nakładamy zmiksowane truskawki, a na nie warstwę kremu kokosowego. Podajemy od razu. 4. Serduszko namalowałam końcówką łyżki - nałożyłam odrobinę lekko rozpuszczonej masy truskawkowej na masę kokosową i ukształtowałam serducho. Wskazówki: - jeśli nie chcecie podawać bardzo zimnego deseru można przygotować wcześniej i wystudzić dżem z truskawek, podsmażając je powoli na patelni; - aby uzyskać ładne warstwy pamiętaj o jednej zasadzie: najpierw
Kraina Tysiąca Smakówlipowego, miody te przywozimy każdego roku z naszego wakacyjnego pobytu na Pojezierzu Drawskim, a konkretnie w Czaplinku! Sorbet to prosty, ale bardzo smaczny deser, który doskonale sprawdza się w gorące dni. Bardzo lubię sorbety owocowe, szczególnie truskawkowe, które doskonale smakują i orzeźwiają. Przy tym sorbety są mniej kaloryczne od tradycyjnych lodów, na żółtkach i śmietanie. Sorbety, granita i lody przygotowuję
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzwykły i nie zwykły zarazem.Smacznego. Składniki potrzebne, by zrobić Kisiel Truskawkowy bez dodatku cukru. 40 gram ( jedno opakowanie) kiślu o smaku truskawkowym, bez dodatku cukru. 75 gram jogurtu naturalnego, o obniżonej zawartości tłuszczu. 25 gram miodu Świeże truskawki Jeśli składniki są już w komplecie, bierzemy się do roboty. Kisiel Truskawkowy Kisiel należy ugotować według instrukcji na opakowanie i pozwolić(...)schować do lodówki. Truskawki Przede wszystkim umyj, oderwij te zielone krzaczki i pokrój truskawki mniejsze na pół, a większe na ćwiartki. Kisiel Truskawkowy Po pierwsze nałóż kilka truskawek do naczynia z którego, będziesz zjadać deser, mój drogi czytelniku Po drugie wlej odrobinę jogurtu z miodem, wlej kisiel i ponownie odrobinę jogurtu. Schowaj do lodówki na jakieś 2 godziny. Przed podaniem
RafalCookpyszna ochładzająca propozycja na lato dla smakoszy kawy. Idealny pomysł dla tych, którzy mają ochotę na zastrzyk kofeiny połączony z lodowym deserem. Wypróbujcie koniecznie ten przepis! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić mrożoną kawę z lodami truskawkowymi? Przepis na mrożoną kawę jest banalnie prosty i każdy może się pokusić o jej wykonanie w domu. Do jej przygotowania potrzebna będzie najlepiej wysoka
Kulinarne Przebojedeserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z frużeliną zrobioną z rabarbaru i truskawek oraz ze śmietanką kokosową. Ostatnio lubię używać tej śmietanki, bo desery są odrobinkę mniej tłuste, lżejsze, co mi bardzo odpowiada, jednocześnie jest bardzo delikatny posmak kokosa. Jeżeli ktoś jeszcze nie jadł Pavlovej, a lubi piankowe desery, koniecznie musi spróbować – pyszny i całkiem lekki deser(...)mniejszą, na 3 półce od dołu tą większą, w 180 st. przez 5 min, później w 110 st przez 1 godzinę. Ostudzić całkowicie w lekko uchylonym piekarniku. Frużelina rabarbarowo-truskawkowa: 300 gr rabarbaru 300 gr truskawek 2 – 4 łyżki cukru (w zależności od słodkości owoców, ja dałam 4, ale dla nas była zdecydowanie za słodka) 1 łyżka soku
moj przepis namojprzepisna.pl | Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z frużeliną zrobioną z rabarbaru i truskawek oraz ze śmietanką kokosową. Ostatnio lubię używać tej śmietanki, bo desery są odrobinkę mniej tłuste, lżejsze, co mi bardzo odpowiada, jednocześnie jest bardzo delikatny posmak kokosa. Jeżeli ktoś(...)jeszcze nie jadł Pavlovej, a lubi piankowe desery, koniecznie musi spróbować – pyszny i całkiem lekki deser, dość słodki, ale nie przesłodzony. Frużelinę i bezę można przygotować dzień wcześniej. Luźna inspiracja Moje Wypieki Składniki na dwa blaty o średnicy 15 i 20 cm: 275 gr białek (z 7 dużych jaj)* koniecznie w temperaturze pokojowej 360 gr cukru drobnego 2 łyżeczki
moj przepis naOrzeźwiający sernik zebra na zimno. Łatwy w przygotowaniu, przepyszny, kolorowy, podobny do zebry truskawkowo-waniliowej , która już dawniej przygotowałam. Polecam SKŁADNIKI Biszkopt (20 cm) 2
RAROSSAPyszny ten deser wyszedł, choć był wyczuwalny kwaskowy smak kiwi i truskawkowy-słodko kwaskowy. Zwyciężyła śmietana z odrobiną cukru która pasowała idealnie. Składniki: truskawki ( mrożone 300 g) kiwi 4 szt+ 100 ml śmietanki 30% śmietana 30% 300 ml cukier 2 łyżki Wykonanie: Truskawki lekko zmrożone zmiksowałam i przełożyłam do szklaneczek.To co zostało w blenderze nie wyrzuciłam tylko(...)dodałam pokrojone kiwi i 100 ml śmietanki Zmiksowałam i przelałam jako następną warstwę do szklaneczek. Na końcu ubiłam śmietankę z cukrem i dokończyłam dekorowanie deseru pysznymi gwiazdkami z białej i mlecznej czekolady
Różowa kuchniaPyszna propozycja na pierwsze lub drugie śniadanie (albo deser :)). Zdrowy, niskokaloryczny koktajl z truskawek i maślanki z dodatkiem otrębów owsianych. Spora dawka witamin, wapnia i błonnika. Korzystajmy w sezonie truskawkowym :) SKŁADNIKI 1 szklanka maślank
Moje Kuchenne RewelacjeKolejny ,ekspresowy deser z truskawką w roli głównej .Crumble czyli chrupiąca kruszonka migdałowo – amarantusowa z truskawkami .Koniecznie podawać na gorąco!. Składniki: na 3 kokilki 200
Ladylaura.Już w sobotę Dzień Dziecka. Prezenty czekają. W sobotę poszukamy atrakcji dla dzieci na mieście, w niedzielę pójdziemy na Warsztaty Czekoladowe prowadzone przez samą Aurorę Czekoladową
bistro mamaŚwięta coraz bliżej, więc pora upiec domowe i zdrowe pierniczki bożonarodzeniowe. Przepis wzięłam z głowy, ale wyszły naprawdę bardzo smaczne! Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej
Truskawkowa FiestaKto by pomyślał, że z jogurtu można upiec sernik? Nazwałabym to pseudo-sernik, gdyż w nim nie ma ani grama sera. W smaku jest bardzo delikatny
Truskawkowa FiestaKolejna pyszność z cyklu truskawka. Z racji tego, że mam słabość do tych owoców tym razem dodaje pyszny koktajl, który dodaje mnóstwo energii i orzeźwia w
Truskawkowa Fiestayżką cukru i zagotować. Następnie zmiksować na gładki mus, do wrzącego musu wsypać ostatnią galaretkę truskawkową, wystudzić. Po wystygnięciu powstaje super żel, którym po wierzchu naszego ciasta robimy sobie artystyczne esy-floresy. Niebo w gębie, kwaskowe i orzeźwiające. Idealny deser dla truskożerców. Polecam
Moja kraina smaków