Chyba nie ma nic smaczniejszego jak pyszny deser truskawkowy z bananami...mniammmm..... 60 dag.truskawek 10 dag.bananów 50 g.jogurtu naturalnego Sok z 1 pomarańczy Sok z 1/4 cytryny 2 łyżeczki słodkiej śmietanki Miód ******************************* 1 . Truskawki obrać z szypułek , umyć , pokroić w plasterki.Banany obraç i pokroič też w plasterki.Owoce wymieszać ze sobą i przełożyć do szklanki koktajlowej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPavlova (pavlowa) – przepis klasyczny, to wyjątkowy, bardzo modny deser. Torcik bezowy z bitą śmietaną i owocami jest kapryśny i wymaga uwagi. Ale to coś absolutnie
AleTorcikIdealny, aksamitny i sycący budyń jaglany z delikatną nutą wanilii i cynamonu w towarzystwie jabłka, truskawek i pestek granata ! Banalnie prosty do wykonania :) Kasza jaglana
Marcepanowa kuchniaSkładniki: na 2 porcje 5 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki nasion chia 1 łyżka ksylitolu/miodu 300g świeżych truskawek Sposób przygotowania: Jogurt naturalny mieszamy z nasionami chia
Prosto i Smacznie z Anetąskładniki: (2 porcje) 60 g kaszy jaglanej 250 ml mleka (krowiego lub roślinnego) 250-300 g świeżych truskawek ok. 2 łyżki cukru lub miodu (do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: (2 porcje) 60 g kaszy jaglanej 250 ml mleka (krowiego lub roślinnego) 250-300 g świeżych truskawek ok. 2 łyżki cukru lub miodu (do
Domowy Smak JedzeniaDzisiaj mamy dla Was typowo wakacyjny przepis. Łatwe w przygotowaniu i bardzo pożywne babeczki jogurtowe z truskawkami i rabarbarem. Zostały zjedzone tak szybko, że ledwie udało
Moja Mama Gotujeprzepisu 250 g jogurtu naturalnego 1 łyżka płynnego miodu 3/4 szkl świeżych owoców, np. truskawki, kiwi, maliny, borówki itp. Przygotowanie: Graham Nuts przygotować zgodnie z przepisem . Jogurt naturalny wymieszać z miodem. W razie potrzeby dodać go troszkę więcej, jeśli lubicie słodsze desery :) Owoce umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę (nie dotyczy to oczywiście jagód
Nastoletnie Wypiekanieróżnymi owocami dodając galaretkę o smaku owoców. Nie wiem czemu jeszcze nie dodałam takich deserów na bloga. Może dlatego, że są zbyt banalne i proste? Ale co tam, mam nadzieję że znajdą się chętni na takie deserki. Składniki: 1 galaretka truskawkowa truskawki bezy 150 ml kremówki 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Zimną rozlać
Ala piecze i gotujeFitbudyń przygotowany z kaszy jaglanej jest idealnym pomysłem na zdrowy deser, śniadanie, przekąskę lub na wynos. Jaglanka znakomicie komponuje się z różnymi dodatkami – z konfiturą, syropem klonowym, świeżymi owocami albo po prostu z cynamonem. Dzisiejsza wersja - z truskawkami :) Jeśli przygotowując potrawy świadomie wybierasz składniki w 100% naturalne i zdrowe, zajrzyj do sklepu www.naturalniezdrowe.com.pl , który równocześnie jest polskim producentem zdrowej żywności
Kulinarna (nie)codziennośćprosto z koszyczka, ale czasem uda mi się odłożyć odrobinę i wykorzystać je do przygotowania słodkiego deseru. Mam dzisiaj dla Was kolejne ciacho bez pieczenia - spód z ciasteczek z kremem czekoladowym i czekolady, kremowa masa ze śmietanki i mascarpone i galaretka ze świeżutkimi truskawkami :) W smaku tej tarty można się zakochać, naprawdę ;) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego
Domowa cukiernia EwyExpresowy deser jaki moższ przygotować na drugie śniadanie, do popłudniowej kawy lub na majowkę. Wystarczy płat ciasta francuskiego 2 jabłka i owoce jagodowe. Wykorzystałam mrożone maliny, jagody i truskawki, nadały bułeczkom koloru i aromatu. Składniki na 8 sztuk: 1 płat ciasta francuskiego 2 jabłka 2 garstki owoców jagodowych 2 łyżki ksylitolu/cukru + cynamon 1 białko Przygotowanie: jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szybkie ucierane ciasto z zapasów z zamrażalki. Nadchodzi nowy sezon truskawkowy, a ja mam jeszcze zapasy truskawek z zeszłego roku. Owoce można rozmrozić i przesmażyć w
Apetyczna babeczkaSkładniki na 2-3 porcje: ok 200 g mrożonych owoców leśnych z porzeczkami lub innych (np. maliny, truskawki, porzeczki) 2-3 łyżeczki cukru, w zależności od
Anioszek w kuchniZdrowy i pyszny deser - mleczny pudding z nasion szałwii hiszpańskiej z owocowym musem. Składniki na porcję: 1/2 szkl. mleka zwykłego lub roślinnego 2 łyżki nasion chia garść owoców np. malin, truskawek miód lub syrop klonowy Nasiona wymieszać z mlekiem i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Przemieszać kilka razy w międzyczasie. Owoce zmiksować blenderem na mus, osłodzić ewentualnie miodem
wyzwania kuchenne