Twarogowa baba nadziana truskawkami

Twarogowa baba nadziana truskawkami

Twarogowa baba nadziana truskawkami

Twarogowe babeczki z truskawkami to ciekawy pomysł nie tyle na deser, co na zdrową przekąskę. 250 g twarogu 140 g mąki 30 g płatków grczanych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko 2 łyżki oleju rzepakowego 200 g (niepełna szklanka) mleka 60 g erytrolu lub innego słodziwa 150-200 g truskawek Łączymy ze sobą suche składniki. Miksujemy twaróg, jajko i mleko. Masę dokładamy do suchych składników i dokładnie mieszamy. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, kroimy w kostkę. Następni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję