Dziś proponuję wam domowe lody truskawkowe .Zrobione bez maszyny , potrzebują trochę więcej pracy i cierpliwości , ale trud się opłaci .Są wyśmienite. Składniki: około 1 l lodów
Ladylaura.Sezon truskawkowy w pełni! Mam nadzieję, że o wartościach zdrowotnych, a tym bardziej smakowych tych owoców nikogo przekonywać nie trzeba :) Ja je uwielbiam i nie przepuszczam
Taste Of My DayTruskawki zaczynają królować w naszych domach i z ochotą wykorzystujemy ich smak i wygląd. U mnie przy okazji serniczka na zimno powstał deser z galaretką, truskawkami i bananami. SKŁADNIKI 1 galaretka truskawkowa kilka truskawek 1 banan 1/2 szklanki śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru dowolna posypka ( u mnie kolorowa posypka do ciast) WYKONANIE Galaretkę rozpuszczamy
W kuchennym oknie EwySezon truskawkowy rozpoczął się , wiec warto przygotować coś pysznego. Sernik na zimno nie wymaga szczególnego wkładu pracy, a efekt i smak doskonały. Zapraszam na bloga SKŁADNIKI
W kuchennym oknie EwyDziś na szybko lodowy, truskawkowy shake. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldprzełożyć na truskawki i do kefiru powkładać pozostałe wafelki i schować do lodówki do stężenia na kefir poukładać plastry truskawek i zalać je tężejącą galaretką truskawkową i do lodówki schować najlepiej na całą noc deser jest orzeźwiający i pyszny na upały............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszny deser czereśniowy na upalne dni Deser czereśniowy SKŁADNIKI: mleko skondensowane niesłodkie -1 puszka galaretka truskawkowa - 2 opak galaretka agrestowa -1 opak czereśnie listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Czereśnie opłukać, osączyć. Galaretkę agrestową i jedną truskawkową rozpuścić , każdą oddzielnie w 1 szkl wody. Następną galaretkę truskawkową przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić galaretki do lekkiego stężenia. Dobrze schłodzone mleko skondensowane
Kuchnia DanusiMózg mi się gotuję od nadmiaru nauki i upału za oknem, zauważyłam że kiedy uczę się czegoś nowego to co już umiem ulatuję, i tak w
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćteż zjadacie truskawki kilogramami? W takim razie mam przepis idealny dla Was - muffinki podwójnie truskawkowe! Ich migdałowe wnętrze kryje pokrojone truskawki, a wierzch zdobi śliczny, różowy, truskawkowy lukier. I jak to na muffinki przystało, robi się je bardzo prosto, szczególnie z moimi zdjęciami krok po kroku. Jak się dobrze domyślacie, zdjęcia muffinek zrobiłam w ogrodzie, w MOIM ogrodzie(...)mogłam sobie odmówić, choć nie zliczę, ile mnie w jej czasie komarów pogryzło .. ;) A wracając do muffinek, to są doskonałym deserem na czerwcowe popołudnia. Wyglądają naprawdę ślicznie, choć w ich przygotowanie nie włożycie dużo wysiłku. Przepis na truskawkowy lukier podpatrzyłam na tej stronie , jednak same muffinki to już całkiem moja inwencja. Wiecie, że również w słodkościach lubię sięgać po wartościowe
Chilli Czosnek i Oliwaletniej odsłonie, z owocami, z delikatną nutką likieru Amaretto. To moja wersja klasycznego włoskiego deseru. Zrobiłam go w wersji bezglutenowej z biszkoptem migdałowym, ale można też użyć gotowych biszkoptów do tiramisu. Składniki: biszkopt wg przepisu lub około 300g biszkoptów "kocie języczki" mus truskawkowy (300g zmiksowanych truskawek) 500g serka mascarpone 4 jajka 200 ml likieru Amaretto 4 łyżki cukru owoce(...)zmiksowanych truskawek mieszamy z likierem Amaretto. Kawałki biszkoptu (lub biszkopty kocie języczki) moczymy w musie truskawkowym i wykładamy na dnie wysokiego naczynia. Na warstwę biszkoptów wykładamy krem, następnie ponownie biszkopty, krem itd. Ostatnią warstwę będzie stanowił krem. Na "szczycie" deseru wykładamy owoce: truskawki, maliny, borówki, porzeczki. Deser podajemy schłodzony, więc na około 5 godzin powinien powędrować do lodówki
Smakowity Blog Kulinarny(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Od pewnego czasu chodziły za mną drożdżówki z truskawkami i kruszonką . Postanowiłam więc kupić odrobinę truskawek i upiec domowe drożdżówki z mojego ulubionego
Przepiski.plu0142y\u017cki wody, s\u00f3l,\r","MASA \u015aMIETANOWA: 500ml \u015bmietanki 30%, serek mascarpone,\r","OWOCE: bor\u00f3wki i truskawki,\r","GALARETKA: galaretka truskawkowa.\r","d\u017cem malinowy"],"name":"Tort owocowy z galaretk\u0105","recipeCategory":"desery, torty","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["BISZKOPT: Bia\u0142ka ubi\u0107 na sztywno z cukrem.\r","Nast\u0119pnie doda\u0107 po jednym \u017c\u00f3\u0142tku(...)zastygni\u0119cia."],"keywords":"biszkopt,deser,Dzie\u0144 Ojca,galaretka,masa \u015bmietanowa,masa \u015bmietanowo-mascarpone,mascarpone,owoce,tort"} Drukuj Tort owocowy z galaretką Składniki: BISZKOPT: 5 jajek, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki wody, sól, MASA ŚMIETANOWA: 500ml śmietanki 30%, serek mascarpone, OWOCE: borówki i truskawki, GALARETKA: galaretka truskawkowa. dżem malinowy Przygotowanie: BISZKOPT: Białka
Bardzo Gruby Smokgram, jogurt grecki 380 ml, galaretka agrestowa 1 opakowanie, żelatyna 1 łyżeczka forma silikonowa z kominkiem 22 cm - na dno formy wsypać połowę przekrojonych na pół truskawek, wlać galaretkę truskawkową rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody i schować do lodówki, do tężejącej galaretki powkładać połowę biszkoptów i do lodówki do stężenia jogurt grecki wymieszać z galaretką agrestową rozmieszaną(...)wlać połowę jogurtu, schować do lodówki na stężałym jogurcie poukładać resztę biszkoptów i wlać resztę jogurtu, schować do lodówki najlepiej na całą noc galaretka z formy silikonowej lekko wychodzi - deser jest smaczny, mało kaloryczny, orzeźwiający, tani i łatwy.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPitaja (Pitahaya),to egzotyczny owoc znany również jako smoczy owoc, czy truskawkowa gruszka. W smaku jest nie za słodka, lekko kwaskowata, coś pomiędzy truskawką a kiwi. Jest idealnym dodatkiem do deserów. W połączeniu z mango, pestkami granatu i perełkami tapioki otrzymamy pyszny egzotyczny deser. Co to są perełki tapioki? To granulat wytwarzany ze skrobi pozyskiwanej z korzenia manioku. Skrobia
Tajemnice Smaku