Tym razem będzie obiadek na słodko według pomysłu Madzi. Ryż z jabłkami z odrobiną cynamonu spowoduje, że ten fantastyczny zapach będzie się rozchodził po całym Waszym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciasto z patelni . Tak, tak. Gdy wstawiłam zdjęcie z opisem na FB-ku, to odezwały się głosy niedowierzania, jak to ciasto z patelni? Takie samo niedowierzanie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTo po prostu moja kolejna deserowa wariacja z ciasta francuskiego, którą postanowiłam nazwać bardziej światowo (nie żeby poprawnie w jakimkolwiek języku) Ale jeśli lubicie domowe budynie
gutfutMurzynek to ciasto z kakaem i dżemem, oblany czekoladową polewą. Dzięki dodatkowi dżemu ciasto jest wilgotne i mięsiste. Musi być tylko upieczone w punkt. Pieczony za
Moja DelicjaCiasto z dynią! Długo się zastanawiałam jak nazwać to ciasto, czy jako chmurkę z dyni, ponieważ jest bardzo delikatne, puszyste niczym mus, czy jako niby sernik
SMYKWKUCHNICiastka są kruche, zdrowe i sycące. Można je traktować jako przekąska między posiłkami, albo jako zdrowy deser dla dzieci. W jednym ciastku zawiera się mnóstwo cennych
Calzonella.comMiałam wiele postanowień noworocznych związanych z blogiem, a jednym z nich jest przygotowanie dla Was wielu sprawdzonych przepisów na ciasta. Jakie ciasta są moimi ulubionymi? Tradycyjne
nietylkopasta.plBardzo prosty i pyszny tort. Można płyty bezowe przygotować nawet kilka dni wcześniej. Warto mieć takie płyty bezowe schowane i przygotowane na specjalne okazje. Śmietanę ubić
Kuchnia PokoleńNie masz co zrobić z białkami? Zrób ciasto z białek:) Ciasto: 10 białek(jak nie masz tyle to jedno jajko, dwa białka) 1,5 szklanki cukry
Niezły Młynekmalinami - deser, którego czekając na wiosnę nie można sobie odmówić. Polecam. BABECZKI z KREMEM MALINOWYM Składniki: (20 szt) babeczki: 300 g mąki 150 g masła 90 g cukru 3 żółtka szczypta soli krem malinowy: 150 g malin mrożonych Horetx 200 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 120 g białej czekolady 1 łyżka soku z cytryny bezy: 3 białka(...)foremek na babeczki. Foremki smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Układamy w nich krążki ciasta i dociskamy do dna. Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy fasolą lub kulkami do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy papier i usuwamy fasolę, a babeczki
Bon appetit mon amieCiasta i desery z motywem czarno-białych ciasteczek stały się niezwykle popularne. Zbliżające się święta również można przygotować w tym klimacie! My bardzo lubimy te ciasteczka (nie tylko ze względu na pandzie kolory) ale bez kremu wewnątrz 😃 Bezglutenowa wersja od Schar dostępna w Kuchnie Świata smakowała nam bardziej niż oryginalna (nawet krem), więc jeśli też je bardzo lubicie koniecznie(...)spróbujcie Chocolate O’s 💜 Dodatkowo babka jest wykonana bez użycia mąki czyli z fasoli a dodana odżywka białkowa sprawia, że ciacho jest świetną przekąską dla sportowców. My planujemy przez święta biegać po naszych rodzinnych polach i łąkach, dlatego taki wypiek spełnia nasze marzenia 🏃🍰 Składniki: Babka proteinowa -700g ugotowanej czerwonej fasoli* -3 jajka -40 g odżywki białkowej WPI** (naturalna
Candy PandasSernik Si ostry Anastazji to t radyc yjny sernik bez spodu - rewelacyjny, wilgotny , niezwykle delikatny i rozpuszczający się w ustach deser idealny na każdą okazj e. Sernik z poniższego przepisu wychodzi niemal idealny i z pewnością zadowoli niejedno podniebienie. Klasyczny Sernik Siostry Anastazji - Składniki: 1 kg tłustego twarogu 300 g cukr u 8 jajek 2 00 g masła(...)czas ucierają c. Białka ubijamy na sztywn o, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy . Formę (ok. 20x28cm) smarujemy margaryną ( zarówno boki, jak i spód ), dno wykładamy papierem do pieczenia . W ylewamy masę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 1 75 stopni. Pieczemy przez 1 h, po czym wyłączamy piec i pozostawi amy sernik w piekarniku na kolejną
Słodka Stronakremem to deser, któremu nie mogę się oprzeć. Dla niektórych jest za słodka, przez co zupełnie niejadalna ale ja uwielbiam ją w połączeniu z lekkimi niesłodkimi dodatkami. Tym razem dwa bezowe blaty przełożyłam kremem z gorzkiej czekolady a dla przełamania i ożywienia smaku dodałam odrobinę soczystej pomarańczy. Dzięki temu całość nie była muląca więc bez przeszkód sięgaliśmy po dokładki(...)Składniki: na bezę: 6 białek 300 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu lub soku z cytryny na krem czekoladowy: 300 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady (ewentualnie deserowej) dodatkowo: łyżka gorzkiego kakao pomarańcza Białka umieścić w wysokim naczyniu i zacząć ubijać najpierw na małych obrotach a po chwili na największych. Kiedy będą sztywne to nadal
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapory tylko kilka deserów sprawia, że w oczach mojego syna widzę ten błysk w oczach, ten uśmiech :) Bezy to zdecydowanie jego jeden z ulubionych smaków. Tego dnia robiłam lody klonowe i tak przypadkiem powstały te bezy, bo zostały mi białka. Na temat tego przysmaku pisać dużo nie muszę, każdy wie jak działają na nas bezy, zapominamy o kaloriach, wyłącza(...)można nabyć produkt. Składniki: 2 białka (z dużych jajek) 115 g cukru drobnego do wypieków szczypta soli Wykonanie: Rozgrzałam piekarnik do temperatury około 100 stopni. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia. Białka wlałam do dużej suchej miski i zaczęłam ubijać, znaczy się miksować. Kiedy piana była już sztywna zaczęłam po łyżce dosypywać cukier cały czas miksując. Kiedy wsypałam już cały
Blondynka GotujeMigdałowa kruszonka z wiśniami Był deser, był sernik, były ciasta ucierane, więc dziś zapraszam was na przepyszną kruszonkę migdałową, która jest niczym innym jak ciastem kruchym. Ciacho jest naprawdę bardzo proste i naprawdę bardzo szybkie do wykonania. Jest tylko jeden warunek: trzeba wcześniej przygotować sobie wiśnie (wydrylować), w przypadku tych świeżych. Jeżeli zastąpimy je gotowymi ze słoika, to czas przygotowania(...)musimy ciasta wałkować, wystarczy brać małe porcje z miski i po prostu „wylepić” dno foremki. Polecam serdecznie Składniki na tortownicę 19-20 cm, piekarnik dół – góra bez termoobiegu: Ciasto kruche: – 250 g mąki – 170 g zimnego masła – 100 g cukru Dodatkowo: – około 400 g wiśni (już wydrylowanych) – 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Relaxtime