deser - 61894 przepisów (strona:326/4127)

Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu 186

może zajść konieczność dodania nieco więcej mąki. Chodzi generalnie o uzyskanie gęstej konsystencji. Nawet jeśli nie lubisz wiśni, zrób chociaż jeden słoik frużeliny;) Drukuj Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 kg wiśni 2 szkl. cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szkl. wody sok z cytryny wanilia opcjonalnie Sposób przygotowania Wiśnie myjemy na sicie(...)dodanie ich do owoców. Dodajemy sok z cytryny. W kubku rozrabiamy wodę z mąką, dolewamy do owoców 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/sosy/fruzelina-wisni-ciast-deserow-budyniu/ BosowKuchni Artykuł Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Wiśniowy kisiel z cynamonową chmurką 142

dodatek w postaci klasycznej chmurki z bitej śmietany o cynamonowej nucie, która cudownie uzupełnia się ze smakiem wiśni. Można również wykorzystać makaron, (który jest w zestawie z zupą), aby deser był bardziej sycący i pożywny :) I taki ot, prosty i szybki deser, z minimalnym nakładem i czasu i pracy, a z fantazją podany robi się naprawdę wyszukany, dający maksymalną rozkosz(...)zupa zacznie wrzeć przelać mieszankę i mieszać, aż zgęstnieje. Do pucharków rozlać wiśniowy kisiel i odstawić do lekkiego przestygnięcia (lub ostudzić całkowicie). W międzyczasie ubić kremówkę, zwieńczyć nią wierzch deseru i posypać cynamonem. Smacznego! :) Przepis bierze udział w akcji Profi ( http://profi.com.pl

Kraina Miodem Płynąca
Panna cotta z kawiorem z owoców leśnych 208

Śmietankowa, kremowa i delikatna Panna Cotta w towarzystwie orzeźwiającego 'kawioru' o smaku owoców leśnych... O ile Panna Cotta brzmi znajomo (włoski deser na bazie kremówki i żelatyny), o tyle 'kawior' brzmi już tajemniczo i skomplikowanie, ale nic bardziej mylnego- przygotowanie jego zajmuje dosłownie 15 minut: wystarczy zagotować płyn z agarem, a następnie za pomocą strzykawki tworzyć kropelki, które lądują wprost(...)oleju i... gotowe! :) Czyli samo tworzenie tych bajecznych kuleczek jest tak dziecinnie proste, że śmiało można poprosić o pomoc dziecko :) Deser, mimo minimalnej ilości składników, jak również prostoty wykonania, wygląda tak zachwycająco i niezwykle, że okrzyk 'wow' u biesiadników gwarantowany! :) 4 porcje Panna Cotta: * śmietanka 30%- 400 ml * cukier puder- 2 lekko czubate łyżeczki * żelatyna- 2 płaskie łyżeczki 'Kawior': * "Zupa

Kraina Miodem Płynąca
Jagodowe Tiramisu 154

Zaparzamy kawę. Studzimy i dodajemy amaretto. Kremówkę miksujemy z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodajemy do niej, miksując, serek mascarpone. Bierzemy blaszkę, pucharki - w zależności w czym chcemy podawać deser i układamy warstwami. Biszkopty moczymy dwustronnie w kawie z amaretto ( mniej więcej po 3-4 sekundy ) wykładamy ( w moim przypadku) na blaszkę i tak aż cała będzie wyłożona nasączonymi biszkoptami(...)Wykładam następnie połowę kremu, ponownie znów układam nasączone biszkopty i ponownie krem.  Na samą górę wykładamy jagody, wcześniej osuszone i umyte.  Wsadzamy do lodówki aby deser się schłodził ( najlepiej zrobić dzień przed podaniem). W lesie wysyp jagód, więc dlaczego nie zrobić czegoś pysznego ? Moja wersja Jagodowego Tiramisu :) Aby krem był jeszcze twardszy można użyć jednej śmietany

W Moim Magicznym Domu
Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie 200

Serniczek na zimno na spodzie z pierniczków smakuje ciekawie i bardzo smakowicie, smak pierniczków nie jest dominujący, ale „stawia kropkę nad i”, oczywiście można użyć innych ciastek. Deser bez pieczenia. Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: Spód: 350 g pierniczków 120-150 g rozpuszczonego masła Pierniczki umieścić w malakserze, zmielić na okruchy, dodać masło, wymieszać, masa

moj przepis na
Polędwiczki wieprzowe z pesto bazyliowym 131

Zwiększamy nieco kaliber serwowanych ostatnio przepisów. Po słodkich deserach i przekąskach pora na żelazo i sporą ilość kalorii. Poznajcie polędwiczki z bazyliowym pesto. Liczymy na długą i owocną „znajomość” 30 min składniki: polędwiczka wieprzowa 200 g sól pieprz majeranek oliwa z oliwek 2 łyżki masła krzaczek bazylii parmezan 1 pomidor malinowy 1 mozzarella (kulka) wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy i kroimy

Ania i Marcin gotują
Lunch u Dyletantów 170

lunchowego są ze swojej definicji prostsze, miej skomplikowane niż dania z karty kolacyjnej. W wielu restauracjach jest oferta lunchu, na ogół składającego się z 3 dań: przystawka/zupa, danie główne deser. Zestaw lunchowy u Dyletantów kosztuje 30 zł. Można wybierać zestaw z trzech przystawek, trzech dań głównych, oraz dwóch deserów. Do każdego dania, można zamówić sugerowane wino (oczywiście za odpowiednia dopłatą(...)czasu do czasu zjedzą coś bezmięsnego. Na pewno będą zadowoleni. Sernik na zimno, galaretka owocowa. Po prostu sernik na zimno. Granita agrestowa, jagody. Nic do dać nic ująć, deser nie zepsuty nadmiarem słodyczy. Agrest jest agrestem, a jagody jagodami a nie ulepem z cukru. Pycha. No, ale jak wiadomo, lunch to lunch i menu lanchowe każdego dnia jest inne

królestwo garów
Deser na szybko - owocowa pianka 227

Jest to deser który mogą przyrządzić nawet dzieci, wykonanie zajmuje ok. 5 minut. Zimna galaretka w połączeniu z bitą śmietaną bardzo szybko tężeje, więc nie musimy też długo na niego czekać. Z podanych proporcji wychodzą ok. 2 duże porcje, ale wszystkie składniki możemy podwoić albo nawet potroić czy też zrobić różnosmakowe, warstwowe deserki. Smakuje jak puszysty sernik na zimno :) Składniki(...)duże porcje) : 200 ml śmietanki do deserów 30 % 1 owocowa galaretka o dowolnym smaku Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody (możemy rozpuścić w mniejszej ilości wrzątku, a potem dolać zimnej wody). Śmietankę ubić na sztywno. Połączyć ostudzoną galaretkę z bitą śmietaną, przelać do słoiczków i wstawić do lodówki. Podawać przyozdobione owocami

Dobra karma
Zdrowy detoks - Ewa Jarosz 179

bólów głowy, czy jak poprawie przeprowadzić dietę oczyszczającą. Piąty rozdział, niestety według mnie troszkę zbyt ubogi, podaje nam na talerzu gotowe przepisy na smaczne i zdrowe śniadania, obiady oraz desery. Jestem niepocieszona, ponieważ zdjęcia są bardzo zachęcające, przepisy również, a niestety część ta jest najmniejsza! Pozwoliłam sobie wypróbować kilka przepisów i od razu znalazłam swoje ulubione potrawy (oczywiście ze słodkich(...)śniadań i deserów!) Mój pierwszy ulubieniec to owsianka, przepis jest bardzo prosty, przez co zyskał moją sympatię! Opiera się na płatkach owsianych, roślinnym mleku, żurawinie i bananie - pycha! Mój drugi faworyt to deser - maślanka z dodatkiem malin, miodu i migdałów. Proste, ale jakie dobre! Podsumowując pozycja "Zdrowy detoks", tak naprawdę nie narzuca nam konieczności przeprowadzenia ostrego i nieprzyjemnego oczyszczenia organizmu

Emcia Pichci
Dżem malinowy 146

Jeśli lubicie słodycz malin, to koniecznie zamknijcie je na zimę w słoiczku, np w postaci dżemu. Do naleśników lub innych deserów będzie jak znalazł ;) Składniki: 2kg dorodnych malin 1kg cukru 3 opakowania żelfixu 1/2 płaskiej łyżeczki kwasku cytrynowego Sposób przygotowania: Maliny dokładnie przebieramy, usuwamy nieczystości, zagniatamy. Dodajemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu kilka minut. Po rozpuszczeniu cukru dodajemy żelfixy

Kuchnia w czekoladzie
Lody czekoladowe (bez maszyny) 246

Lody czekoladowe są moje ulubione! Najlepiej smakują przygotowane z dobrej jakości gorzkiej czekolady, z mleczną są nie mniej dobre, ale tylko gorzka czekolada pomaga odkryć prawdziwy

Kuchnia Łukasza
Lody mleczne (bez maszyny) 319

Trudno wyobrazić lato bez lodów. Są zawsze obok nas w ciągu całego lata, przecież możemy je kupić w dowolnym miejscu, w dowolny czas. Lecz te kupowane

Kuchnia Łukasza
Ciasto marchewkowe 167

Opis: Warzywny deser i jeszcze w postaci wypieku to nadal nowość na polskich stołach. Ciasto marchewkowe jest idealnym pomysłem na wykorzystanie marchewki, która zazwyczaj mamy w lodówce. Taki deser pokochają zarówno dorośli jak i dzieci. Marchewka sprawia, że nasze ciasto będzie wilgotne w środku. Według mnie to ciasto jest najlepsze – wilgotne, aromatyczne, miękkie, nie za słodkie oraz co najważniejsze proste(...)szybkie w wykonaniu. Ciasto marchewkowe można przedstawić w wielu różnych wariacjach, jednak ja przedstawię klasyczną formę tego deseru. Składniki: 300 g drobno startej marchewki 4 jajka ¾ szklanki drobnego cukru (najlepiej brązowy) 200 ml oleju roślinnego ok. 250 g bakalii (orzechy laskowe, orzechy włoskie, wiórki kokosowe, rodzynki) 2,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Czekoladowo-migdałowa panna cotta z konfiturą śliwkową. 154

Kolejna odsłona popularnej Panna cotty, która już dwukrotnie była prezentowana na moim blogu. Dziś przyszedł czas by zaprezentować wam czekoladową wersję tego deseru. Czekolada koniecznie ciemna w połączeniu z śmietanką i ekstraktem migdałowym...a na dodatek dla kontrastu i podbicia smaku domowa konfitura z śliwek węgierek. Co prawda sezon śliwkowy dopiero się rozpoczyna, ale z pewnością warto wykorzystać te owoce(...)więc jeśli nie macie wyczucia czasu sprawdzi się tutaj termometr cukierniczy. 3.Żelatynę moczymy (do napęcznienia) w ciepłej wodzie, UWAGA:  nie wrzącej bo straci swoje właściwości żelujące i deser nie osiągnie pożądanej konsystencji. Przed dodaniem żelatyny wyjmujemy z mleka laskę wanilii. dodajemy żelatynę do gorącego mleka i śmietanki. Mieszamy bardzo dokładnie. 4.Całość przestudzić. Po wystudzeniu  przelewamy (cały

vaniliowoczekoladowa

Proponowane wyszukiwania