przekąskę do pracy, szkoły, drugie śniadanie czy deser po obiedzie. Pulpę z marchewki w połączeniu z kilkoma składnikami możemy uformować w duże ciastka, muffinki lub babeczki (kształt do wyboru, smak ten sam - niesamowity!). Polecam tę ekspresową (bo szybką w wykonaniu i błyskawiczną w pochłanianiu) słodycz recyclingową! Dodam, że ciacha są bez cukru i glutenu, a więc zdrowsze niż(...)łyżki płatków owsianych bezglutenowych, 3 łyżki płatków jaglanych, 2 łyżki domowej konfitury wiśniowej (u mnie bez cukru, słodzonej sokiem jabłkowym), 1 łyżka oleju kokosowego. Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy ciastka lub wykładamy do foremek na muffinki czy babeczki. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiuSerniczki w wersji odchudzonej, z energetycznym spodem i kleksem ulubionej konfitury. Przygotowuje się je bardzo ekspresowo jeśli posiadasz malakser i kupisz zmielony już twaróg. I takie desery kocham najbardziej! Szybkie, odchudzone i można zjeść więcej SPÓD: 2 łyżki płatków owsianych górskich 2 łyżki sezamu 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka ksylitolu (może być miód lub inny cukier) 1 łyżka masła(...)kupiłaś(eś) już zmielonego. Do zmielonego sera dodać ksylitol, białko, aromat, wymieszać szpatułką. Masę wyłożyć do foremek na spód, na górę nałożyć kleks konfitury. Piec w rozgrzanym piekarniku w 175 stopniach (bez termoobiegu) 25 minut. Po tym czasie serniczki wyjąć, całkowicie wystudzić, następnie schodzić w lodówce. Daj znać czy przepis się podoba, daj znać czy smakowało, jeśli udało
Mój pomysł naPonieważ uwielbiam miód, to po przeczytaniu nazwy deseru, pochłonął mnie również cały opis :) Skadniki na kruche ciasto zaczerpnęłam ze swoich zasobów (zmniejszając ilość składników o połowę) ponieważ w książce propozycją na ciasto jest gotowiec, którego ja nie chciałam kupować - wolę własnoręcznie robione. Poza tym takie ciasto można podać również dziecku bez wyrzutów sumienia. Tartę próbowało kilka(...)jest na "tak" :) ale trzeba zrobić samemu, żeby wyrobić sobie zdanie na temat tej tarty. Być może każdy będzie modyfikował przepis pod siebie gdy po pierwszym upieczeniu będzie chciał piec ponownie - jakiś składnik doda, inny odejmie, a może zmniejszy proporcje. Co ja bym zmieniła? Dała więcej cukru pudru do kruchego ciasta (zamiast 2 łyżek
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comkuchni oszalamiajaca kariere.Nic dziwnego,ich receptury sa wyjatkowe nieskomplikowane,sprowadzaja sie wlasciwie do wymieszania skladnikow i to bez uzycia miksera.Sprawdzaja sie nie tylko jako swietny deser,bo w zaleznosci od uzytych skladnikow beda swietna przekaska,podwieczorekiem lub sniadaniem.Moje sa smacznym deserem z owocami.Smacznym to malo powiedziane,sa po prostu przepyszne.Pierwszy raz robilam je na bazie jogurtu greckiego.Sa zachwycajace(...)jogurtu greckiego+100 g serka Philadelfia na wierzch do ozdoby1 lyzka cukru waniliowego150 -200 g jezynWykonanie:Piekarnik nastawic na 180°C.Forme muffinkowa wylozyc papilotkami do pieczenia.Make,proszek do pieczenia sode,cukier i kakao wymieszac.W drugim pojemniku wymieszac jogurt,jajko i olej.Mokre skladniki dodac do suchych i wymieszac widelcem,az nie bedzie widocznych sladow suchej maki.Ciasto bedzie stosunkowo geste
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Podstawowy przepis na ciasto drożdżowe bez mleka - proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne na deser jak i na drugie śniadanie ponieważ jak na ciasto nie jest przesadnie słodkie. Składniki: pół kg mąki pół szklanki cukru 3 żółtka szklanka wody pół szklanki oleju 30 g świeżych drożdży Zaczynamy od rozpuszczenia drożdży w ciepłej wodzie, dodajemy(...)godzinę. Formujemy jedno większe lub dwa mniejsze ciasta. Przekładamy do foremki. Najwygodniej użyć foremki z silikonu, której nie trzeba niczym wykładać. Inne foremki smarujemy tłuszczem lub wykładamy papierem do pieczenia przed włożeniem ciasta. Na środku ciasta robimy podłużne nacięcie. Pieczemy przez ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Wierzch ciasta drożdżowego można posypać kruszonką, polać lukrem
prawdziwe jedzeniemojprzepisna.pl | Kotlety mielone wołowo-wieprzowe z piekarnika Pyszne kotleciki, nie suche, nie za tłuste, idealne dla dzieci i dorosłych :). Mimo że z piekarnika, to pyszne. Takie
moj przepis najuż jeden z moich ulubionych słodkich przepisów. I jak to zazwyczaj na blogu, początek tygodnia rozpoczniemy czymś słodkim. Dzisiaj Tiramisu bez glutenu i cukru. Zdrowe i pyszne! To prawdziwa bomba dla każdego miłośnika kawy i wanilii. Z takim deserem można wygodnie rozłożyć się na hamaku i łyżeczką wcinać go prosto np. ze słoika. Do tego dobra książka i mamy(...)podgrzane mleko i mieszamy. Powinniśmy otrzymać ciasto o konsystencji takiej jak na naleśniki. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy nasze ciastka. Ich ilość i wielkość zależy od naczynia, w którym będziecie serwować tiramisu, (możecie też użyć foremek silikonowych). Pieczemy je około 15 minut w 180 stopniach. Kiedy ciastka lądują w piekarniku my możemy zająć się przygotowaniem naszego kremu
PaleoLifeBardzo pyszne, nie suche ciasto z jabłuszkami. Najprostsze jakie można zrobić. Polecam Przygotowanie jabłek – jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w plasterki. Wykonanie
Kuchnia PokoleńJakiś czas temu gotowaliśmy razem z innym blogerami i Karolem Okrasą na Stawach Milickich. Jednym z dwóch dań była kanapka rybna, którą przygotowaliśmy wspólnie z Kuchennymi
Niezły Młynekmomentu połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o śr 20cm , wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Delikatnie wyrównujemy wierzch ciasta. Pieczemy ok 35 – 40 min w 150 – 160ºC (bez termoobiegu), lub dłużej, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyciągamy z piekarnika i zostawiamy na blacie(...)słodszy. Nie przesadzajmy z nasączeniem blatów, aby nie ‘zatopić’ biszkoptu. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 160°C, piekłam na najniższym poziomie piekarnika, grzałka dolna. Przy termoobiegu zmniejszamy temperaturę o 15°C. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami
Słodki PomysłTruskawkowo mi! Uwielbiam czerwiec, uwielbiam owoce. I uwielbiam Moją Mamę, że piecze mi tort serowo-truskawkowy!!! Ten przepis podpatrzony został na Kwestii Smaku. Niełatwy, ale
Moja Mama GotujeOgromny puchar łamanej bezy z kremem waniliowo - kawowym z amaretto z migdałami,bananem. Moja propozycja na święta Bożego Narodzenia. 4-5 białek 3/4
AZgotuj!O tej porze roku częściej na śniadanie zamiast sałatek przygotowuję posiłki, które rozgrzewają i wzmacniają odporność mojego organizmu. Kasza jaglana często gości w moim menu
Moja smaczna kuchniaPuszysty, wilgotny, delikatny i absolutnie pyszny sernik z brzoskwiniami, delicjami i galaretką na spodzie makowo – kokosowym to fantastyczny smakołyk dla wszystkich wielbicieli serników. Udaje się
Smakowite DaniaJa wiem, że teraz królują: rabarbar i truskawki, ale nie mogłam się oprzeć, musiałam je upiec i podzielić się z Wami przepisem na
Rozpustne gotowanie