rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy a następnie polewamy nasze przestudzone ciasto. Ciasto można spokojnie spakować w pojemnik i zabrać ze sobą do pracy czy szkoły. Idealnie sprawdzi się na deser czy drugie śniadanie:) Smacznego
Health-Fit-Lifebogate w smaku i dość wyrafinowane już przez samą nazwę :) To sernik, który rozpływa się w ustach i najlepiej smakuje schłodzony, z filiżanką dobrej kawy :) To pyszny i prosty deser na zimowy weekend! Aksamitny sernik milionera Potrzebujesz: Spód: 175g mąki pszennej 125g zimnego masła pokrojonego na kawałki 50g brązowego cukru Masa serowa: 350g kremowego twarożku naturalnego (u mnie: President
Kuchnia w Słońcu Skąpanapretekst do przetestowania kolejnych :D Jest to bardzo wygodne rozwiązanie, jeśli potrzebujemy czegoś na szybko, „na drogę”. Dla mnie są idealne kiedy mam ochotę na małą przekąskę lub deser, a nie mam czasu na przygotowanie czegoś na bieżąco. Ponieważ są pyszne, sycące i zdrowe, bo nie dodaję do nich cukru i białej mąki, służą mi także jako poranny posiłek przed
HealthyCreationsTrzy warstwy herbatników przełożone kremem kokosowo budyniowym utartym z masłem i polewą z białej czekolady. Czy może być coś pyszniejszego? A do tego ciasto powstało przez
Życie zaczyna się w kuchniskładniki na ok. 14 szt: 100 g daktyli 15 g kakao 30 g migdałów 30 g żurawiny suszonej 1 łyżka oleju kokosowego gorąca woda do namoczenia
Domowy Smak Jedzeniadbają o szczupłą sylwetkę. Mogą być składnikiem diety wegetarian i wegan. Stanowią także dobry zamiennik siemienia lnianego. Najlepsze w formie puddingu na mleczku kokosowym z musem mango! Pycha zdrowy deser! To tylko kilka produktów z mojej paczki. Znalazłam też mały gratis za który dziękuję J Na stronie Bee.pl znajdziecie wszystko co Was zainteresuje, duży plus
Wanilia i KardamonSłodkości nigdy dość. Tym razem ptysie z kryształkami grubego cukru. Ptysie można przygotować wcześniej, ale nadziewać przed podaniem. Wykonanie ciasta na ptysie – do garnka wlać
Kuchnia PokoleńPolskie, dojrzewające w promieniach jesiennego słońca jabłka zawinięte w pâte feuilletée rodem z Francji to świetna propozycja chrupiącego, pachnącego cynamonem, błyskawicznego w przygotowaniu deseru. Idealnie komponuje się z aromatyczną kawą w gronie najbliższych. Składniki: 2 ciasta francuskie 4 jabłka 1 jajko (roztrzepane do posmarowania ciasta) olej do wysmarowania formy Cukier cynamonowy: 2 łyżeczki cynamonu 5 łyżek cukru Wykonanie: 1. Cukier
Szalona Kuchnia Ewelinyskładniki na 1 porcję: 250 ml mleka 25 ml śmietanki 30% 25 g czekolady gorzkiej dobrej jakości 1 łyżeczka kakao 2/3 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub skrobi
Domowy Smak JedzeniaCiastka są kruche, zdrowe i sycące. Można je traktować jako przekąska między posiłkami, albo jako zdrowy deser dla dzieci. W jednym ciastku zawiera się mnóstwo cennych witamin, które dostarczają płatki owsiane, siemię lniane, żurawina czy cynamon. SKŁADNIKI: (ok. 12 dużych ciastek) · 200 g płatów owsianych lub mąki owsianej (ja zmiksowałam płatki w młynku
Calzonella.comwspomnianych serii pojawi się trochę więcej niż w poprzednim roku dań sezonowych, które uzależniane są od pory roku. Będą zatem wiosenne sałatki, lody, rozgrzewające jesienne napoje i aromatyczne zimowe desery. Poza tym będzie jak zwykle czyli kolorowo, smacznie i szybko. Podróże pozostają bez zmian, dalej będę starała się relacjonować nasze wyjazdy i podpowiadać gdzie warto jechać, co zobaczyć
Życie ze smakiempyszne, biszkoptowe omlety, wypełnione śmietaną i bardzo często dodatkiem są świeże owoce. Ja jednak tym razem przygotowałam je trochę inaczej i pomiędzy omletem a śmietaną dałam truskawkowe nadzienie. Przepyszny deser, mówię Wam niebo w gębie :) Tak naprawdę omlety upiekłam w porywie chwili, była to taka moja mała dzisiejsza zachcianka. Chwila i gotowe a ja byłam w raju ;) Składniki
Zrób to smacznieSłodkie bezglutenowe ciasteczka amaretti o delikatnym migdałowym smaku i zapachu. Są bardzo proste do przygotowania. Idealne dla dzieci i dla dorosłych, do kawy, na deser lub podwieczorek. Pokruszone świetnie się nadadzą do tortów, ciast, lodów i serników. Można je przełożyć bitą śmietaną, kremem lub czekoladą. SKŁADNIKI: - migdały mielone (200 g.) - cukier puder
RITA food channelDodajemy śmietanę i wkruszamy ser. Doprawiamy do smaku. Podajemy makaron polany sosem. Artykuł Makaron ze szpinakiem i sosem serowo-śmietanowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku