sycące. Także, jeśli nie macie pomysłu co zrobić z dojrzewającymi już bananami, taki deser będzie idealnym rozwiązaniem. Składniki, jakie potrzeba pewnie każdy posiada na bieżąco w kuchni. Ja do przepisu dałam śliwki, lecz możecie dać inne owoce wedle uznania. Świetnie sprawdzą się tutaj brzoskwinie, truskawki, maliny czy morele. Możecie nawet pokroić banana w talarki i ułożyć na wierzch, wszystko zależy
zdrowo i aktywniesycące. Także, jeśli nie macie pomysłu co zrobić z dojrzewającymi już bananami, taki deser będzie idealnym rozwiązaniem. Składniki, jakie potrzeba pewnie każdy posiada na bieżąco w kuchni. Ja do przepisu dałam śliwki, lecz możecie dać inne owoce wedle uznania. Świetnie sprawdzą się tutaj brzoskwinie, truskawki, maliny czy morele. Możecie nawet pokroić banana w talarki i ułożyć na wierzch, wszystko zależy
Zdrowie i pysznie na talerzugorącej wody, wystudzić i zostawić do prawie stężenia w lodówce pozostałe truskawki pokroić w plastry, rozłożyć na serniku i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin - sernik na zimno przygotowany z tzw. "gotowca" z moją małą modyfikacją jest szybkim, smacznym deserem na upalne dni..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępłynną czekoladą z dodatkiem malin to przepis na dzisiejszy pyszny deser Składniki 2-4 porcje: – 100g gorzkiej czekolady – 50g masła + trochę do wysmarowania – 2 jajka – 3 łyżki cukru – szczypta soli – cukier puder do posypania – do podania: mrożone lub świeże owoce maliny, truskawki, borówki. Przygotowanie: Do pieczenia fondant możemy wykorzystać niskie ramekiny o średnicy
I LOVE LIFEmaślane ciasto z kwaśnymi owocami i migdałową chrupiącą warstwą na górze. To typowy skandynawski deser. Tradycyjna wersja jest z jagodami. Taką robi moja przyjaciółka Natalia z przepisu z książki “Fire + Ice”. Ja najbardziej lubię rabarbar, do którego dodaje trochę czerwonych owoców np. wiśni, malin lub truskawek, żeby kolor był bardziej intensywny. Lubię to ciasto, bo bardzo łatwo się robi
Ugotowane pozamiatanemarynacie, pieczoną ricotte z pamezanem, pasztet z wątróbek, omlet biszkoptowy, sałatkę z fenkuła i truskawek, warzywne spaghetti z sosem cytrynowym, meksykański chłodnik, kalafiorową zupę z krewetkami, sałatkę z ziemniaków i kalafiora, ziemniaczane hasselbacki, pęczotto z burakami i malinami czy sałatkę z kiełków gryczanych A na deser? Brzoskwinie pieczone z granolą, sernik lawendowy, jaśminowe tiramisu z matchą czy nawet wytrawne muffinki
Ugotowane pozamiatanełyżki soku malinowego kawałek startego imbiru 1/3 szkl.cukru trzcinowego ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Arbuza oczyszczamy z pestek . Truskawki i arbuz miksujemy z cukrem trzcinowym, dodajemy sok z limonki plus startą skórkę, imbir i szampan.Na końcu dodajemy sok malinowy ,lekko mieszamy łyżką i wstawimy do zamrażarki na ok30.min. Wyciągamy deser ,mieszamy i nakładamy do wysokich szklanek lekko zmrożony .Dekorujemy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiktóre później przeznaczymy na letnie napoje - te na zdjęciu są właśnie po hiszpańskim deserze. Ważne, aby przy ich miksowaniu świetnie się bawić, zachęcić rodzinę do wspólnego, codziennego picia owocowych i warzywnych pyszności. Koktajl truskawkowo - brzoskwiniowy Składniki: 250 ml zimnego jogurtu naturalnego 1 brzoskwinia kilka truskawek około 1/3 szklanki zimnego mleka cukier lub miód do smaku Przygotowanie: Jogurt przelewamy
Moja smaczna kuchniaformy, ułożyć na spodzie. Odsatwić na 15 minut. Po tym czasie na cieście ułożyć truskawki i rabarbar, posypać kruszonką i płatkami migdałów. Odstawić na 20 minut. Piec w 180 st. C. przez 20-30 minut. Ostudzić. Smacznego! A teraz - do kuchni! Wakacje zobowiązują - trzeba przygotować deser, obiad i coś na jutrzejsze drugie śniadanie dla C. do pracy. I może jeszcze
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzygotowałam wg. przepisu na tiramisu (przepis znajdziecie tu ) zamiast ekstraktu kawowego użyłam whisky. Deser wyszedł świetnie. Zapraszam do wypróbowania wszystkich pełnoletnich gości mojego bloga :D Składniki: 250 g mascarpone 2 żółtka 100 cukru 5 biszkoptów (ja użyłam tych w podłużnych) 50 ml whisky garść truskawek karmel solony ( przepis tu ) Sposób przygotowania: Biszkopty nasącz w whisky i połowę włóż
Wielki apetytpracy. Poza tym możemy zaskoczyć gości smacznym i miłym dla oka deserem. Zobaczcie i spróbujcie sami. SKŁADNIKI: 1 galaretka agrestowa lub w kolorze zielonym 1 galaretka czerwona lub pomarańczowa mały kubek jogurtu naturalnego 25 dag serka mascarpone 1 łyżeczka miodu 25 dag truskawek 1 banan WYKONANIE Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody
W kuchennym oknie Ewyletnią imprezę dla dzieci i nie tylko.Wystarczy w miarę dobra gofrownica, trochę chęci i deser gotowy. składniki na 12 gofrów 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 i 3/4 szklanki mleka 2 łyżki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 20 truskawek 3 łyżki cukru pudru 500 g śmietany kremówki 30 % przepis Do miski wsypujemy przesianą
Smakowite Daniaowoce sezonowe wraz z jogurtem i lodami były nagrodą za dobre sprawowanie ;-) Ja mój deser przygotowałam troszkę inaczej, otóż nie mieszałam różnych owoców razem, tylko podzieliłam je na warstwy smakowe. Na ok. 3 porcje: Sezonowe owoce, ja miałam: 1 szklanka czarnej porzeczki ok. 200 g truskawek pęczek mięty ok. 6 brzoskwiń 300 ml. jogurtu naturlanego 300 ml. lodów śmietankowych cukier
Jadło i czytadłowięc zrobiłam tartę i zamroziłam 2 paczuszki. W sam raz będzie do ciast i deserów. Tym razem też wykorzystałam je w tym celu i powstała tarta z musem jagodowym na bazie kremówki. Równie dobrze możecie do niej wykorzystać inne owoce. W moim pierwotnym zamyśle były truskawki, ale jagódki aż prosiły się o ich wykorzystanie. A teraz mam ochotę na maliny
Fabryka pomysłówWkrótce zacznie się sezon świeżych owoców, a co za tym idzie - pysznych zdrowych koktajli. Już nie mogę się doczekać świeżych truskawek, borówek, malin... Mniam! Jednak cały rok można je robić, korzystając z mrożonych czy wekowanych owoców. Wymyśliłam inną formę drugiego śniadania, pysznej przekąski. Głównie dla Zuzi, ale i dla siebie. Zuzia tym razem nie była za bardzo zainteresowana, bo była(...)koktajl na mleku. W domu zawsze do tego celu był kefir i ten smak uwielbiam. Za to, gdy dodamy jogurt lub serek homogenizowany naturalny otrzymamy jeszcze sytszy i gęsty deser, który warto podać w salaterce i udekorować świeżymi owocami. Składniki na 3 porcje: 1 szklanka malin mrożonych lub świeżych 1-2 łyżki wody 1 kopiasta łyżka kaszki kukurydzianej 1 banan
Anioszek w kuchni