deser - 61894 przepisów (strona:327/4127)

Puree z dyni 156

Kiedy tylko nadchodzi jesień i jest sezon dyniowy, przygotowuję puree i zamrażam. Wykorzystuję je do zup, deserów, najczęściej jednak do ciast. Przygotowanie domowego puree nie nastręcza żadnych kłopotów i właściwie powinno się je mieć w zamrażarce. A potem... potem już można z nim robić cuda, cudeńka, że... palce lizać Składniki: Tym razem potrzebna nam jest tylko dynia. Moja dynia ważyła(...)dynia wymagała „dopieczenia”  jeszcze około 15 minut. Dynię pozostawiłam do przestudzenia. Obrałam ze skórki, pokroiłam na mniejsze kawałki i zmiksowałam w blenderze. * Potrzebowałam puree konkretnie do wykonania jednego deseru. Dlatego kupiłam kawałek dyni o wadze 1200 g. Otrzymałam z tego 310 g gotowego puree Gotowe puree można od razu wykorzystać do jakiegoś deseru, więc dobrze przełożyć do szklanego słoiczka

Kuchnia u Krysi
Bezglutenowe tiramisu z truskawkami 144

Bezglutenowe tiramisu z truskawkami - po prostu poezja na talerzu... Klasyczne tiramisu na pysznych biszkoptach Nutri Free  z dodatkiem soczystych i słodkich truskawek. Deser , które,u ciężko się oprzeć i poprzestać na kilku łyżkach. Niebiański smak. SKŁADNIKI: 1/2 op. biszkoptów Savoiardi Nutri Free (klik) 250 g serka mascarpone 1 żółtko 2 łyżeczki cukru pudru 1 filiżanka mocnej wystudzonej kawy(...)truskawek, a następnie biszkopty zanurz na moment w kawie i ułóż na owocach. Na biszkoptach rozsmaruj warstwę kremu i układaj kolejno: truskawki, biszkopty namoczone w kawie i krem. Wierzch deseru udekoruj truskawkami i posyp kakao. Deser schłodz przez kilka godzin w lodówce i podawaj. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
banoffee pie - pyszny deser karmelowy na ciasteczkowym spodzie 214

Wyśmienite ciasto bez pieczenia dla wszystkich wielbicieli karmelu i bardzo słodkich deserów. Dla mnie banofee pie to prawdziwe "niebo w gębie" i zawsze znajdę pretekst, żeby je przygotować. Jeśli, tak jak ja, lubicie karmelowe smaki, ten wspaniały deser z pewnością przypadnie Wam do gustu. składniki: (na tortownicę o średnicy 24 cm) 250 g herbatników 200 g masła 1 puszka masy

babka w formie
Dynia kandyzowana 133

Dynia kandyzowana jest świetnym dodatkiem do keksów, deserów czy świątecznej masy makowej. Ten przepis jest sprawdzonym przepisem mojej mamy. Właśnie jesienią przygotowujemy wspólnie dynię na różne sposoby i zamykamy ją w słoikach, żeby służyła nam całą zimę.  Składniki:  500 g miąższu dyni bez skórki  250 ml wody 250 g cukru 1 opakowanie małe cukru wanilinowego

Niezły Młynek
#Smaki świata - Bułgaria 203

delikatnej konsystencji, która w połączeniu z chrupkimi ziemniakami była kulinarnym orgazmem.  ostrych grillowanych papryczek - niestety nie podołaliśmy, chociaż lubimy ostre smaki, to tutaj przegraliśmy z bułgarską papryką. :)   Deser? Nie był już potrzebny i nawet nie mieliśmy na niego już miejsca, bo wisienką na torcie był niezwykły widok jaki mieliśmy podczas kolacji. Pozdrawiamy kapitana z restauracji Honolulu

Cooking Monster
Lody jeżynowe bez jajek 244

dokładnie wymieszać. Przełożyć mieszankę do pojemnika na lody i wstawić do zamrażarki. Lody dobrze jest przemieszać co jakiś czas. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Desery , Dla dzieci , Lody i desery lodowe Tagged: jeżyny , kremówka , mleko skondensowane

https:KKuchniaMniam
Kisiel owocowy domowej roboty 162

Kisiel w polskich domach jest niezwykle popularną przekąską, którą stosujemy zarówno jako podwieczorek oraz deser. Lubiany przez nasze pociechy, ale również przez nas samych. Mi kisiel kojarzy się ze świeżymi owocami, aromatycznym zapachem i smakiem, o którym marzę w życiu dorosłym. Tak, kisiel możemy kupić w każdym sklepie. Czy będzie on taki, jaki pamiętasz z lat dzieciństwa, kiedy Twoja mama(...)ochotę. Mogą być one świeże albo mrożone. Zamiast owoców można również użyć soku owocowego. Przyprawy nie są niezbędnym dodatkiem, ale moim zdaniem dodają aromatu. Dodatkowo dodają zdrowych właściwości naszemu deserowi. Jeśli Twoi domownicy wolą gęstszy kisiel, to wystarczy, że dodasz do niego troszkę więcej skrobi. Wystarczy dosłownie 1-2 łyżki. Przepis na kisiel owocowy domowej roboty Przepis, który zaraz zobaczycie

Kuchcik gotuje
Strączki - recenzja książki Marysi Banach 117

blog kulinarny: Gruszkazfartuszka.pl.  To zdobywczyni tytułu pierwszego w Polsce BlogerChefa w ogólnopolskim konkursie kulinarnym dla blogerów. Wracając do książki...  Książka zawiera 88 przepisów na różne dania - tym desery, których głównym składnikiem są rośliny strączkowe. Każdy przepis został zilustrowany autorskimi zdjęciami,  które zachęcają do eksperymentowania z tytułowymi roślinami. Można z nich wyczarować na prawdę wiele - nie tylko grochówkę(...)znaną nam fasolkę po bretońsku.  Rośliny strączkowe z powodzeniem można zastosować w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych oraz deserach. Co powiecie na lody z czerwonej soczewicy, brownie z fasoli, sajgonki z fasoli, czy hummus z mango i kokosem? Łączenie smaków daje nieograniczone możliwości i Marysia właśnie to udowadnia (właśnie w swojej książce). Wszystkie przepisy zostały dokładnie opisane, więc nawet

Di gotuje
Tarta bez pieczenia z jogurtem greckim, figami, słonecznikiem i syropem klonowym 117

Długo wyczekiwane, świeże, słodkie, soczyste i pachnące. Mowa tutaj oczywiście o figach. Jednym z moich ulubionych deserów z ich udziałem jest gęsty kremowy jogurt z pokrojonymi w ćwiartki owocami, syropem klonowym i prażonym słonecznikiem. Prosto, zdrowo i megapysznie! Możemy je tak podać w salaterce w formie deseru albo w postaci błyskawicznej w przygotowaniu tarty bez pieczenia na spodzie z amarantusa(...)ekspandowanego oraz daktyli. Poza sezonem na figi taką tartę możecie przygotować z innymi ulubionymi owocami. Polecam ją zarówno na deser, jak i słodkie śniadanie — niekoniecznie leniwe, bo wystarczy, że spód przygotujecie dzień wcześniej. :) * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 20 cm Spód: 2 szklanki amarantusa ekspandowanego ½ szklanki wiórek kokosowych ¾ szklanki daktyli 2 łyżki oleju kokosowego Dodatkowo: 6 dojrzałych

Food Square
Galaretka SOMERSBY z morwą i trawą żubrową 178

Spodobały mi się galaretki zagęszczane agarem dlatego też dziś druga ciekawa galaretka!. Mała puszka jabłkowego somersby, szczypta drobno posiekanej trawy żubrowej oraz prozdrowotne owoce morwy białej

Kuchnia PROzdrowotna
Melonowo-limonkowa galaretka na agarze 218

Agar - agar to świetny zamiennik wieprzowej żelatyny która powiedzmy sobie szczerze ani nie jest zdrowa ani jej pochodzenie nie zachęca. Agar jest pochodzenia roślinnego a konkretnie

Kuchnia PROzdrowotna
Waniliowa panna cotta z malinowym musem 256

Panna cotta to deser o międzynarodowej sławie. Kto go nie zna? Delikatny, na słodkiej śmietance, niebo w buzi. Elegancki i prosty do zrobienia. U mnie dzisiaj mocno waniliowa panna cotta z malinowym musem. Słodycz pianki przełamana kwaśną maliną. Zgrało się idealnie :) W tym deserze użyłam  wanilii mielonej  - to moje ostatnie odkrycie. Nawet niewielka jej ilość nadaje intensywnego, waniliowego(...)czekamy, aż zacznie tężeć.  Maliny miksujemy z cukrem. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Do malin przelewamy wodę z żelatyną i przez chwilkę miksujemy. Mus malinowy przelewamy na śmietankę. Deser wkładamy do lodówki, aby stężał. Smacznego

Smak mojego domu
Pudding jaglany z jagodami, bananem i jabłkiem 128

sucha dodałam jabłko i banana, który też prosił już się o szybką konsumpcję " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Takie danie idealnie sprawdzi się jako deser, śniadanie czy danie obiadowe. Smakuje nawet niejadkom i osobom, które na co dzień stronią od kaszy. To taka podpowiedź na to, jak przemycić do menu kaszę " class="wp-smiley" style="height(...)sucha kasza, gotowana jak inne kasze. Ale jak już wiemy, nie tędy droga i kasza jaglana doskonale sprawdza się na słodko jak i wytrawnie. W ciastach, deserach i sałatkach. Uffff…. koniec gadania, czas gotowania Drukuj Pudding jaglany z jagodami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1/2 szkl. kaszy jaglanej 1 szkl. mleka szczypta cynamonu szczypta soli 1 łyżka miodu/2 świeże

Mieszam w Garnku
Fine Dining Week – Restauracja Włoska – Kraków 216

jagnięcina w trzech odsłonach z  lasagne ziemniaczaną, młodymi warzywami i owczym serem. Znakomita jagnięcina, pyszne chrupiące warzywa czy trzeba czegoś więcej ? Oj, tak trzeba – ;) na koniec zjeść deser .. deser który pozostawi w ustach chęć zjedzenia jeszcze jednego kawałka sernika .. chociaż talerz już pusty. Tak, tak było w tym przypadku pyszny to był deser, ale jak smakował ? Nie powiem

Kuchnia na wzgórzu

Proponowane wyszukiwania