desery - 58579 przepisów (strona:1440/3906)

Sernikowe koszyczki wielkanocne 115

świątecznych biesiadników będzie zachwycona.  Do przygotowania koszyczków potrzebujemy tylko kilkanaście papierowych papilotek, a wszystkie składniki na masę serowa wystarczy tylko wymieszać. Do tego czekoladowe jajeczka i pyszny wielkanocny deser gotowy. Zobaczcie jakie to proste! Sernikowe koszyczki wielkanocne Czas przygotowania: 90 minut Składniki Sernik: 500 g  białego mielonego sera z wiaderka 4 łyżki cukru pudru 2 żółtka

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z musem mango na czekoladowych sucharkach 338

sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiającego mango świetnie komponuje się z delikatną masą z serków waniliowych ułożoną na słodkim spodzie z sucharków i czekolady. Takie połączenie to idealny deser i rozkosz dla naszego podniebienia. Składniki: Spód: 130g sucharków 200g kremu czekoladowo-orzechowego Masa serowo-waniliowa: 800g serka homogenizowanego waniliowego 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 70ml mleka 6 łyżeczek

Szalona Kuchnia Eweliny
Inspiracje na Wielkanoc 2019 171

sosie słodko-kwaśnym Łosoś w śmietanowym sosie z suszonymi pomidorami Ziemniaki zapiekane z serem Udka kurczaka w sosie z powidłami i cebulą Kaczka pieczona z ziemniakami i figami   Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Tarta cytrynowa z pistacjami Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Podwójnie czekoladowe

karmelowy
PRODUKTY NATURALNE SCHRONISKO SMAKÓW MAGDA GESSLER 222

tych małych, szklanych słoiczkach zamknięta jest prawdziwa rozkosz dla podniebienie. Całe plasterki cytryn z żurawiną lub z rumem w syropie miodowym to idealny dodatek do herbaty, lemoniady lub deserów. Te z rumem świetnie sprawdzą się w zimowe wieczory. Naturalny skład, bez konserwantów, syropu glukozowo-fruktozowego, sztucznych aromatów i barwników. Cytryny pochodzą z upraw ekologicznych z certyfikatem

Kuchnia MagdaLeny
Mocno Czekoladowy Sernik z Polewą 146

Czarnego Kakao Dr.Oetkera 1 łyżka Ciemnego Kakao Dr.Oetkera 3 jajka Polewa: 100g gorzkiej czekolady o zawartości masy kakaowej około 60 % 50g mlecznej czekolady 130ml śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) Spód: 1. Do blendera przełożyć herbatniki i zmiksować na piasek. Okruchy przesypać do miski, dodać czarne oraz ciemne kakao, miękkie masło i rękoma zagnieść wilgotną kruszonkę. 2. Masę ciasteczkową przełożyć

Mała Cukierenka
Cukier fiołkowy 119

się budzi do życia i kwitnie pełnią barw. To najlepszy okres, by popróbować nowych rzeczy. Dziś coś dla miłośników słodkości i wypieków. Fioletowy cukier. Pięknie się prezentuje jako dekoracja deserów. Spróbujesz? Nie wymaga zbyt wielkiego zachodu. Wystarczy po prostu przy okazji spaceru nazrywać trochę fiołków. Składniki: kwiatostan fiołków cukier biały kryształ Przygotowanie: Można sobie zrobić założenie, że na jedną szklankę

Karczma Honorietty
Wielkanocne last minute: 10 najszybszych przepisów na Wielkanoc 139

zalewy i kilka do dekoracji świeżo zmielony pieprz Pełny przepis na schab po warszawsku: Schab po warszawsku – nowoczesna wersja Pascha z tahiną i chałwą wełnistą A najlepszy wielkanocny deser? To proste! Pascha! Pascha jest prosta, ale potrzebuje trochę czasu, żeby odciekła i nabrała kształtu. Można ją przygotować wcześniej i zamrozić. Dekoracje możemy dowolnie zmieniać a efekt będzie na pewno

Ugotowane pozamiatane
ŚWIĄTECZNA BABA DROŻDŻOWA – najlepszy przepis! 131

Kupując Kasię w okresie od 21.03 do 21.04 przyczyniacie się razem z Kasią do czynienia dobra! Szkoły i świetlice objęte akcją Pajacyka będą zapewniały potrzebującym dzieciom obiady, podwieczorki i desery. Jest to walka z częstym problemem jakim jest niedożywienie dzieci w Polsce. KUPUJĄC -> POMAGASZ Dołącz i Ty! KLIKNIJ –> WIELKA MOC POMAGANIA SKŁADNIKI: *mąka pszenna

Ostra na Słodko
Zupa owocowa 199

Zupa owocowa - robiłam pierwszy raz w związku z konkursem w przedszkolu u córki. Trochę taki kompot z makaronem, ale w sumie fajna alternatywa dla tradycyjnych deserów i coś na orzeźwienie.  Dla kogo: dla chcących przywołać lato dla lubiących owocowe smaki dla mających zamrażarkę nadal wypchaną zamrożonymi w lecie owocami Składniki: ⦁ 750g owoców (mogą być mrożone) np. truskawek, jagód, malin

Mania Wypiekania
Restauracja Ale Gloria | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 110

szparagami oraz sosem morelowym. Dodatkiem były także świeże pomidorki koktajlowe. W jednym jak i drugim daniu sos z owocową nutą dopełnił ich smak. Po tak sutym obiedzie zrezygnowaliśmy z deseru, jednak w menu znajdziecie wiele różnorodnych pozycji, jak klasyczna beza czy sernik, truskawki zabaglione, domowe lody czy tort trufla czekoladowa. Restauracja Ale Gloria to miejsce, w którym odpoczniemy od zgiełku

Kuchnia Bazylii
Wielkanocny Mazurek z Chałwą i Czekoladą 140

mąki pszennej (użyłam tortowej) 70g cukru pudru 50g zmielonych migdałów 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Masa chałwowa: 250g chałwy 150ml śmietanki kremówki 30% lub 36% (śmietana do deserów) 70g zmielonych orzechów włoskich Polewa czekoladowa: 110g gorzkiej czekolady (użyłam o zawartości masy kakaowej 64%) 120ml śmietanki kremówki 30% lub 36% Dodatkowo: do ozdoby bakalie, czekoladowe jajeczka Ciasto

Mała Cukierenka
Babka drożdżowa z rodzynkami 191

Babka drożdżowa z rodzynkami to pomysł nie tylko na Wielkanoc. Takie ciasto sprawdzi się również na co dzień, na deser, na śniadanie, do lunchboxu. Bardzo polecam Wam akurat ten przepis, bo babka jest prosta do przygotowania a wychodzi naprawdę pyszna. Oczywiście jeśli nie jesteście fanami rodzynek, możecie je pominąć w przygotowaniu ciasta lub zastąpić innymi bakaliami: suszoną żurawiną, skórką pomarańczową

Dorota Smakuje
Sałatka ryżowa z tuńczykiem 89

się nie pozlepiał. W czasie wsypywania ryżu z pojemnika, kotełł się zaplątał o nogi i sieM wsypało. Oj! Wsypało! Jednak nie ma tego złego…powstały dwa dania i deser. Składniki: 1/2 szklanki ryżu 2 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku 5 sztuk świeżych daktyli 1 słoiczek kaparów 3 łyżki majonezu sól

R'n'G Kitchen
francuskie z twarogiem z nutą pomarańczy... 114

nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, na blaszce dobrze wystudzić ciasto - ciasto francuskie mam zawsze w lodówce lub zamrażarce, można przygotować na szybko pyszny deser lub na kolację na słono...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania