WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 7 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 350-400 g truskawek, 1-2 kiwi, około 150 ml
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 7 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 400-500 g truskawek, 250 ml mleka (można też użyć
JejKuchniaZe specjalną dedykacją dla wszystkich Mam z okazji ich święta, proponuję Wam dzisiaj przepis na aromatyczny sernik z udziałem truskawek na spodzie z herbatników i korzennych
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPiękna, słoneczna pogoda za oknem zachęca do pieczenia lekkich i niesłodkich deserów. Idealnie do tego typu przysmaków pasuje rabarbar. Świetnie nadaje się do kompotów, kisieli i galaretek. Dla mnie najlepsze są pulchne ciasta i kruszonki, które smakowicie komponują się ze świeżymi truskawkami. Dzisiaj proponujemy Wam niezwykle aromatyczny biszkopt z rabarbarem i bitą śmietaną. Szybki w przygotowaniu
Moja Mama GotujeNa dziś wymyśliłam taki oto deserek, coś pomiędzy koktajlem, musem, a budyniem z soczystymi malinami, truskawkami i odrobiną kokosa. Pycha :) Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej
Quinoa Raz!Ciasto Raffaello z truskawkami na puszystym biszkopcie. Krem jest na bazie śmietany kremówki z roztopioną białą czekoladą, wiórkami kokosowymi i mascarpone. Ciasto zdecydowanie dla miłośników kokosu
Oryginalny smakKtóż nie lubi naleśników? na letnie przekąski w sam raz, nawet w plenerze bardzo wskazane, w wersji z bananem, truskawkami i twarogiem to oferta nie do
kgwjanczewoskładniki: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 150 ml śmietanki 30% ok. 600 g świeżych owoców np. truskawek, kiwi, winogrona, banany wykonanie: Owoce myjemy
Domowy Smak JedzeniaPyszny, domowy, naturalny mocno truskawkowy sorbet. Bardzo orzeźwiający, bez cukru i bez barwników. Składniki: (na 2 porcje) 200 g truskawek łyżka czerwonego wina-opcjonalnie Przygotowanie: 1
KreatywnePinyNa upalne dni, w sam raz! Pyszny i zimnnny koktajl truskawkowy! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 500 g truskawek umytych i bez szypułek - 250 ml mleka schłodzonego - kilka słodzików
SMYKWKUCHNIDeser ten jest idealny na lato, kiedy mamy pod ręką świeże owoce. Spód stanowi grubsza beza. Na wierzch smarujemy bitą śmietanę lub dowolny krem do tortów. Na samą górę układamy truskawki, borówki, maliny lub cokolwiek co mamy pod ręką. Całość przyozdabiamy listkami świeżej mięty
KuukBuukwstawić do lodówki na około 4 godziny, aby masa całkowicie stężała. W celu wyjęcia deseru z filiżanek, można je na kilka sekund zanurzyć w gorącej wodzie (nie dłużej, bo panna cotta szybko się rozpuszcza. Na koniec polać sosem zrobionym ze zmiksowanych z cukrem pudrem truskawek. Jakby to nie było przepis pasuje również do akcji "Jedzenie z muzyką
Kuchenne aromatySzybkie ucierane ciasto z zapasów z zamrażalki. Nadchodzi nowy sezon truskawkowy, a ja mam jeszcze zapasy truskawek z zeszłego roku. Owoce można rozmrozić i przesmażyć w
Apetyczna babeczkapotrząsania ponawiamy. Słoik wstawiamy do lodówki na min 4 h, najlepiej na całą noc. Truskawki blendujemy, dosładzamy do smaku. Do pucharków wlewamy nasz mus truskawkowy i gotowy pudding z nasionami chia. Całość dekorujemy owocami i podajemy. Z tej ilości wyjdzie nam 2- 3 porcje deseru. Dla mnie bomba! Szałwia hiszpańska (Salvia hispanica L.) to roślina pochodząca z Meksyku i Gwatemali
Malinowe Pocałunkibłonnika. Propozycja ma jedynie 250 kalorii, dlatego polecam ją raczej na II śniadanie lub deser. Jeśli chcemy zjeść ją na I śniadanie, warto dodać porcję owoców/bakalii/płatków lub niewielką kanapkę, żebyśmy czuli się syci;) Składniki (2 porcje) 1/2 szklanki płatków jęczmiennych/owsianych 8 truskawek 1 gruszka łyżka wiórków kokosowych 180 g jogurtu naturalnego szczypta imbiru szczypta cynamonu łyżka syropu
Powiedz dietom nie