Z czym Wam się kojarzy dzieciństwo? Mi z knedlami domowej roboty. Mama wkładała najczęściej do knedli śliwki lub truskawki. Knedle polewałam dużą ilością jogurtu lub śmietany
Kuchnia w oparachOstatnio często zajadamy się domowymi pralinkami. Według mnie to najlepsza forma deseru do kawy. Oprócz tego, że przygotowanie ich to chwila to są również zdrowe o pięknej różowo pudrowej barwie. Pralinki są bez cukru. Cukier zastępują daktyle. Kulki są orzeźwiające i lekko kwaskowate, dzięki truskawkom, które przypominają smak zbliżającej się wiosny i lata. Są na prawdę pyszne, każdy skusi się
Kuchnia PaulettesZapraszam na pyszny i zdrowy deser z nasion chia. Jeśli lubicie taki pudding z owocami i akurat nie macie w domu-proponuję dodać konfiturę truskawkową Łowicz. Konfitura nada puddingowi słodyczy i pysznego aromatu lata. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki Składniki: 1/2 szkl mleka 2 łyżki chia 2 łyżki konfitury truskawkowej Łowicz Przygotowanie: Mleko wlewamy do miseczki, wsypujemy chia i mieszamy. Odstawiamy
słodkie i nie tylko historie kulinarnePrzepis na bezglutenowe ciasto jogurtowe na bazie mąki ryżowej. Ciasto jest pyszne – miękkie i puszyste. Do ciasto można dodać dowolne owoce: truskawki, maliny, jagody, brzoskwinie
e-PrzepisyKulinarneJejku jak dobrze mieć dostęp do świeżych warzyw i owoców! Młoda cukinia, kapusta, papryka... Pyszne malinowe pomidory, ogórki gruntowe, truskawki... Długo by wymieniać! Żal aż nie
Kuchnia w czekoladziedeser smakuje obłędnie! Robi się go całkiem szybko, trzeba tylko trochę poczekać, aż dobrze schłodzi się w lodówce (najlepiej wstawić na całą noc). Warstwy: podłużne biszkopty + dżem truskawkowy + krem jaglano-cytrynowy + plasterki truskawek + podłużne biszkopty + dżem truskawkowy + krem jaglano-cytrynowy + całe truskawki. The Pie (season 5, episode 15) Whether it’s a pizza
Qlinarnie i QlinarnieSkładniki: duża śmietana 30% 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny Owoce – brzoskwinie, truskawki W misce zmiksowałam
MojaQchnia.pl3-4 10 min Łatwe Tanie Szybki sposób na pyszną i zdrową przekąskę owocową. Składniki 0,5 kg truskawek 3 banany serek waniliowy Sposób przyrządzenia 1
PysiaGotuje.pllubią piec, a lubią słodkie. Nic prostrzego, trochę czasu i gotowe. Takie deser znika zawsze najszybciej. Przygotowanie galaretki z mrożonymi owocami. Można użyć mrożonych owoców, nie trzeba ich rozmrażać tylko zalać gorącą rozmieszaną galaretką. Galaretki rozmieszać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W taki sposób przygotowane truskawki będą smakowały jak świeże. Wstawić do lodówki aż galaretka stężeje. Wyjąć z formy
Kuchnia Pokoleńkonkretne w smaku, pozostają długo w pamięci i chętnie do nich wracam. Królową deseru jest tym razem czekolada mleczna, której smak dominuje w musie. Wystarczy godzina przechowywania w lodówce i jest gotowy. Jeśli lubisz czekoladę, koniecznie musisz wypróbować ten przepis! Świetnym dodatkiem będą świeże maliny lub truskawki i czereśnie, można także dodać płatki chilli czy sól morską do musu czekoladowego
Moja smaczna kuchniapowstały krem z białek i śmietanki,wymieszać do połączenia składników. Dodać pokrojone świeże truskawki do masy.Na upieczone i ostudzone dno wyłożyć masę truskawkową , następnie posypać odłożonymi pokruszonymi ciasteczkami wierzch ciasta-deseru.Przykryć folią i zamrozić na trzy godziny lub więcej .Pozostaje już tylko cieszyć się ze smakowitego deseru
w mojej kuchniDziś prosty, błyskawiczny, zdrowy i przede wszystkim pyszny koktajl. Taki pamiętam z dzieciństwa... Taki robiła moja mama... składniki: 0,5 kg truskawek 400 ml jogurtu naturalnego
6niebochruściki: 60 g mąki pszennej, 2 jajka, mleko (około 50-70 ml), olej do głębokiego smażenia (u mnie ryżowy), 1 kg truskawek, 300 ml śmietany 30
królestwo garówPyszne, wilgotne ciasto z wyraźnym posmakiem twarogu. :-) Jest ciężkie, zbite, najlepiej smakuje na świeżo, pierwszego dnia. Naszpikowałam je owocami sezonowymi, czyli truskawkami i czereśniami. J est
Szefowa kuchniOch te małe kształtne smakowite czerwone truskaweczki, nie mogę się bez nich obejść. Po prostu musiałam zrobić deserek. Składniki : truskawki 600 g jogurt grecki 400 g
Różowa kuchnia