Lekka pianka z galaretką jest pysznym deserem, ze zrobieniem którego nie powinien mieć nikt problemów. Składniki: 3 galaretki ( ja miałam pomarańczową, wiśniową i agrestową ), mleko skondensowane niesłodzone ( schłodzone ), kilka borówek bądź innych owoców do dekoracji. Przygotowanie: Przygotować foremki silikonowe. Ja miałam jedną większą i kilka do muffinek. Ale można również deser ten przygotować w szklankach ( wtedy można jeść
W kuchni u Monikiprzygotować zgodnie z instrukcją jaka jest na opakowaniu. Najlepiej wybrać takie naczynia by miały równe dno. Gdy stężeje pokroić mniej więcej w kostkę i wyłożyć do formy, w której deser będzie przygotowywany. Jeżeli jest to forma silikonowa, położyć ją na desce do krojenia - łatwiej będzie ją przenieść do lodówki. 4 łyżeczki żelatyny rozpuścić w szklance gorącej wody (250ml) i ostudzić(...)Następnie zmiksować razem z mlekiem skondensowanym i zalać galaretki. Włożyć do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc. By wyjąć deser z formy należy obkroić boki i odwrócić do góry mając już duży talerz, bądź deskę pod spodem ( jeżeli w jakimś miejscu jest mocniej przyklejony do formy, delikatnie pomóc nożem - ale ogólnie powinni się ładnie odkleić). Smacznego
W kuchni u MonikiBardzo prosty i smaczny deser. Idealny na upalne dni. Składniki ( na 7-8 deserów): 2 budynie o smaku waniliowym z cukrem, 1l mleka, 2 galaretki o smaku truskawkowym, 1/2 łyżeczki kakao, 2 świeże brzoskwinie ( mogą być również z syropu), Przygotowanie: Przygotować jeden budyń według opisu na opakowaniu. Rozlać do salaterek lub szklanek. Pozostawić do ostygnięcia ( gdy budyń przestanie parować można
W kuchni u MonikiLeki i delikatny, rozpływa się w ustach niczym rolada lodowa. Zapraszam na deser, którego dodatkowym składnikiem są lody pistacjowo- marcepanowe. Nikt mu się nie oprze! Składniki: Na foremkę keksową, półokrągłą o wym. 35x10x5cm 250ml śmietanki 30% 1 serek mascarpone (250g) 1/2 szklanki cukru pudru 350ml lodów pistacjowo- marcepanowych KORAL 1 galaretka agrestowa 2 banany 1 opakowanie ciasteczek orito (kupione(...)spożywczą, wylewamy połowę masy, układamy pokrojone w kostkę banany i przykrywamy drugą częścią masy. Na końcu układamy obok siebie ciasteczka i odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Gdy deser stężeje delikatnie przekładamy go na deskę, a wierzch dekorujemy rozpuszczoną, ale nie gorącą czekoladą. Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladzieczereśni można jeszcze sporo spotkać. Zwłaszcza jeśli ma się drzewko we własnym ogrodzie :) Połączenie tych owoców z herbatnikami to naprawdę dobre rozwiązanie, a co najważniejsze szybkie :) Deser możemy jeść już po godzinie, a jak ktoś tyle nie wytrzyma to nawet po półgodzinie. Składniki: Na ok 8 pucharków: 200g herbatników czekoladowych 4 duże łyżeczki masła orzechowego (ja kupiłam podczas(...)powoli dodajemy po łyżce zblendowanych czereśni. Gotowy krem nakładamy do pucharków naprzemiennie z pozostałymi herbatnikami. Na wierzchu układamy pokrojone w ćwiartki truskawki oraz dekorujemy miętą, czereśnią i rurkami waflowymi. Deser schładzamy w lodówce. Gotowe pucharki najlepiej schłodzić w lodówce min pół godziny, ale nie jest to konieczne jeśli ktoś nie lubi czekać i jest bardzo niecierpliwy
Kuchnia w czekoladzieMożna zrobić zdrowy deser? no jasne że można i nie mieć potem wyrzutów sumienia że za dużo kalorii zjedliśmy? i znowu tak. Zapraszam dziś na pyszny deser malinowym kisielkiem zwany z pysznymi granulkami tapioki. Kisiel malinowy z tapioki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkład: cytryny (do produkcji użyto do 52% owoców), cukier, rum 1,2% obj. Słoiki szklane: zawartość netto 230g Zastosowanie: do herbaty, lemoniady, drinków oraz jako dodatek do potraw i deserów Cytrynki przygotowane są w specjalny sposób: ze skórką, bez dodatku wody, konserwantów ani sztucznych barwników. Syrop, w którym znajdują się owoce, powstaje w wyniku połączenia się naturalnego soku z owoców(...)mineralnej w dzbanku dodać parę plasterków cytrynek z syropem. Słoiczek wystarcza do sporządzenia 4l pysznej lemoniady. Do lemoniady można dodać parę listków mięty oraz trochę miodu. Jako dodatek do deserów np.: lody owocowe w pucharkach polać syropem, ozdobić plasterkami cytrynek. Do pieczenia mięs, zwłaszcza drobiu. KLIK DO SKLEPU
ClauditteMissCookingowocowy deser z piekarnika Jeżeli sporządzał bym listę deserów biorąc pod uwagę stosunek nakładu pracy do uzyskanego efektu to przepis ten niewątpliwie zająłby bardzo wysokie miejsce na takiej liście. Sama natura sprawiła że nasze zadanie ogranicza się jedynie do poukładania składników i ich zapieczenia. składniki dla czterech osób 1 melon 4 niewielkie banany 2 świeże figi 2 łyżki płynnego miodu
Miód i pieprzniby deserze na zimno wspominała mi sąsiadka. Że smaczny i mało przy nim roboty. Ale ona robiła go z truskawkami. Truskawek już brak więc zrobiłam go z borówkami. A nazwę wzięłam ze składników. No nie zupełni bo powinnam jeszcze dodać śmietanowiec, ale niech już tak zostanie. A deser zrobiony na szybko jako, że miałam pracowite dni ostatnio bo piekłam torcik
Ewa w kuchnikojarzą mi się z nadchodzącą jesienią dlatego korzystając z uroków lata zrobiłam prosty i delikatny torcik na biszkoptach z galaretką to propozycja na ciepły letni podwieczorek czy deser, skuszą się na niego też najmłodsi...pycha! Deser podałam na Porcelanie Rajski Ogród BOGUCICE Składniki: Tortownica śr 24 cm 100 g okrągłych biszkoptów 400 ml śmietanki 30% 1 łyżka soku
Wanilia i KardamonKiedy brak słoneczka tak jak dzisiaj właśnie , trzeba sobie samemu ocieplić dzień . Tak właśnie powstał deser z moreli śmietany czekolady i jagód . Składniki Morelowa pokusa że śmietaną i wanilią : śmietana 30% 400 ml serek waniliowy np danio 1 szt ( mały) morele szt jagody 1-2 łyżeczki na szklaneczkę banan 2 szt Dodatkowo: czekolada mleczna 150 g słonecznik(...)kostkę i dodajemy do śmietany , posypujemy żurawiną Zakrywamy śmietaną owoce i kładziemy pokrojonego banana i jagody. W rondelku rozpuszczamy czekoladę z mlekiem i wsypujemy słonecznik. Gorącą czekoladą polewamy deser na wierzchu na jagody i banany . Do lodówki do zastygnięcia . Po prostu bomba , rodzinka zachwalała więc smakował
Różowa kuchniapierwszy czekoladowy prostokąt, a na niego krem, prażone orzeszki, znowu czekoladę, krem, orzeszki, czekoladę, krem, orzeszki i ostatnią czekoladę. Zawijamy do środka brzegi wystającego papieru lub folii i wstawiamy deser na całą noc do zamrażarki. Przed podaniem wyjmujemy deser z zamrażarki, odwracamy keksówkę i układamy viennettę na prostokątnej paterze. Dekorujemy wg uznania. Smacznego
Na Ciasteczkowych PapierachWakacyjno-kulinarnej rozpusty w wykonaniu moich małych kuchareczek ciąg dalszy:) Tym razem pyszny deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. Składniki: 2 galaretki (u mnie truskawkowa i cytrynowa) garść świeżych jeżyn /lub malin, jagód/ otręby 1czekolada Wykonanie: W dwóch naczyniach rozpuszczamy galaretki. Owoce miksujemy, aż będą miały konsystencję musu. Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy, dodajemy otręby, całość dokładnie mieszamy. Teraz(...)będzie mieszać się z innymi warstwami. Kiedy to nastąpi do pucharków wlewamy jeżynowy mus i kolejną warstwę galaretki. Wkładamy do lodówki na kilka minut, a następnie na wierzchu deseru umieszczamy otręby zmiksowane z czekoladą. Ponownie wkładamy do lodówki, żeby całość stężała
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaDopadła Was ochota na coś słodkiego? Zjedlibyście coś czekoladowego? Ale dbacie o swoje zdrowie i potrzebujecie zdrowy deser , bez cukru , bez nabiału ? Proponuje owocowe smoothie – koktajl śliwkowy z kakaem, bananem i jabłkiem . Jeśli użyjecie dojrzałych owoców otrzymacie pyszny i słodki deser. Dodatkiem wody niegazowanej możecie dopasować konsystencję koktajlu do Waszych upodobań. W przypadku nie dość słodkich owoców koktajl możecie
Moja DelicjaOstatnio zakochałam się w tych małych kuleczkach brazylijskich. Wyglądają jak praliny ale zupełnie inaczej smakują, a wykonanie ich jest banalnie proste. Brazylijczycy się nimi zajadają. Oryginalny
Niezły Młynek