dziś na deser gofry na mleku kokosowym ze śmietaną, owocami i musem truskawkowym. Smaki lata zapraszają . Składniki: jaja 2 szt mąka pszenna 2 szklanki mleko kokosowe 2 szklanki cukier brzozowy 1/3 szklanki proszek do pieczenia pół łyżeczki soda 1 szczypta olej rzepakowy 4 łyżki Dodatki: śmietana 30% 500 ml cukier brzozowy 2 łyżki czereśnie drylowane 300 g melon
Różowa kuchniaskładniki: 100 g truskawek bez szypułek 500 ml mleka 1-2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1/2 łyżki cukru kryształu wykonanie: Truskawki myjemy, dodajemy do nich
Domowy Smak Jedzeniaostatnio truskawki, wiem, że to nie sezon, mogą być nawet mrożone, nie robi mi to różnicy. Koktajle już przetrenowałam, teraz przyszła pora na niedzielny deser. Tym razem padło na krem z migdałów z musem truskawkowym – połączenie pyszne i zdrowe i niesamowicie proste w przygotowaniu. Sami spróbujcie…... Wegański migdałowy krem na mleku kokosowym is a post from
Nie Bo PiekłoNazwałabym to szybkim, pełnowartościowym smakołykiem. który nadaje się przed lub po treningu. Ryż zjadam prawie codziennie, ale głownie brązowy, który jest najmniej oczyszczony. Tym razem ryż
Truskawkowa FiestaSzybki deser z tegorocznych truskawek Składniki: ½ kg truskawek, 4 łyżki cukru, 2 łyżki zmielonych migdałów, 3 łyżeczki żelatyny, 1 łyżeczka cukru pudru. Wykonanie: Żelatynę wymieszać z
Tradycyjna KuchniaKnedle na słodko :) z tegorocznymi truskawkami! Idealne na Dzień Dziecka :) Składniki: 20 dag mąki pszennej, ½ kg truskawek, 10 dag bułki tartej, ½ szklanki mleka, 1 łyżka masła
Tradycyjna KuchniaChyba każde dziecko uwielbiam tradycyjny ryż z truskawkami na mleku :) Składniki: 1 kg świeżych truskawek, 1 ½ szklanki ryżu, 2 ½ szklanki mleka, 1 ½ szklanki wody, 2 łyżki
Tradycyjna KuchniaWszyscy lubimy truskawki, a z nich pyszne ciasta, desery. Ja przygotowałam ciasto pachnące truskawkami . To dobry początek sezonu truskawkowego. Przepis bierze udział w akcji "Milion Smaków Truskawek" Składniki: Ciasto: 250 g miękkiego masła 250 g cukru szczyptę soli 4 jajka 500 g mąki 1 torebka proszku do pieczenia 200 ml mleka 100 g grubo posiekanej gorzkiej lub mlecznej czekolady
Salonik smakówsię cukier. Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Dodajemy żelatynę, mieszamy. Filiżanki przykrywamy złotkiem i chowamy do lodówki, na kilka godzin (najlepiej całą noc). Deser podajemy na talerzyku z dowolnymi dodatkami. Ja preferuję mus truskawkowy i czekoladę. Z przepisu wychodzą 4 porcje
Humanistka w kuchni200 g białej czekolady250 g serka mascarpone150 g jogurtu naturalnego500 g truskawekcukier do smakuDeser z tak wyjątkowym połączeniem składników, jest z góry skazany na powodzenie :). Tak
Świat Domowej KuchniPitaja to owoc rośliny z rodziny kaktusa pochodzącego z Ameryki Środkowej i Meksyku, obecnie uprawianego w wielu krajach Azji Południowo-Wschodniej. Smoczy owoc swoją nazwę zawdzięcza
Oryginalny smakMąż sprezentował mi maszynkę do robienia lodów, więc sprzęt nie może się kurzyć ! Dziś na tapecie lody truskawkowe na jogurcie, z przepisu Plate of joy . Serdecznie
Kulinarne przygody GatityLato to zdecydowanie czas owoców, deserów owocowych, a także pysznych koktajli. Przeważnie bywa u nas truskawkowy , malinowy lub jagodowy (borówki odradzam- ich kolor w gotowym produkcie jest wyjątkowo nieapetyczny, ale pozostałe owoce jak najbardziej). Moim najnowszym odkryciem, któremu jestem wierna już od jakiegoś czasu jest koktajl truskawkowo-porzeczkowy, PYCHOTKA ! Chyba najlepszy z dotychczas przygotowywanych. Bywa u nas prawie codziennie. Zawsze
Smaczne Zdrowe