Spichlerz wiewiórki -deser

Spichlerz wiewiórki -deser

Spichlerz wiewiórki -deser

Przepis na : deser

Składniki: 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 2 szklanki mleka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 200 g masła 200 g orzechów łuskanych orzechów włoskich 2 łyżki rodzynek Wykonanie: 1,5 szklanki mleka wlać do rondelka  i zagotować z cukrem i cukrem waniliowym .Dodać masło. W pozostałym mleku rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka intensywnie mieszając. Jak otrzymamy już budyń odstawiamy z palnika i  mieszamy z pokruszonymi orzechami, pozostawiając 1/3 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.