TORT STRACCIATELLA

TORT STRACCIATELLA

TORT STRACCIATELLA

Tort dla osób lubiących Włoskie smaki i   dla tych, którzy nie przepadają za   cistami słodkimi, oraz tych którzy lubią chrupiące dodatki.   SKŁADNIKI   (tortownica 22cm) Biszkopt : 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej Masa stracciatella : 500ml śmietanki kremówki 36% 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki soku z cytryny 70g startej lub pokrojonej w kostkę gorzkiej czekolady Do nasączenia blatów: s zklanka mocnej kawą z łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, tort, torty, ciasto, czekolada, mascarpone, desery, deser, ciastka kremówki, ciasta z kremami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, deser z mascarpone, ciasta z masa, ciasto 3 bit na biszkopcie, ciasto 3 bit, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasto z orzechami

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.