Drożdżowe bułeczki odrywane z marmoladą są przepyszne – mięciutkie i puszyste. Idealne na śniadanie albo na deser w towarzystwie gorącego mleka lub kakao. Do ich nadziania można wykorzystać również budyń, dobrej jakości dżem (ważne, żeby nie był zbyt rzadki), czy biały ser. Ich wykonanie jest co prawda czasochłonne, gdyż jak to z ciastem drożdżowym bywa – trzeba czekać aż wyrośnie, ale efekt
e-PrzepisyKulinarnePoczątek roku to dla większości osób okres, w którym radykalnie zmieniamy swoje nawyki żywieniowe. Zaczynamy uprawiać sport, zmieniamy nawyki żywieniowe, dbamy o siebie. Problem pojawia się
Życie ze smakiemLubicie pączki? Bo ja tak Nie przyrządzam ich zbyt często, ale kiedy to robię, to prawie zawsze korzystam z tego prostego, ekspresowego przepisu na mini pączki
Smaki ArmineFaworki to obowiązkowy deser w czasie karnawału, niektórzy mówią na nie chrusty. Ale oczywiście po za nim też można je zrobić. Wbrew pozorom nie są trudne do przygotowania i można się na nich wyżyć. A mowa tu o zbiciu ciasta wałkiem, co daje nam fajny efekt w postaci pęcherzy. No i nikt nas nie oskarży o pobicie
Ewa w kuchnidodajemy ser biały, olej, sól, pieprz i szczypiorek. Wszystko mieszamy widelcem na gładką masę. Artykuł Prosta pasta z ryby wędzonej pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkucierpki smak, to ma również wiele prozdrowotnych właściwości. Doda kapitalnego aromatu potrawie z krewetek. Kurkuma – świetnie nadaje się do dań z mięsa i ryżu, Cynamon – najlepiej sprawdzi się do deserów (szarlotki, ryżu z bitą śmietaną), a także do dań przygotowanych na słodko (np. wspomnianego wyżej chilli con carne z dodatkiem czekolady), Goździki – będą kapitalnym dodatkiem do szakszuki, przygotowanej na bazie
codojedzenianarzędzia pracy. Dotychczas najlepszym momentem dla mnie było przygotowanie dwóch tradycyjnych dań kuchni hiszpańskiej podczas kursu kulinarnego: -Paella -Fideos con pollo Poza tymi daniami udało się nam też przygotować desery: – Panna Cotta – Arroz con leche – C rema de puerro Zapraszam do szkoły Altaviana! Artykuł Zwiedzanie po hiszpańsku pochodzi z serwisu Kuchnia hiszpańska - przepisy "Gotuj
Gotuj po hiszpańskuLubicie drożdżówki? Synek upatrzył sobie drożdżówki z serem w pobliskiej piekarni, dlatego postanowiłam upiec podobne pierożki z serem, które wpadły Jemu w oko A że zostało
Smaki ArmineTa angelsko kryjma1 je tak dobro, że jak rołz2 jōm zrobicie i zjycie3, to zarozki4 bydziecie myśleć, kedy by jōm zajś narychtować5. Robi sie jōm [...] Artykuł
Chop w kuchniBlok czekoladowy jest popularnym deserem znanym od dawna. Jednak mój ma składnik, który czyni to innym od tych tradycyjnych. Dodatek smażonej skórki pomarańczowej oraz soku z pomarańczy sprawia, że nasz blok ma inny smak. Jeśli dodamy miód zamiast cukru, nasz blok nabierze zdrowszej wersji. Potrzebujemy
Tylko pysznienowego do kuchni, jesień przynosi warzywa. Całe mnóstwo warzyw! Najbardziej wyczekiwane przeze mnie to dynia i papryka. Można je dodać do wszystkiego i zrobić z nich każdą potrawę od deseru po danie główne. Warzywa jesienią są plastyczne, są też bombą witaminową i o tym teraz. W kategorii SMAK ZDROWIA chcę poruszać tematy związane ze zdrową kuchnią, smacznym jedzeniem i świadomym
Cookery.plniesamowity kolor. Suszone owoce miechunki warto mieć zawsze pod ręką . Można je spożywać jako przekąskę, podobnie jak inne bakalie np.: rodzynki, albo dodawać do batoników, muesli, lodów, ciasteczek, czy deserów. Świetnie smakują, dobrze zaspokajają głód, więc stanowią znakomitą alternatywę dla niezdrowych, słonych chipsów. Warto nimi wzbogacić również smak sosów . Taki dodatek doskonale współgra ze słodki potrawami. Można go podawać również
mojej kuchnipyszny, bogaty miód, który będzie doskonałym dodatkiem do deserów, ciast, lodów,a i dla zdrowia. Jeśli nie mieliście okazję gotować miód z arbuza, radzę go zrobić. Składniki: 1000 gr miąższu arbuza 2 szt cytryny 500gr cukru ,lub więcej ,to zależy od słodkości arbuza Wykonanie Obrać miąższ arbuza z nasion i skórki
mojej kuchniktóry ma więcej niż 10 lat jest przysmakiem, który doskonale towarzyszy serom miękkim i twardym, kawiorom, krewetkom, a także truskawkom i innym świeżym owocom. Dodawany jest także do śmietankowych deserów lodowych i wyrafinowanych koktajli. I w końcu król octów balsamicznych Gocce Riserva e Gocce Patriarca starszy niż 20 lat, który oprócz wszystkich wymienionych zastosowań może wieńczyć posiłek, podany na małej
mojej kuchni