Sezon truskawkowy jest najbardziej wyczekiwaną chwilą przeze mnie w okresie letnim. Co tu dużo mówić uwielbiam truskawki i czerpie z nich maksimum korzyści jakie mogą
Kubki smakuKto też lubi czasem zjeść jakiegoś gotowca?? Składniki: 3 miarki pancakes proteinowych 70 ml wody/mleka twarożek truskawki miód Przygotowanie: Proszek wymieszać z wodą/mlekiem, odstawić
Malinowo w kuchniDomowe lody z owocami na jakie tylko macie ochotę. U mnie były to kiwi, banany i truskawki. 3 składniki, chwila na przygotowanie a ile radości dla
Zrób to smacznieSkładniki 20 g mąki ziemniaczanej 290 g wody 150 g owoców(ja dałam pół na pół truskawki i maliny mrożone) 2 czubate łyżeczki cukru Sposób wykonania
ClauditteMissCookingJaglanka na mleku kokosowym w trzech smakach: kokosowo-waniliowym, czekoladowym i truskawkowym, przykryta musem z truskawek i czipsami kokosowymi. Pyszne, zdrowe
Pora na pora i pomidoraNormal 0 21 Galaretka truskawkowa – 1 op Mleko skondensowane niesłodzone – 350g Woda – 1 szkl Mus z truskawek – ¼ szkl Bita śmietana truskawki Galaretkę rozprowadzić w 220
Camilla w kuchniProściutki, zdrowy, witaminowy szot! Na lekkie śniadanko lub przekąskę w ciągu dnia. Moja propozycja jest z truskawkami, ale spokojnie można je zamienić na maliny, jeżyny, brzoskwinie
Cakes By KejtPyszny, naturalny i ekspresowy w wykonaniu :) U mnie dziś prawdziwie domowy kisiel truskawkowy! Składniki: 40 dag truskawek 10 dag cukru 3 dag mąki ziemniaczanej Wykonanie: Truskawki
Tradycyjna KuchniaSezon truskawkowy w pełni, a u mnie dziś dobory kisiel:) Składniki: 1 ½ szklanki mleka, 20 dag truskawek, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 żółtko. Wykonanie: Mąkę ziemniaczaną
Tradycyjna KuchniaEksplozja smaku i bomba witaminowa. Czterowarstwowy koktajl idealny. 4 smaki - 4 kolory- 9 składników. Kiwi, malina, truskawka, banan, mango, borówka, szpinak,awokado i mleczko
Pora na pora i pomidoraMoże i są tuczące, ale póki co tylko one mi zostały na otarcie łez po truskawkach. Poza tym są kopalnią witamin i minerałów, rzadko kiedy wywołują
bastalenakilkadziesiąt minut do ostudzenia, po tym czasie chłodzimy w lodówce do stężenia. Galaretka arbuzowa: Arbuz obieramy ze skóry, kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w misie miksera. Dodajemy truskawki (jeśli używamy), miód, sok z cytryny i dokładnie miksujemy. Gotowy sok przeciskamy przez drobne sito i umieszczamy w niewielkiej misce lub garnuszku. Żelatynę mieszamy z wodą i odstawiamy(...)całkowicie się rozpuści. Rozpuszczoną dodajemy do arbuzowego soku, cały czas energicznie mieszając. Galaretkę odstawiamy do czasu aż delikatnie zacznie tężeć, a następnie wylewamy ją na zastygniętą panna cottę. Gotowy deser dekorujemy jeszcze pokrojonym w kostkę arbuzem oraz miętą. Alergeny Alergeny mleko Arbuzy to jedne z moich ulubionych letnich owoców. Zupełnie nie mogę sobie wyobrazić wakacji bez tego charakterystycznego smaku. Myślę
Pogotujmy.plGofry z chałki lub jak kto woli tosty francuskie z gofrownicy…w każdym razie pyszne :) Robiłam kiedyś wytrawne tosty z gofrownicy a także pieczone tosty
Mienta blogposiłek. Zamiast cukru posłodziłam go erytrytolem i podałam w nowoczesnej odsłonie z musem truskawkowym z chia, które doskonale go zagęściły, zaś kaszę ugotowałam na gęsto. Schłodzony może być świetnym deserem na lato, a na ciepło śniadaniem przenoszącym nas w przeszłość. Wiem, że są osoby, dla których kasza manna kojarzy się z największym utrapieniem dzieciństwa. Muszę przyznać, że nigdy nie rozumiałam(...)opakowaniu, aż zgęstnieje. Dosłodzić do smaku, dokładnie wymieszać. Przełożyć do pucharków. Truskawki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać wodę i dusić aż się rozpadną. Jeżeli wolisz gładki mus, możesz je zblendować. Dodać chia, wymieszać i odstawić na chwilę by nasiona napęczniały. Mus wyłożyć do pucharków na wierzch. Deser wstawić do lodówki do schłodzenia. Smacznego Anulla
Fabryka pomysłówLubię, gdy jedzenie nie tylko cieszy podniebienie, ale też i oczy. Ten deser jest prosty i pełen pięknych barw. Składniki: warstwa biała: 10 łyżeczek kaszy manny błyskawicznej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki śmietanki 30% 3 łyżeczki cukru 1 1/2 łyżeczki cukru waniliowego warstwa czerwona: 3/4 szklanki truskawek 1 1/2 szklanki wody 3/4 łyżki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej(...)szklance wody rozrobić mąkę ziemniaczaną. Wlać do zagotowanych owoców i szybko wymieszać, by nie powstały grudki. Doprowadzić do wrzenia. Gotować jeszcze chwilkę. Truskawkowy kisiel nakładamy na białą warstwę deseru. Najlepiej smakuje, gdy kisiel jest ciepły, a dolna warstwa z kaszy manny zimna. Smacznego
Słodkie okruszki