przygotowania wiśni użyłam miodu pitnego, w tym roku postanowiłam zrobić je z nutką waniliową. Tak by dodając je do ciast, była tylko lekko wyczuwalna. Polecam je do wszelkich deserów, tych pieczonych i tych na zimno. Składniki: 1,5 kg wiśni (po wypestkowaniu) 600g cukru kryształu ziarenka z 2 lasek wanilii Sposób przygotowania: Wiśnie dokładnie drylujemy. Zasypujemy cukrem, dodajemy ziarenka
Kuchnia w czekoladziedeserek robi się szybko i łatwo, a przy tym jest sporo zabawy. Dzieci uwielbiają mieszanie rękami i dekorowanie, mogą […] Artykuł Mini banoffee pie z budyniem, czyli deser do wykonania przez dzieci pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkapomidor wlazł na tyczkę I przedrzeźnia ogrodniczkę. Jak Pan może, Panie pomidorze?!" Jan Brzechwa Pomidory kocham, ubóstwiam i wielbię. Mogłabym je jeść na śniadanie, obiad, kolację i deser. Deser? Robiliście kiedyś deser z pomidorów? Jeśli tak to koniecznie podzielcie się przepisem! W końcu pomidor to owoc, a nie warzywo. A pomidorki oprócz tego, że są smaczne to posiadają właściwości uspokajające
Marder&Marder Manufactureczerwcu mamy kilka uroczystości rodzinnych, na których zawsze pojawiają się ciasta bez pieczenia, głownie sernik z truskawkami, który każdego roku jest inny. Sernik na zimno z truskawkami to deser, który nigdy nam się nie nudzi. Dzisiaj polecam lekki, mocno truskawkowy deser: Piankowy sernik z truskawkami i bezami domowej roboty na biszkoptowym spodzie. Bezy można oczywiście pominąć lub wykorzystać bezy kupione
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkończyły się truskawki, ale zaczyna się sezon na przepyszne borówki amerykańskie. Są idealne do deserów, jako przekąska, czy dodatek do płatków śniadaniowych. Postanowiłam je wykorzystać do tarty, której spód zrobiłam z ciasteczek Oreo. Musze przyznać, że wyszła bardzo słodka, w sam raz do kawy. 5 godzin 12 kawałków składniki: 2 opakowania ciastek Oreo (około 500 g) 500 dag mascarpone
Ania i Marcin gotująflawonole, eugenol, cenne kwasy (elagowy, ferulowy, chlorogenowy, kawowy), taniny oraz sporą ilość chromu, dzięki któremu mamy mniejszą ochotę na słodycze. W kuchni idealnie komponuje się z pieczonymi jabłkami i deserami. Dodajcie go też do smażonej ryby, a jej smak i aromat zyskają wiele. Goździki Goździki mają właściwości znieczulające i odświeżające, dlatego ich żucie lub ssanie to sprawdzony sposób na ból(...)przemyśle alkoholowym (likiery) i perfumiarskim. Mielony będzie idealnym dodatkiem do sosów czy zup – na przykład jesienno-zimowej zupy z dyni. Jest również doskonałym dodatkiem do ciastek lub deserów (np. pieczonych jabłek). Musimy jednak pamiętać, by nie używać go w dużych ilościach, bo jego smak zdominuje całą potrawę. Natomiast surowy korzeń imbiru wzbogaci i zaostrzy smak owoców
Zasmakuj KuchniSłodka, ale z nutką kwaskowości. Idealna do deserów, bułeczek, budyniu, pyszne złamanie smaku ciasta…wymieniać można długo. Nawet jeśli nie przepadasz za czarną porzeczką, to na pewno i tak polubisz tą galaretkę. Jest po prostu boska! Jej smak jest ciężki od smaku owoców porzeczki. Jakby to nie brzmiało, jeśli masz 1 kg czarnej porzeczki i chcesz zrobić 1 rzecz(...)porzeczkowe, były makabrycznie kwaśne dla dziecięcego podniebienia. W zasadzie dopiero mój mąż przywrócił dla mnie czarną porzeczkę. O ile jestem w stanie w soku ją przeboleć, to jakieś desery z jej udziałem, przyprawiają mnie o gorączkę. Mimo tego, galaretkę kocham i gdyby tylko nie ta ilość cukru… Czarna porzeczka zawiera pektyny, więc nie musicie dodawać do niej żadnych cudów
Mieszam w GarnkuMoje dzieci zjadły ten deser z apetytem :) Jakby się dowiedziały, że zrobiłam go z kaszy jaglanej, na wstępie odmówiłyby współpracy ;) Zgodnie z zasadą "nie wiem jak to smakuje, ale wiem, że nie lubię!". Inspirowałam się przepisami na serniki jaglane, ale nie nazwałabym tak tego deseru. Nie przypomina w smaku tradycyjnego sernika. Jest zbliżony konsystencją, jednak i ta jest bardziej zwarta
zadanie-gotowanieNudzi cię poranna kawa i zastanawiasz się co jeszcze można zrobić z tym czarnym jak noc naparem? Jeśli tak, to desery z kawą będą w sam raz dla ciebie. Artykuł DESERY Z KAWĄ – SŁODKI ZASTRZYK KOFEINY pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEżródłem wysokiej jakości białka roślinnego i zawiera komplet aminokwasów, które powinny być dostarczane organizmowi. Quinoa jest bardzo uniwersalna, ponieważ może być używana zarówno do dań głównych, jak i do deserów. Gorąco polecam! Składniki: 3/4 szklanka suchej komosy ryżowej (quinoa) 1,5 szklanki wody szczypta soli 1 łyżeczka oleju pół puszki białej fasoli Bonduelle pół puszki kukurydzy Bonduelle garść małych pomidorków
kuchnia doskiLatem zawsze nie chętnie sięgamy po przepisy z wykorzystaniem piekarnika, dlatego dziś prezentuję Wam przepis na ciasto bez pieczenia! Jest to niesamowicie pyszne ciasto z wykorzystaniem
Kuchnia ŁukaszaBardzo smaczny deser na bazie ryżu i mleka kokosowego. Najlepiej smakuje ciepły, od razu po przyrządzeniu. Możemy go wzbogacić smakiem sezonowych owoców, ja wykorzystałam dżem truskawkowy z całymi owocami i szczyptą cynamonu. Użyłam też domowego mleka kokosowego , polecam je bardzo do wszelkich deserów i wypieków. 1 szklanka ryżu 1,5 szklanki domowego mleka kokosowego 1 szklanka wody 4 łyżki(...)wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować ok. 15-20 minut pod przykryciem, aż ryż wchłonie płyn. Mieszać od czasu do czasu. Do ryżu można wsypać łyżkę wiórków, będzie bardziej kokosowy. Deser wyłożyć do salaterek. Na wierzch położyć dżem truskawkowy i oprószyć cynamonem. Najlepiej smakuje ciepły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieZdrowe, naturalne desery bez cukru to coś co uwielbiamy w domu wszyscy. A jeśli w dodatku smakołyk jest z truskawkami i poziomkami, to nikogo nie trzeba namawiać do wypróbowania :) Pyszne paczuszki z papieru ryżowego, wypełnione chrupiącą komosą ryżową z dodatkiem oleju kokosowego, wiórków kokosowych i truskawek. Ozdobione poziomkami, połówkami truskawek i bratkami. Polecam :) Na 10 sztuk: 10 arkuszy papieru ryżowego(...)odstawiamy do przestudzenia. Następnie truskawki (część zostawiamy do ozdoby) kroimy w kosteczkę i dodajemy do komosy ryżowej. Delikatnie mieszamy i próbujemy. Jeśli truskawki są mało słodkie to możemy deser dosłodzić np. ksylitolem. U mnie nie było takiej potrzeby. Do miski nalewamy zimnej wody i namaczamy w niej arkusz papieru ryżowego. Namoczony kładziemy na deseczce i układamy na nim kilka pokrojonych
Mienta blogsama kaczka, dla mnie, miała zbyt mało wysmażoną skórkę, choć samo mięso było bardzo soczyste i delikatne. Pomimo tej małej uwagi danie jak najbardziej na plus. Przyszedł czas na deser. Aby go zapowiedzieć i zobaczyć nasze miny na jego widok, zjawił się dyrektor hotelu pan Marcin Ankiersztejn - było to dla nas miłym zaskoczeniem. Wraz z deserem pojawił się szef kuchni(...)Artur Góra co również sprawiło bardzo pozytywne wrażenie. Sam deser... nie dziwie się obu panom, że chcieli zobaczyć nasze miny... gdyż prezentował się fantastycznie. Były to lody orzechowe zapieczone w bezie z truskawkami macerowanymi w pudrze truskawkowym. Genialny smak i prezentacja i uśmiech na naszych twarzach na jego widok mówił wszystko... lody wspaniałe, kremowe z dużymi kawałkami orzechów. beza
sierotka maRysia w kuchni