Sorbet mocno truskawkowy

Sorbet mocno truskawkowy

Sorbet mocno truskawkowy

Przepis na : deser

Pyszny, domowy, naturalny mocno truskawkowy sorbet. Bardzo orzeźwiający, bez cukru i bez barwników. Składniki: (na 2 porcje) 200 g truskawek łyżka czerwonego wina-opcjonalnie Przygotowanie: 1. Truskawki zamrozić na 1 do 4 godzin- w zalezności od stopnia chłodzenia lodówki. Upewnić się, że truskawki nie są mocno zmrożone, by nasz blender się nie zepsuł. 2. Zamrożone truskawki blendujemy z winem. 3. Nakładamy za pomocą łyżki do lodów. Bądź w razie potrzeby chłodzimy w zamrażalniku do uzyskania pożadanej gęstej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KreatywnePiny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.