Kawa z wodą różaną, szafranem i kardamonem

Kawa z wodą różaną, szafranem i kardamonem

Kawa z wodą różaną, szafranem i kardamonem

Kawa z wodą różaną, szafranem i kardamonem jest w krajach arabskich równie popularna jak w Polsce caffe latte. Przyrządzona w poniżej podany sposób jest bardzo aromatyczna i świetnie smakuje ze słodkimi deserami. Jeśli w Arabii Saudyjskiej, ktoś poczęstuje was kawą, nie należy odmawiać. Filiżanki napełniane są do połowy wysokości. Ponieważ kawa dość szybko stygnie, gospodarz domu co pewien czas dolewa gorącej kawy. Jest to przejaw dbałości i szacunku dla gości. W dobrym tonie jest wypicie co najmniej jednej,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.