto z lodówki doskonale sprawdzi się jako deser na upały.   Kokosowa masa serowa wykonana została z twarogu sernikowego z dodatkiem mleczka kokosowego, białej czekolady oraz wiórek i wafelków kokosowych. Czekoladowa masa serowa to połączenie twarogu sernikowego

Kuchnia MagdaLeny
KOKOSOWE CIASTO Z KASZY MANNY Z MORELAMI 121

zajmuje tylko 10 minut i do piekarnika. Zaletą jest to, że nie da się go zepsuć. Nie należy ono do słodkich ciast, dlatego idealnie nadaje się na podwieczorek lub deser dla dzieci.    Składniki: 2 szklanki kaszy manny  razowej orkiszowej Radix-Bis 1 szklanka wiórek kokosowych  2 jajka 1/2 szklanki  cukru kokosowego Radix-Bis 1 szklanka

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #11 - MALINY 125

Maliny to owoce lata, które wyróżniają się pięknym wyglądem, ale też niezwykłym smakiem i aromatem. Już na sam ich widok ślinka cieknie 😍 Stosuje się je do ciast, deserów, koktajli, soków, dżemów, lodów i wielu innych dań. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez cały rok.  Warto wiedzieć, że oprócz zastosowania w kuchni, już od wielu

Kuchnia MagdaLeny
ZAKRĘCONE BUŁECZKI Z SEREM I TRUSKAWKAMI 118

smakiem nie trzeba kroić - wystarczy oderwać...Ale uwaga!!! - ich odrywanie niesamowicie wciąga i z pewnością nie skończy się na jednej bułeczce 😉 Idealne na drugie śniadanie, podwieczorek lub deser, do szkoły, pracy czy na wycieczkę... bo nie ma nic lepszego niż domowe drożdżówki! Składniki: Ciasto: 150 ml mleka 25 g drożdży świeżych 2 żółtka 3 łyżki cukru 2,5 szklanki

Kuchnia MagdaLeny
BANANOWE CIASTECZKA JAGLANE Z CZEKOLADĄ 107

Płatki jaglane wspomagają także usuwanie toksyn z naszego organizmu i dodają energii na cały dzień! W sam raz jako przekąska do szkoły, ale i nie tylko... idealne są jako deser dla dzieci w każdym wieku 😉 Składniki: 3 dojrzałe banany 1 szklanka płatków jaglanych 50 g gorzkiej czekolady min. 70% Wykonanie: Banany obieramy i rozgniatamy widelcem lub blendujemy na gładkie puree

Kuchnia MagdaLeny
SERNICZKI CZEKOLADOWE Z WIŚNIAMI 121

Kiedy to zleciało?! Nie miałam dziś za wiele czasu na stanie w kuchni, ale trzeba było z tej okazji coś przygotować. Dlatego powstał prosty i niewymagający dużo pracy deser bez pieczenia... serniczki czekoladowe na zimno z wiśniami, oczywiście w kształcie serduszek 💗💗💗 Nie są to jednak zwykłe serniczki - w środku znajdują się chrupiące wafelki czekoladowe. Dodatkowo każdy serniczek oblany jest

Kuchnia MagdaLeny
MUFFINKI DYNIOWE 111

bardzo aromatyczne. Smakują znakomicie! Ich zaletą jest jeszcze to, że są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu - nie trzeba nawet posiadać miksera 😉 Idealne na drugie śniadanie lub jako deser do kawy ☕ Jeżeli lubicie ciasto marchewkowe to muffinki dyniowe również podbiją Wasze serca ❤❤ Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki gryczanej 3 jajka 3/4 szklanki oleju 1/4 szklanki mleka

Kuchnia MagdaLeny
JESIENNE SMOOTHIE Z DYNIĄ 138

Dynia to bardzo zdrowe warzywo i jesienią warto spożywać ją jak najczęściej. O dyni mogliście poczytać w ostatniej "Kuchennej Aptece" . Można z niej przygotować nie tylko dania wytrawne, ciasta, desery czy dżemy, ale przyda się również do smoothie lub koktajli. Czasami zostaje nam niewielka ilość puree z dyni i nie wiemy co z nim zrobić... Oto podpowiedź - wykorzystać do przyrządzenia

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania