świąteczny przepis, ale smakowita gratka dla tych, którzy nie przepadają za słodkimi sernikami czy drożdżowymi babami pełnymi bakalii. Moja propozycja to owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym, czyli deser, który można jeść bez większych wyrzutów sumienia, ponieważ zawiera minimalną ilość cukru i tłuszczu, a w środku skrywa nasze pyszne, zdrowe i pełne witamin Jabłka Grójeckie. Parę słów o Jabłkach
Kulinarne przygody GatityChoć sama chałwa wcale mnie nie kusi to bardzo lubię jej smak w przeróżnych ciastach oraz deserach. A że już od jakiegoś czasu leżał i leżał jej zapas, więc pomyślałam o pysznej, mocno chałwowej babce! Trochę pokombinowałam ze składnikami i z zaciekawieniem oczekiwałam efektu, który szczerze przyznam - przerósł moje oczekiwania! To jedna z najlepszych babek i naprawdę jestem dumna
Di gotujeposzukiwaniu nowych smaków i świątecznych przepisów przygotowałam po raz pierwszy w życiu paschę wielkanocną. Pascha to deser przygotowywany z mleka lub twarogu z dodatkiem masła, żółtek i bakalii pochodzący z kuchni rosyjskiej. Najczęściej twaróg łączy się z surowymi żółtkami, znalazłam jednak przepis w którym stosuje się ugotowane żółtka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Makowiec to prawdziwa klasyka połączona z tradycją wśród polskich ciast. Makowiec drożdżowy to ciasto idealne na każdą okazje, począwszy od świąt a skończywszy na deserze do kawy. Makowiec z tego przepisu wychodzi delikatny, wilgotny, puszysty - cudowny. Najlepszy Makowiec Drożdżowy (Rolada Makowa Drożdżowa) - Składniki (na ok. 2 dość duże makowce): 600 g mąki pszennej 250 ml mleka 100 g masła
Słodka StronaWszyscy pieką babki i mazurki a ja poszłam na łatwiznę i zrobiłam paschę daktylowo- orzechową. Niestety nie mam specjalnej foremki na paschę i robiłam ją w
Smaki ArmineBabka z labnehem to moja modyfikacja czekoladowego ciasta z Palestyny. Modyfikacja polegała na tym, że wywaliłam połowę cukru i nie robiłam syropu, bo to ma być
ladykitchenciemnieje z czasem. Więc nie przejmujmy się zmianami, a delektujmy smakiem. 7. Wykorzystanie owoców po nalewkach do ciasta - wiśnie, czereśnie, truskawki Owoce z nalewek można wykorzystać do ciast i deserów. Nadają się do tego w szczególności wiśnie, czereśnie i truskawki. A do jakich ciast? Ot, przykładowo do mufinek - przepis tutaj i po kliknięciu w zdjęcie. 8. Wino - bimber - nalewki
dobra gospodyni dom wesołym czyniKupując Kasię w okresie od 21.03 do 21.04 przyczyniacie się razem z Kasią do czynienia dobra! Szkoły i świetlice objęte akcją Pajacyka będą zapewniały potrzebującym dzieciom obiady, podwieczorki i desery. Jest to walka z częstym problemem jakim jest niedożywienie dzieci w Polsce. KUPUJĄC -> POMAGASZ Dołącz i Ty! KLIKNIJ –> WIELKA MOC POMAGANIA SKŁADNIKI: ( blacha 24 x 28 ) BISZKOPT: *jajko
Ostra na Słodkoprzyjemność A jeśli nie lubicie herbaty z syropem, to sięgnijcie po cytrynki . Całe plasterki cytryn z żurawiną lub z rumem w syropie miodowym, to idealny dodatek do herbaty lub deserów. I znów naturalny skład, bez konserwantów, syropu glukozowo-fruktozowego, sztucznych aromatów i barwników. Cytryny pochodzą z upraw ekologicznych z certyfikatem Bio i nie są niczym pryskane, woskowane i nasączane
Słodkie okruszkiTort bezowy to deser, który idealnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju przyjęciach i uroczystościach. Dzisiejsza wersja to pyszny i efektowny torcik bezowy z delikatnym kremem czekoladowym i świeżymi owocami. Jego przygotowanie dobrze jest rozłożyć w czasie i upiec blat bezowy przynajmniej dzień przed planowanym złożeniem tortu. Dajemy mu wówczas czas na odpowiednie wysuszenie. Czekoladowy krem przygotowujemy tylko
cool and mintypołączenie królestwa zwierząt i roślin; kwiaty pomarańczy, zapach ziem Kampanii oraz cukier, aby uczcić słodycz piosenek syreny. Partenope po otrzymaniu wszystkich tych prezent ów , mieszała je, tworząc ten wyjątkowy deser. Zapraszam Was na dzisiejszy przepis na tradycyjn ą Pastiera Napoletana, ciasto, bez którego wielu Włochów, nie wyobraża sobie świąt Wielkanocnych. SKŁADNIKI Kruche ciasto
La grande e la piccola cuocaostudzoną polewą smarujemy ciasto i posypujemy posiekanymi orzechami i podprażonymi płatkami migdałów. Artykuł Stefanka z kremem kawowo-kajmakowym, bez pieczenia pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupudrem, dodajemy po łyżce budyniu i miksujemy na gładką masę. Masą przekłądamy placki ciasta. Artykuł Karpatka – ciasto z kremem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkutruskawkami posypane cukrem pudrem to jedno z moich ulubionych szybkich ciast, bez miksera, z wanilią, pachnące latem i spokojem. To idealne, proste ciasto na wspólną kawę, piknik, rodzinny deser. Za każdym razem możemy użyć innych owoców, świeżych, sezonowych, tych z puszki lub mrożonych, bakalie też się sprawdzą. Zapraszam po przepis;) Jogurtowe ciasto z truskawkami SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki pszennej
Zasmakuj Kuchni