desery - 58579 przepisów (strona:1457/3906)

Salceson - ciasto z butelki 153

plastikowa butelka. Po zastygnięciu ciasta butelkę rozcina się i łatwo zdejmuje. Ten słodki salceson podobno kiedyś był bardzo popularny, ja jednak poznałam go dopiero teraz. Jak wrażenia ? Całkiem przyjemny deser, z tym, że dodałabym do niego więcej ciastek i trochę mniej kakao. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Dynia kandyzowana 102

Kandyzowana dynia o smaku pomarańczowo-korzennym. Aromatyczna, o pięknym złocistym kolorze. Doskonała jako dodatek do ciast i deserów, do dekoracji, a także jako słodka przekąska. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Czas na babie lato w kuchni – dynia! 146

nowego do kuchni, jesień przynosi warzywa. Całe mnóstwo warzyw! Najbardziej wyczekiwane przeze mnie to dynia i papryka. Można je dodać do wszystkiego i zrobić z nich każdą potrawę od deseru po danie główne. Warzywa jesienią są plastyczne, są też bombą witaminową i o tym teraz. W kategorii SMAK ZDROWIA chcę poruszać tematy związane ze zdrową kuchnią, smacznym jedzeniem i świadomym

Cookery.pl
gulasz z batatów i miechunki peruwiańskiej -- goulash with sweet potatoes and Peruvian bellows 132

niesamowity kolor. Suszone owoce miechunki warto mieć zawsze pod ręką . Można je spożywać jako przekąskę, podobnie jak inne bakalie np.: rodzynki, albo dodawać do batoników, muesli, lodów, ciasteczek, czy deserów. Świetnie smakują, dobrze zaspokajają głód, więc stanowią znakomitą alternatywę dla niezdrowych, słonych chipsów. Warto nimi wzbogacić również smak sosów . Taki dodatek doskonale współgra ze słodki potrawami. Można go podawać również

mojej kuchni
miod arbuzowy --- miele di anguria 138

pyszny, bogaty miód, który będzie doskonałym dodatkiem do deserów, ciast, lodów,a i dla zdrowia. Jeśli nie mieliście  okazję gotować miód z arbuza, radzę go zrobić.        Składniki: 1000 gr miąższu arbuza 2 szt cytryny 500gr cukru ,lub więcej ,to zależy od słodkości arbuza   Wykonanie Obrać miąższ arbuza z nasion  i skórki

mojej kuchni
barszcz czerwony po mojemu 130

który ma więcej niż 10 lat jest przysmakiem, który doskonale towarzyszy serom miękkim i twardym, kawiorom, krewetkom, a także truskawkom i innym świeżym owocom. Dodawany jest także do śmietankowych deserów lodowych i wyrafinowanych koktajli. I w końcu król octów balsamicznych Gocce Riserva e Gocce Patriarca starszy niż 20 lat, który oprócz wszystkich wymienionych zastosowań może wieńczyć posiłek, podany na małej

mojej kuchni
Smaczne GOFRY 151

Dziś przedstawiam fajny przepis na pyszne i chrupiące gofry. Warto podawać je z bitą śmietaną i owocami. Ja lubię robić je również z dodatkiem dżemów oraz

Blog kulinarny S9.PL
Naleśniki z czekoladą i owocami 95

Prosty i łatwy przepis na doskonałe słodkie naleśniki. Napełnij naleśniki czekoladą i owocami. Wylewny deser, który zawsze dotyka delikatnych ... podniebień. SKŁADNIKI:  500 ml. mleka 300 gr. mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 1/2łyżeczki oleju szczypta soli 2 banany 2 gruszki nutella WYKONANIE

Rita creative
Jak przygotować cukier waniliowy 138

jest skomplikowany i długi – trwa 6 miesięcy – i polega na przemiennym wywoływaniu „pocenia się ” strąków i ich wysuszaniu. Jak przygotować cukier waniliowy Wanilia ma zastosowanie przede  wszystkim w deserach, wypiekach i aromatyzowaniu słodkich sosów, w przemyśle cukierniczym przy wyrobie czekolad i cukierków, a także jako komponenta niektórych perfum i tytoniów. W kuchni egipskiej i arabskiej szczególną sławą cieszą się

Podstawy Gotowania
Wafle z masą z mleka w proszku 79

chyba najprostszy deser świata, czyli przekładane masą wafle. Pewnie jak większość z Was mam w swych zbiorach kilka receptur na masę do wafla. Oto jedna z nich. Jednak ostrzegam, jest bardzo słodka... Oczywiście Ameryki nie odkryję, jeśli powiem to...ale żeby zrobić mniej słodką wystarczy dodać mniej cukru, a tym samym należy również zredukować ilość mleka. Można dodać trochę więcej

Z Hrabiną w kuchni
Kryształek 91

czyli proste ciasto uwielbiana przez dzieci. Tym razem w dwóch wariantach. Oczywiście wybór należy do Was - czy zdecydujecie się na wersja z pieczeniem czy wybierzecie szybszą opcję w formie deseru

Z Hrabiną w kuchni
Ciasto śmietankowo-owocowe bez pieczenia 144

ciacho do kawy. Zdecydowałam się pójść na tzw. łatwiznę i zrobiłam przekładańca na herbatnikach. Wykonanie razem ze schłodzeniem ciasta zajęło mi ok. 2 godzin. Efekt? Rozpływający się w ustach deser, nie za słodki, orzeźwiający o mleczno- śmietankowym smaku z warstwą mojej ulubionej masy z prażonych jabłek. Ciacho na szybko, a ile radości dla podniebienia;) Składniki podstawowe: 1 duże

Domowe ciasta
Ciasto z pianką z mleka ( bez pieczenia) 166

zdaniem wersja z mlekiem jest jeszcze bardziej na plus, niż ta z kremówką- mniej „lepka” i tłusta za to bardzo mleczna i delikatna. To ciasto w formie bardzo lekkiego deseru, które bez obaw mogą pałaszować osoby nawet na diecie;) No i to przekładaniec bez pieczenia- do przygotowania w godzinę+-3,4  godz. na chłodzenie . Blaszka 22x25 cm. Składniki

Domowe ciasta
Ciasto Duetka z Galaretką 160

Kombinowałam, bo chciałam stworzyć jakieś dobre ciacho na puszystym biszkopcie i powiem Wam , że z tych kombinacji powstał niezły kawał ciacha. Rozpływa się w ustach, po schłodzeniu smakuje jak deser pucharkowy. Ja jestem zadowolona, a Wy? Spróbujecie?;) Składniki na biszkopt: 8 jaj szklanka cukru 1 1/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier

Domowe ciasta
Ciasto Usta Murzyna 136

wykorzystałam blat pozostały od przerośniętego biszkopta, krem budyniowy zastąpiłam masą śmietanową , w której zatopiłam kryształy pomarańczowej galaretki. Całość bardzo smaczna , nie za słodka- jak ciasto do herbaty- nie jak deser- według mnie J Jeśli chcecie , aby nabrało bardziej wysublimowanego smaku- nasączcie biszkopt mocno ponczem herbacianym. Składniki na biszkopt: 8 jaj szklanka cukru 1 1/3 szklanki mąki 3 łyżki kakao

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania