Ambrozja

Ambrozja

Ambrozja

Ulubiony deser dla mniejszych  i większych łasuchów. Daje możliwość eksperymentowania - dodawania różnych owoców. Składniki: 2 litry mleka 1,2 l śmietany 30 % 6 jajek 5 op. cukru wanilinowego 1 masło 1 szklanka cukru pudru owoce (brzoskwinie, truskawki) galaretka biszkopty Do zagotowanego mleka dodajemy roztrzepane jajka, śmietanę i cukry wanilinowe. Gotujemy na małym ogniu do momentu ścięcia się twarogu. Następnie twaróg studzimy i odciskamy. Odciśnięty twaróg łączymy z masłem  i cukrem pudrem. Do masy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyszności Słodkości

Autor

ElaEla

Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

twaróg, biszkopt, galaretka, truskawka, truskawki, desery, deser, deser z galaretka

Inne przepisy z Pyszności Słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.