Przepis na : deser
06.12 .2018 Magda Małe chrupiące beziki domowej roboty to słodka przekąska, której nie potrafię sobie odmówić. Dodaje do nich cynamonu, bo to jedna z moich ulubionych przypraw – podbija słodki smak i pachnie nieziemsko. Z takich bezików można robić też pyszne desery, o ile wcześniej się powstrzymamy przed ich pożarciem. Składniki (na około 15-20 bezików): 4 białka (w temperaturze pokojowej) 200 g cukru pudru 2/3 łyżeczki cynamonu w proszku 1 łyżeczka octu 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka jaj ubijamy ... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.