deser - 61894 przepisów (strona:333/4127)

Pyszne jedzenie w pięknym stylu czyli kolacja w Hotelu Willowa 219

brakowało mi jednak w daniu czegoś ostrego... kapusta była bardzo dobra ale delikatnie przyprawiona. Pyszny był sos na bazie piwa koźlak jednak i on nie nadał pikanterii całemu daniu. Deser to było dosłownie królewskie zakończenie posiłku i dla moich kubków smakowych strzał w dziesiątkę. ,,Kawa z pączkiem" nie była zwykłą kawą ze zwykłym pączkiem choć na pierwszy ,,rzut(...)właśnie wyglądała. Gdy kelnerzy podali nam deser miałam ochotę od razu skosztować łyczka delikatnej kawki i tu zaskoczenie... bo gdy włożyłam łyżeczkę do filiżanki zobaczyłam, że to co zwie się kawą, kawą nie jest tylko jakby kremem schowanym pod skorupka z karmelizowanego cukru i delikatna kawową pianką. Takie kawowe creme brulee. I to tego bardzo niepozorny pączuś nadziany pysznym czekoladowym

sierotka maRysia w kuchni
Pomarańcze i posmak amaretto 129

deserami to jest różnie - są takie, które po zrobieniu należy natychmiast serwować. Są i takie, które lepiej aby swoje odstały w chłodnym miejscu. Pomarańcze z rodzynkami i amaretto na lodach śmietankowych - ten deser można zarówno podawać z biegu lub odstawić na noc do lodówki i serwować, gdy rodzynki zmiękną od soku z pomarańczy i alkoholu. Pomarańcze i posmak amaretto Obieranie(...)można odlać nadmiar soku, przekładając je na sitko. Wlewamy kilka łyżek aromatycznego amaretto (w moim przypadku jest to migdałowe amaretto z nutą wiśniową). Kropką nad i w tej propozycji deseru jest posypanie pomarańczy dobrą, gorzką lub słodką czekoladą (co kto woli).  Topniejące delikatnie lody, chłodne, soczyste i słodkie pomarańcze oraz nutka alkoholu wokół innych smaków... i ma się ochotę

Right Behind The Kitchen
Vapiano - Warszawa 150

lokalu. Wzrok przykuwa długa, otwarta kuchnia, porządek okraszony ciepłymi, stonowanymi kolorami. Aha, tuż przy wejściu znajduje się przeszklone pomieszczenie, w którym robiony jest m.in makaron (różne rodzaje) i część deserów. Tak, robi wrażenie ale i jednocześnie oczekuje się bardzo dobrej jakości pasty po takim widoku... Jedzenie. Jeśli kuchnia śródziemnomorska, to na pierwszy rzut idzie pizza - nic wymyślnego - zwykła salami. Była(...)szyjki rakowe, cukinia, groszek cukrowy, marchewka, szczypiorek, sos homarowy. Dość fajnie dobrane składniki, a w szczególności groszek cukrowy, który przełamał delikatny smak pozostałych warzyw i sosu. Prosty deser na koniec - mascarpone ze świeżymi truskawkami. Tak, to może być smak śródziemnomorski. Lekki, puszysty deser, nieprzekombinowany, minimalna ilość składników. Jednak potrzebowałem sporo soli i pieprzu aby ogólnie wyostrzyć smak potrawy (efekt

Right Behind The Kitchen
Sernik jabłkowy bez pieczenia 492

Sernik jabłkowy bez pieczenia  Pyszny sernik jabłkowy bez pieczenia, a do tego prawie bez użytku cukru! Sernik z tego przepisu wychodzi na prawdę idealny, bardzo

Kuchnia Łukasza
Jesienny Deser Karmelowo – Jabłkowy 138

Bardzo prosty, bardzo szybki i bardzo smaczny deser. Idealny na jesienne popołudnia i nie tylko. Z jabłkami, karmelem, bitą śmietaną, granolą i dość sporą ilością cynamonu. Słodko – rozgrzewający, uciecha dla małego i dużego smakosza. Polecam. Składniki na 4 szklanki: Jabłka: 4 jabłka 2 łyżeczki soku z cytryny szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżeczki cynamonu 6 łyżek cukru brązowego 1 łyżka(...)cynamonem lub wedle uznania) 200 g karmelu ( mniej lub więcej, wedle uznania) Wykonanie: Bita śmietana Granola Karmel Jabłka Bita śmietana Granola Karmel Jabłka Wszystkiego po 2 łyżki na warstwę. Deser wstawiamy na 2, 3 godziny do lodówki. Źródło: liveloveandsugar.com The post Jesienny Deser Karmelowo – Jabłkowy appeared first on Made

Made By Mom And Son
Der Elefant tak czy nie? 210

porcje, tak naprawdę najadłam się przystawką którą był tatar wołowy z marynowanymi kurkami, cebulą i przepiórczym jajem. Daniem głównym były pyzy z mięsem w sosie z boczniaka, a na deser zaserwowali budyń waniliowy z wodą różą - tylko nie myślcie, że nie dałam rady, zjadłam wszystko do samego końca :) Jednak, każde miejsce ma jakiś minus - można płacić tylko kartami VISA

Niezły Młynek
KREM DYNIOWY 248

Puszysty, smaczny krem z dyni, świetny do ciast oraz deserów. SKŁADNIKI 700 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2- 3 łyżki cukru 200 g puree z dyni *250 g masła SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Puree z dyni Dynie pokroić na ćwiartki wydrążyć miąższ oraz pestki, obrać ze skóry, tak przygotowaną dynię piec w nagrzanym piekarniku około

RAROSSA
niebieski deser z bialek 182

Taki deser to doskonały pomysł na wykorzystanie zbędnych białek. W połączeniu z galaretką tworzą lekką piankę. Wystarczy dodać tylko ulubione owoce sezonowe i bitą śmietanę. I deser gotowy. Szybko i efektownie.  Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie galaretki niebieskiej 1 opakowanie galaretki turkusowej 4 białka 200 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru maliny jagody Galaretkę niebieską rozpuścić(...)wody. Kiedy przestygnie i zacznie tężeć ubić pianę z białek i wymieszać z galaretką. Wylać do pucharków i odstawić do całkowitego stężenia. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, wyłożyć na deser i udekorować owocami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
"salceson"- deser z butelki i współpraca z Master Cook 141

deser pamiętam z dzieciństwa, jadałam go u mojej cioci. Jego wykonanie jest bardzo proste, najtrudniejsze jest wyciągnięcie go z butelki, zwłaszcza jeśli chcemy, żeby wyszedł idealnie. Ładny, nieładny, nie ważne. Ważne, że pyszny i zawsze wszystkim smakuje.  Składniki:  galaretki: żółta i  czerwona * (po jednym opakowaniu po 75 g) 100 g galaretki pomarańczowej (niecałe 1,5 opakowania(...)butelki dokładnie wymyć od środka. Galaretki wymieszać z rodzynkami, herbatnikami i orzechami. Przełożyć do butelek.  Kiedy masa kakaowa będzie dobrze wystudzona przelać ją do butelek.  Wstawić deser do lodówki na kilka godzin. Wyjąć z butelek przecinając je najlepiej nożyczkami. Kroić na plastry.  * do przygotowania tego deseru użyłam galaretek firmy Master Cook, które niedawno dostałam do testowania. Mogę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Restauant Week w My Corner: nie taki ten dzik zły 174

następnie dokonać rezerwacji na konkretny dzień i godzinę. Szefowie kuchni zajmą się zaś całą resztą i przygotują specjalnie dla Was trzydaniową ucztę, składającą się z przystawki, dania głównego i deseru. Śpieszcie się rezerwować stoliki, bo bardzo szybko znikają, a Festiwal już tuż tuż! Casual w dobrym tonie Wystrój każdej restauracji jest dla mnie kwestią decydującą o przekroczeniu jej progu, dlatego(...)dzik tworzył tylko konieczny, acz niezły dodatek. Ale cóż, żaden koneser tego gatunku mięsa ze mnie jest. K. była zaś wyraźnie zachwycona i z nieukrywaną przyjemnością spałaszowała swoją porcję. Deser, za którym musieliśmy obejść się smakiem Jak wiadomo, zwieńczeniem każdego posiłku jest deser i tutaj niestety ogromne rozgoryczenie z mojej strony, bo ze względu na pewne problemy natury technicznej

Food Square
Deser z miodem i granatem 181

Szybki i pyszny deser, kilka składników i gotowe. Dwa granaty lekko ugnieść na desce co ułatwi wyciągnięcie pestek. Przeciąć w poprzek i delikatnie usunąć nasionka. Oczyszczone nasionka włożyć do miseczki. Połowę pestek granata zmielić za pomocą blendera. Miód roztopić i przestudzić. Serek mascarpone rozmieszać dodać zmielonego granata i płynny miód, wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać

Kuchnia Pokoleń
Deser dyniowy z mascarpone, figami i jeżynami 189

Deser z dynią w roli głównej, pyszny jesienny deser w energetyzującym pomarańczowym kolorze z ostatnimi jeżynami z ogrodu i figami. Ci którym dynia kojarzy się tylko z kremowa zupą i słodko-kwaśną dynią w occie pewnie się zdziwią, jednak zapewniam - dynia i tu stanęła na wysokości zadania. Nie jest dietetyczny, bo dyni towarzyszy mascarpone i śmietana kremówka, ale ma dwie(...)ksylitolu figi i jeżyny Wykonanie: przygotować puree z dynii wg  tego przepisu mascarpone ubić ze śmietaną kremówką mikserem. Dodać cukier, puree z dynii i amaretto, wymieszać ponownie  deser ułożyć w pucharkach. Ozobić figami i jeżynami. Podawać schlodzony

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zdrowa słodycz- Słoik bogaty w antyoksydanty! Przepysznie a jak zdrowo! 205

zdrowym, i aby miało szansę odżywić organizm niezbędnymi witaminami i minerałami a w dodatku było obłędnie smacznie! Do ostatniej łyżeczki! Taka o to słodycz! Ode mnie dla Was! Zapraszam! Deser bez laktozy, bez glutenu! W tym jednym słoiczku jest cała fortuna witamin, ogromna dawka antyoksydantów, które mają pożądany wpływ na procesy starzenia się organizmu, to dzięki udaje się nam zatrzymać(...)świeży sok z granatu i jabłka- bogaty w polifenole (antyoksydanty) działa skutecznie przeciwko wolnym rodnikom, procesom zapalnym czy chorobom serca, nasiona chia o szerokim spektrum działania.  Ponadto sam deser smakuje wybornie! Znika w kilka chwil! ;-))) SKŁADNIKI: - 1/2 butelki- świeży sok z jabłek i owoców granatu Marwit - 1/3 jabłka - kiwi - mleko kokosowe - 1/4 mango - 1/4 papai - 3 łyżki nasion chia

SMYKWKUCHNI
Śliwkowe róże 215

roku moja śliwka dała czadu jeżeli chodzi o owoce :) Spiżarnia pełna a wieczorami drożdżówka do mleka. Dzisiaj trochę urozmaicamy nasz deser śliwkowy i przygotujemy róże śliwkowe. Pięknie się prezentują i świetnie smakują :) Porcja na 12 róż Składniki   1 opakowanie ciasta francuskiego trochę powideł śliwkowych  do smarowania ok 12 śliwek twardych i słodkich Fajne rozwiązania

Niezły Młynek
Zdrowie płynące z natury. Współpraca z firmą BAKRA. 210

Tahini - czyli pasta sezamowa: Tahini powstaje ze zmielonych ziaren sezamu, znanego i cenionego na całym świecie. To bogate źródło magnezu, potasu, wapnia i żelaza. Tahini jest idealna do sałatek, deserów, sosów i innych potraw. Znajdziemy ją w składzie hummusu, chałwy. Karob - proszek z Chleba Świętojańskiego : jest produktem naturalnym, nie zawierającym alergenów, kofeiny, teobrominy. Jest cennym źródłem magnezu, fosforu(...)żelaza. Poprawia trawienie. Doskonale się sprawdza w kuchni jako zdrowszy zamiennik kakao podczas wypieku ciast, ciasteczek lub jako dodatek do licznych dań i deserów. Karob Melasa z Chleba Świętojańskiego : to pyszny, ciemnobrązowy syrop z karmelowym posmakiem. Ten wspaniały naturalny produkt, nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów. W swoim składzie zawiera tylko naturalnie występujące cukry. Jest źródłem magnezu fosforu, żelaza

Słodkie okruszki