kubki smakowe ;) Ja polecam dziś właśnie domową frużelinę owocową, która jest doskonała do deserów, kremów, ciast, naleśników itp. Nie sprawia żadnych kłopotów podczas przygotowania, a dobrze przechowywana może leżeć do kilku miesięcy w słoiczku. Polecam! Składniki: 500 g owoców np. porzeczek, wiśni, truskawek, jagód itp. sok z 1/2 cytryny 1/2 szkl cukru 1 łyżka mąki
Nastoletnie Wypiekanieśrednia Dodaj do koszyka Polecam Ci także moje przepisy na inne desery: – pączki – mini pączki serowe – bułeczki cynamonowe – najlepsze włoskie tiramisu – tiramisu – prosta szarlotka – gruszki pieczone w miodzie – chlebek bananowy – florentynki – przepis na chałwę – truskawki z kruszonką – blok czekoladowy – ciasto zebra CIASTKA Z JABŁAMI JAK Z McDonald
nietylkopasta.plpóźniej starała się rozpoznać te zrobione przez siebie. Polecam Ci także moje przepisy na inne desery: – pączki – mini pączki serowe – bułeczki cynamonowe – najlepsze włoskie tiramisu – tiramisu – prosta szarlotka – gruszki pieczone w miodzie – chlebek bananowy – florentynki – przepis na chałwę – truskawki z kruszonką – blok czekoladowy – ciasto zebra FAWORKI Przygotowanie : około 3 h Składniki: – 300 g mąki pszennej – 4 żółtka
nietylkopasta.plMnóstwo cennych składników,dobre kalorie a więc idealny deser dla wielbicieli czekoladowych smaków. Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 banany 2 łyżki kakao Łyżeczka soku z cytryny Owoce do dekoracji np banany, truskawki, maliny Awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjść pestkę, ściągnąć skórkę a miąższ zmiksować z bananami, kakao i sokiem z cytryny. Krem przełożyć do szklanek, udekorować owocami
Niespełnione zdolności kulinarnesportem. Angelika oceniała ją pod względem orzeźwienia w upalne dni i jako dodatek do koktajli czy deserów (przepis niedługo). Woda kokosowa sprawdziła się w tej kwestii genialnie. Jej naturalna kokosowa słodycz ze słonym posmakiem wspaniale łączy się owocami, szczególnie truskawkami i arbuzem. Monika natomiast wzięła pod lupę jej właściwości izotoniczne i z przyjemnością zauważyła, że znacznie lepiej jej organizm
Candy PandasClafoutis to bardzo popularny francuski deser z owoców zapiekanych w cieście przypominającym flan. Można je przygotować nie tylko ze świeżych, ale również z mrożonych owoców. Ja wybrałam mrożone truskawki, maliny i jagody HORTEX, i taka kompozycja smakuje świetnie, namawiam do Was do spróbowania tego kolorowego clafoutis, będącego zapowiedzią lata. Przygotowanie: 20 min Pieczenie: 40 min Dla 6 osób
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskabliżej 14 lutego, tym mocniej staje się odczuwalny. Z tej okazji przygotowaliśmy prosty, ale zaskakująco uroczy deser, który podbije serce każdego :) Po prostu "Love is in the Air" ! CIASTO (blacha 28 cm): PIANKA: 250 g mąki 250 g mrożonych truskawek 125 g zimnego masła 1 galaretka truskawkowa 1 jajko 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru pudru
Kuchnia od dwojgazaskoczeniem. Wraz z deserem pojawił się szef kuchni pan Artur Góra co również sprawiło bardzo pozytywne wrażenie. Sam deser... nie dziwie się obu panom, że chcieli zobaczyć nasze miny... gdyż prezentował się fantastycznie. Były to lody orzechowe zapieczone w bezie z truskawkami macerowanymi w pudrze truskawkowym. Genialny smak i prezentacja i uśmiech na naszych twarzach na jego widok mówił wszystko
sierotka maRysia w kuchniTort Pavlova to nie lada gratka dla osób kochających bezowe desery. Niejeden koneser zachwyca się ich smakiem i boskim wyglądem. W tych tortach u mnie słodycz bezy przełamują czarne porzeczki w syropie, lub truskawki. Bita śmietana z serem mascarpone uzupełnia całość, owoce to już prawdziwa kropka nad i. Składniki: 7 białek 350 g drobnego
Malinowe Pocałunkiprzygotowania deseru nadała się Liliana D20 z Tupperware * 4 galaretki w różnych kolorach (truskawkowa, wiśniowa, rubinowa, cytrynowa) * owoce w dowolnej ilości , ja użyłam kilka truskawek, wiśni, jabłko * 50ml śmietany 30% najlepiej President - mam ją sprawdzoną Galaretki rozpuszczać pojedynczo , w 200-250 ml wody wrzącej , dobrze rozpuścić . W naczyniu poukładać np. truskawki+ wiśnie w zalewie jak ja, nawet trochę syropu wlałam
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieJuż dziś święto wszystkich zakochanych :) Jakie pomysły na deser dla ukochanej osoby? Ja proponuję szybki i prosty sposób na kolorowy- truskawkowo- czekoladowy pucharek. Skusicie się? Składniki: Na dwie porcje: 9 dużych truskawek 1 bita śmietana Śnieżka 350ml schłodzonego mleka 2 gałki lodów bakaliowych 1 tabliczka czekolady deserowej lub mlecznej 10 pokruszonych ciastek- herbatników 4 serduszka czekoladowe do dekoracji Sposób przygotowania
Kuchnia w czekoladziedeser typowy dla kuchni białoruskiej. Nieco go uprościłam - dzięki temu przygotowanie zajęło tylko kilkanaście minut. W ten sposób można przygotować kisiel np. z truskawek, malin, porzeczek, itp. Składniki: 1 filiżanka suszonej żurawiny 2 filiżanki wody 2 łyżki skrobi ziemniaczanej opcjonalnie: słodzik/cukier brązowy/syrop z buraków cukrowych, itp. Żurawinę dokładnie zmiksuj z wodą. Odlej pół filiżanki płynu i rozrób
Qlinarnie i Qlinarniedeser czekoladowy jest cudownie nieskomplikowany i bardzo pożywny, a smakuje co najmniej tak dobrze jak najlepsze ciasto czekoladowe jakie jadłam. Czekolada, kokos i truskawka to doskonałe połączenie do tego mleko - coś nieziemskiego. Składniki: 120 g miękkiego masła 200 g cukru 2 duże jajka 225 g mąki uniwersalnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 40 g kakao 80 g wiórków
Niezły MłynekPamiętam, że kiedyś zaskoczyłam moich sąsiadów taką formą deseru, nikt się tego nie spodziewał. Pijane galaretki były pycha, oczywiście ananasa można spokojnie zastąpić innymi owocami- teraz pewnie lepiej by się sprawdziły truskawki, maliny albo inne owoce sezonowe.Składniki : pół butelki wina musującego 6 plastrów ananasa z puszki dwie łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklanki wody Żelatynę rozpuszczoną w wodzie delikatnie
Mango Papajapiekę biszkopt, na niego wylewam tą masę, układam owoce, a na wierzch wylewam galaretkę. Padało, więc i deser wyszedł "chmurkowy". Składniki: 0,5 l zsiadłego mleka, kefiru, maślanki lub śmietany 1/2 szklanki cukru 5 dag żelatyny 3/4 szklanki zimnego mleka truskawki, jagody lub maliny galaretka Wykonanie: Zsiadłe mleko, kefir lu śmietanę ubić z cukrem. Żelatynę w szklance zalać zimnym
Blondynka Gotuje