urzekną Wasze podniebienie natychmiastowo . Biała warstwa to śmietankowo - porzeczkowa wariacja osłodzona trzcinowym cukrem. W czerwonej będzie arbuz, dojrzała truskawka i odrobina limonki. Różnica gęstości warstw powoduje że wykonanie tego deseru koktajlowego to bardzo prosta sprawa i nie wymaga wielkiej precyzji. Pamiętajcie żeby koktajl zamieszać przy spożywaniu :). Dla 2 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki (Schłodzone) : 2 garście obranej z gałązek
Kuchnia PROzdrowotnaprzygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było(...)kefirową, lekko tężejącą galaretką. Wyrównać i blaszkę wstawić do lodówki na około 30-60 minut, aż masa stężeje. 6. Pozostałą ostygniętą, lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch schłodzonego deseru. Owoce poukładać na wierzchu, delikatnie zanurzając je w galaretce (np. przy pomocy łyżki). Blaszkę wstawić z powrotem do lodówki na parę godzin, aż galaretka całkowicie stężeje. 7. Przed podaniem nożem oddzielić
Mała CukierenkaDziś szybko i lakonicznie Obiecałam Danusi deser i deser dziś prezentuję. Prosty, ale nadzwyczaj efektowny. Wszystko zaczęło się od tego, że wciąż jeszcze można kupić piękne, polskie morele. Z aksamitną skórką, słodko-kwaśnym miąższem. Złociste, z lekkim czerwonym rumieńcem. I już dostać można jeżyny. Granatowo-czarne, soczyste, słodkie. Czy z połączenia
Gotuj z Blue Ravenktóre również zostały przygotowane w Cuisine Companion. Później podzieliliśmy się na trzy grupy. Każda z grup przyrządzała wymyślone przez Grzegorza dania. Jedni tworzyli danie główne, a reszta przystawki i desery. Cała praca wykonywana była przy pomocy Cuisine Companion marki Tefal, a menu było bardzo obfite i różnorodne - zresztą sami przeczytajcie jakie pyszności zostały przygotowane! Menu: Przystawki: - Świeże liście(...)kiełkami, - Pierś kaczki z pate, owocami i chałką, Dania główne: - Risotto z pęczakiem i młodymi warzywami, - Chicken lemon curry, - Wołowina z grzybami, parowanym pak choi i szparagami, Desery: -Krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną, - Sorbet malinowy z verbeną i mascarpone, - Cygaretki z ciasta filo z kremem migdałowym i syropem różanym Byłem w grupie, której opiekunem był Grzegorz
Plate of JoyDesery na szybko bardzo lubimy . Owocowe jeszcze bardziej , a schłodzone najbardziej. Na szybko powstał smaczny deser z witaminami. Koktajl bananowo arbuzowy - składniki banany 8 szt Alpro soya waniliowy 1 litr ksylitol 2 łyżki arbuz wypestkowany pokrojony w kostkę 500 g lód w kostce 2 szt na szklaneczkę Koktajl bananowo arbuzowy - wykonanie Do kielicha blenderowego(...)szklaneczek ( tak 3/4 napełniamy). Miksujemy arbuza wypestkowanego i pokrojonego w kostkę , wlewamy po ściance szklaneczki ( arbuz zleci na dno i będzie widać go z pod spodu ). Na środku deseru kładziemy po kosteczce arbuza i dodajemy lód. Podajemy od razu
Różowa kuchniablanszowanym szpinakiem ze skórką cytrynową, kaszą perłową z orzeszkami ziemnymi i cytrynową oliwą, polany sosem z palonego masła, a do niego Riesling Spaetlese trocken, z winnicy Kerpen. Oraz deser - Rieslingowe trio: sorbet z wytrawnego Rieslinga z jagodami goji marynowanymi w rieslingu, podawany galaretką z rieslinga a do deseru Riesling Divinus Secco z winnicy Rappenhof. Dania, które przygotowaliśmy były przygotowane(...)owocami morza i lekkimi sałatkami. Będą idealne do szparagów oraz lekkich dań z drobiu. Te słodsze doskonale uzupełnią dania orientalne i dobrze przyprawione. Najsłodsze można pić same lub z deserami i owocowymi ciastami. Tydzień Rieslinga minął... ale, oczywiście Rieslinga można go kupić przez cały rok w Jung&Lecker . Tak, na marginesie... to mój ulubiony szczep :) Bardzo dziękuję Monice Wojtysiak
królestwo garówblanszowanym szpinakiem ze skórką cytrynową, kaszą perłową z orzeszkami ziemnymi i cytrynową oliwą, polany sosem z palonego masła, a do niego Riesling Spaetlese trocken, z winnicy Kerpen. Oraz deser - Rieslingowe trio: sorbet z wytrawnego Rieslinga z jagodami goji marynowanymi w rieslingu, podawany galaretką z rieslinga a do deseru Riesling Divinus Secco z winnicy Rappenhof. Dania, które przygotowaliśmy były przygotowane(...)owocami morza i lekkimi sałatkami. Będą idealne do szparagów oraz lekkich dań z drobiu. Te słodsze doskonale uzupełnią dania orientalne i dobrze przyprawione. Najsłodsze można pić same lub z deserami i owocowymi ciastami. Tydzień Rieslinga minął... ale, oczywiście Rieslinga można go kupić przez cały rok w Jung&Lecker . Tak, na marginesie... to mój ulubiony szczep :) Bardzo dziękuję Monice Wojtysiak
królestwo garówmasę całkowicie wystudzić. Zimną śmietankę ubić i przełożyć do rondelka z masą czekoladową. Delikatnie wmieszać przy użyciu łopatki. Przelać do pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Desery , Lody i desery lodowe , SŁODKO Tagged: czekolada , jajka , kremówka
https:KKuchniaMniamwmieszać w masę. Przelać do pojemnika i włożyć do zamrażalnika. Co godzinę przemieszać ze względu na to, że większe kawałki czekolady będą opadać na spód. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Desery , Lody i desery lodowe , SŁODKO , Wykorzystanie żółtek Tagged: czekolada , kremówka , wiśnie
https:KKuchniaMniamindyka faszerowaną szpinakiem, pomidorkami podaną ze szparagami, panierowanym kalafiorem i sosem pomidorowo-beszamelowym. To danie też muszę powtórzyć, pyszne mięso, kalafior panierowany i sosy - wyjątkowo dobre. I na koniec desery: smażone lody waniliowe w kokosowej skorupce z sosem z białej czekolady, bezikami, a przed podaniem polane ciekłym azotem, super efekt oraz gruszka marynowana w białym winie z lodami miętowymi. Pierwszy(...)deser słodszy, drugi bardziej wytrawny, idealny dla tych którzy nie lubią słodkiego. Świetne zwieńczenie posiłku. Robiło się już ciemno, stąd takie zdjęcia... Nie oddają efektu dania, a szkoda. Normalnie w deserze dostaje się dwie gałki pysznych, smażonych lodów. Na tym zakończyliśmy obiad, a właściwie już kolację. Podsumowując, bardzo miło spędziliśmy czas, przy pysznym jedzeniu. Przystępne ceny, adekwatne do jakości
Corner With Recipeszamknąć się w domu, pod dachem, gdzie deszczowe krople nie wyrządzą nam szkody. Zaparzyć gorącej herbaty, i zjeść sobie do niej ptysia. Z jagodowym kremem najlepiej. To taki prosty deser - ciasto parzone, bita śmietana i świeże borówki. Ja do środka dodałam niespodziankę w postaci curdu, który specjalnie z myślą o tym deserze przygotowałam. Wyszło lekko i lekko, taki deser schyłku
Pożeraczka, czyli raz adobrzemnie nie do przeskoczenia 3. Kto jest Twoim kulinarnym idolem? Nie będę oryginała jeśli powiem, że Nigella. Jest czarująca w tym co robi. 4. Czy jest jakaś potrawa lub deser, który sprawia Ci szczególną trudność lub którego wyjątkowo nie lubisz? Staram się eksperymentować ze smakami. Każda trudność w przygotowaniu jakiejś potrawy lub deseru to dla mnie wyzwanie i szansa(...)sukces? 3. Jak długo prowadzisz bloga? 4. Prowadzisz bloga ponieważ …? 5. W jaki sposób najchętniej relaksujesz się/odpoczywasz? 6. Dzień bez … to dzień stracony ? 7. Twój ulubiony deser? 8. Kto jest Twoim kulinarnym guru? 9. Sport czy błogie lenistwo? 10. Twoja mocna strona w pieczeniu/gotowaniu? 11. Co poza gotowaniem, pieczeniem Cię pasjonuje? The post Nominacja do Liebster Blog
Made By Mom And SonUwielbiam lato, świeże owoce, te smaki, desery, ciasta z nich...Gdy mam ochotę na lekki deser zazwyczaj jest to jogurt, ciasteczka zbożowe i owoce. Zapraszam na przepis :-) Czytaj więcej
Ana Mari's worldpozostałe przepisy na lody: Najlepsze lody owocowe bez maszynki Przepis na lody malinowe (bez maszynki) Domowe lody miętowe z likierem miętowym Domowe lody miętowe Najlepsze lody czekoladowe z truskawkami (deser lodowy) Najlepsze domowe lody owocowe Lody bananowe – pyszny deser Lody truskawkowe Lody domowe składniki: 10 mrożonych truskawek 1 łyżka cukru pudru 4 łyżki śmietanki kremówki 30% Przygotowanie: Do pojemnika szatkownicy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię