Prosty torcik truskawkowo galaretkowy Pyszny torcik truskawkowo galaretkowy , to jedno z niewielu ciast które potrafię zrobić . Jest banalnie prosty , wiadomo , skoro mi się udaje to każdy
Ogrodnik w podróżydeserów – crumble. Wydawać by się mogło, że nic w tym niezwykłego – ot, warstwa owoców przykrytych kruszonką. Jednak to proste połączenie okazuje się zaskakująco efektowne i pyszne. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 30 min Czas całkowity 45 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 30 min Czas całkowity 45 min Składniki 500 g truskawek(...)cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 opakowanie cukru waniliowego Na crumble 150 g mąki 100 g cukru 100 g masła Instrukcje Rabarbar kroimy w 1 cm kawałki, a truskawki na ćwiartki. Dodajemy cukier, cukier wanilinowy i skrobię ziemniaczaną. Mieszamy, aby składniki się połączył. Tak przygotowanymi owocami napełniamy kokilki, dociskając owoce do dna. Crumble Do miseczki wsypujemy mąkę, dodajemy pokrojone
Wędrówki po kuchniNiebo w gębie. DESER – Tarta na kruchym spodzie z kremem migdałowym i rabarbarem Deser tylko dosłodził już i tak bardzo „słodki” dzień. Ciasto (znakomite, kruche , idealne) i krem migdałowy, przygotowaliśmy wcześniej, ponieważ wymagałY schłodzenia. Ciasto zostało podpieczone, następnie nałożyliśmy kolejno krem, podsmażony rabarbar i świeże truskawki. Jeszcze raz do pieca i po 30 min, zajadaliśmy z dodatkiem pistacji, śmietanki
Moniki SmakołykiHerbata Czarna z Mango Herbata Owocowa Hot Berry 50g Herbata Pu-erh Truskawki ze Śmietaną 50g Herbata Zielona Sencha China 50g Herbata Czarna Słodkie Pomarańcze 50g Przyprawy :zdrowe , tanie , naturalne i bez chemii jestem na TAK . Idealne do dań, zup,past,sałatek, przystawek, ciast, deserów, kaw czy herbat . Do wyboru -do koloru. Czarnuszka 30g Goździki całe
Gotowanie PatkiWesoły deser bez pieczenia. Truskawkowo bananowy sernik z kilku składników :-) Czas przygotowywania: około 20 minut Czas chłodzenia: minimum 4 godziny Ilość: tortownica średnicy 20-22 cm Składniki: • 2 dojrzałe banany • 500 g rozmrożonych truskawek • 400 g serka homogenizowanego waniliowego • 6 łyżek żelatyny i szklanka wrzątku • 4 łyżki cukru • 2 duże wafle w bloczku - można
AniaGotuje.pltruskawki to co? - parafrazując słowa piosenki znanej z rozgłośni radiowych. Już niebawem sezon na te owoce będzie się kończył. Trzeba ten czas wykorzystać należycie ;) Wyobrażam sobie, że w nadchodzącym tygodniu dominować będą desery, ale kto wie? Maciek dał się przecież już poznać jako kucharz niekonwencjonalny (mała prowokacja ;)). Skoro były grzanki z bekonem w glazurze kawowej , to spodziewać się możemy
zadanie-gotowaniedodatkiem zmielonych migdałów. Na taką kolorową, witaminową bombę skusi się każdy! Taki deser można zaserwować praktycznie na każdą okazję, jak też i… bez okazji :D W wersji dla dorosłych owoce można skropić niewielką ilością rumu lub np. likieru Amaretto. W sezonie zachęcam do wykorzystania truskawek, malin, borówek, moreli, czy też jagód :) Składniki (na 2 spore porcje): 1 kiwi 1 grejpfrut
MyCookBook.plPanna cotta to deser śmietanowo- waniliowy z musem truskawkowym. W sezonie letnim doskonale sprawdzi sie z innymi owocami :) Składniki: *250ml śmietany 30-36% * 250ml mleka *4 łyżki cukru *3 łyżeczki żelatyny *cukier wanilinowy. Na mus: *truskawki *cukier puder do smaku, ilość zależy od tego jak bardzo kwaśne mamy truskawki *2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Do garnka wlać
Zrób to smaczniezblendować, żeby pozbyć się struktury nasion lub zjeść w takiej postaci jak jest. Deser można podać sam, po schłodzeniu. Można przybrać bitą śmietaną (klasyczną) lub ubitym mlekiem kokosowym (w wersji dla wegan). Świetne będą do niego pasowały świeże owoce –mango, maliny, jagody, borówki amerykańskie czy truskawki, albo obrana z błonek pomarańcza i kilka listków mięty. SKŁADNIKI 1,5 szklanki mleka
Karo in the Kitchenprzepis, który stworzyłam na potrzebę tegorocznych Walentynek. Po pasticcio podałam właśnie ten deser. Nie jest czasochłonny, ale smakuje doskonale. Zazwyczaj frużelinę robi się z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Tutaj jednak nie jest ona potrzebna, wystarczy trochę cukru. EGZOTYCZNY MUS ŚMIETANOWY Z FRUŻELINĄ Z MARAKUI I TRUSKAWEK Składniki na mus śmietanowy: - 500 mililitrów śmietanki tortowej - 1 galaretka o dowolnym smaku (u mnie
Życie zamknięte w smakuwypiekach z truskawkami postanowiłam upiec ciasto z czereśniami. Czereśnie to jedne z ulubionych letnich owoców. Zwykle jadamy je w postaci surowej. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przygotować z nich pyszne ciasta i desery. Mój wybór padł na tort z serowym kremem i czereśniami. Tort jest soczysty i przepyszny. Biszkopt nasączyłam likierem śmietankowym na whisky, co doskonale się łączy
Zakątek rozkoszy kulinarnychCrumble idealny deser w porze letniej, ale czasem chwile pyszności można sobie sprawić również w porze zimowej. Osobiście mam dwa ulubione smaki, jeden z nich to śliwka pod delikatna maślana kruszonką, a drugą są jabłka. W porze kiedy są trudno dostępne warto sięgnąć po pyszne przetwory lub mrożonki (ja każdego roku mrożę maliny, truskawki i jagody). Składniki na kruszonkę(...)ogniu. Masło roztopić. Wymieszać wszystkie składniki na kruszonkę, tak by powstały z nich grudki. Owoce umieścić w kokilkach lub innych żaroodpornych naczyniach. Wyłożyć na nie kruszonkę. Piec deser przez około 20-25 minut w temperaturze 180ºC. Najlepiej smakują podane z lodami waniliowymi. Smacznego
ChilliJemyChociaż sama nie jestem jeszcze mamą, to bardzo lubię ten dzień! Wtedy zawsze świeci słonce, pachnie kwiatami i jest słodko :) Ten deser łączy w sobie przynajmniej dwie z wyżej wymienionych rzeczy - jest słodki i pachnie kwiatami. Właśnie tak! Sformułowanie bukiet smaków w tym wypadku nabiera dużo bardziej dosłownego znaczenia ;) Szukaliście bezowego torciku pełnego stokrotek? - To dobry adres! :D Tym razem(...)całość przygotowuje się dużo szybciej, to smak i konsystencja są tak samo ( jeśli nie bardziej) pyszne i zachwycające. Całość delikatna, miękka, kremowa, pachnąca wiosennymi stokrotkami i okraszona świeżymi truskawkami sprawi, że zatoniecie w smakach maja :) Dodatkową rozpustą może być lekki sos z rabarbaru. Symfonia smaków! Być może przepis wyda Wam się długi i skomplikowany, ale w rzeczywistości jest naprawdę prosty
Kuchnia w Słońcu SkąpanaEterno . Spróbujcie. Składniki: (na 2 porcje) 500 ml mleka 6 łyżek kaszy manny (u mnie błyskawiczna) 2 garście liofilizowanych owoców* 2 łyżki syropu malina z miodem Eterno + do polania deseru kilka lisków świeżej mięty opcjonalnie: miód do smaku (jeśli Wasze dzieci wolą słodsze deserki) *można użyć świeżych owoców, ale najlepiej twardszych (pokrojonych w kostkę), aby podczas gotowania nam się(...)garnuszka z grubszym dnem wlewamy mleko. Gotujemy, następnie dodajemy 6 łyżek kaszy manny, gotujemy mieszając. Gdy kasza zacznie gęstnieć dodajemy pokruszone w dłoniach owoce liofilizowane (u mnie mieszanka truskawek, malin i owoców leśnych), opcjonalnie dodajemy miód do smaku (należy go dodać pod koniec by nie stracił swoich właściwości). Gotujemy całość mieszając aż do zgęstnienia. Zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy
Słodkie okruszkiPoproszono mnie o upieczenia jakiegoś ciasta do przedszkola, gdzie chodzi mój synek. Mając mnóstwo przepisów ciężko było mi się na coś zdecydować. Postanowiłam że będzie to
Pani na deser