Prawdziwy kisiel z orzeźwiających, dojrzewających w słońcu soczystych malin, podany z bitą śmietaną i borówkami to świetna propozycja sezonowego deseru Składniki: 500g świeżych malin 1/2 szklanki wody 3-4 łyżki cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: bita śmietana 100g borówek amerykańskich Wykonanie: 1. Maliny umyć, przełożyć do rondelka, dodać wodę, cukier i podgrzewać na małym ogniu aż maliny całkowicie się rozpadną. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z 3 łyżkami wody i dokładnie wymieszać... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.