przełożyć na truskawki i do kefiru powkładać pozostałe wafelki i schować do lodówki do stężenia na kefir poukładać plastry truskawek i zalać je tężejącą galaretką truskawkową i do lodówki schować najlepiej na całą noc deser jest orzeźwiający i pyszny na upały............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszny deser czereśniowy na upalne dni Deser czereśniowy SKŁADNIKI: mleko skondensowane niesłodkie -1 puszka galaretka truskawkowa - 2 opak galaretka agrestowa -1 opak czereśnie listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Czereśnie opłukać, osączyć. Galaretkę agrestową i jedną truskawkową rozpuścić , każdą oddzielnie w 1 szkl wody. Następną galaretkę truskawkową przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić galaretki do lekkiego stężenia. Dobrze schłodzone mleko skondensowane
Kuchnia DanusiMózg mi się gotuję od nadmiaru nauki i upału za oknem, zauważyłam że kiedy uczę się czegoś nowego to co już umiem ulatuję, i tak w
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćteż zjadacie truskawki kilogramami? W takim razie mam przepis idealny dla Was - muffinki podwójnie truskawkowe! Ich migdałowe wnętrze kryje pokrojone truskawki, a wierzch zdobi śliczny, różowy, truskawkowy lukier. I jak to na muffinki przystało, robi się je bardzo prosto, szczególnie z moimi zdjęciami krok po kroku. Jak się dobrze domyślacie, zdjęcia muffinek zrobiłam w ogrodzie, w MOIM ogrodzie(...)mogłam sobie odmówić, choć nie zliczę, ile mnie w jej czasie komarów pogryzło .. ;) A wracając do muffinek, to są doskonałym deserem na czerwcowe popołudnia. Wyglądają naprawdę ślicznie, choć w ich przygotowanie nie włożycie dużo wysiłku. Przepis na truskawkowy lukier podpatrzyłam na tej stronie , jednak same muffinki to już całkiem moja inwencja. Wiecie, że również w słodkościach lubię sięgać po wartościowe
Chilli Czosnek i Oliwaletniej odsłonie, z owocami, z delikatną nutką likieru Amaretto. To moja wersja klasycznego włoskiego deseru. Zrobiłam go w wersji bezglutenowej z biszkoptem migdałowym, ale można też użyć gotowych biszkoptów do tiramisu. Składniki: biszkopt wg przepisu lub około 300g biszkoptów "kocie języczki" mus truskawkowy (300g zmiksowanych truskawek) 500g serka mascarpone 4 jajka 200 ml likieru Amaretto 4 łyżki cukru owoce(...)zmiksowanych truskawek mieszamy z likierem Amaretto. Kawałki biszkoptu (lub biszkopty kocie języczki) moczymy w musie truskawkowym i wykładamy na dnie wysokiego naczynia. Na warstwę biszkoptów wykładamy krem, następnie ponownie biszkopty, krem itd. Ostatnią warstwę będzie stanowił krem. Na "szczycie" deseru wykładamy owoce: truskawki, maliny, borówki, porzeczki. Deser podajemy schłodzony, więc na około 5 godzin powinien powędrować do lodówki
Smakowity Blog Kulinarny(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Od pewnego czasu chodziły za mną drożdżówki z truskawkami i kruszonką . Postanowiłam więc kupić odrobinę truskawek i upiec domowe drożdżówki z mojego ulubionego
Przepiski.plu0142y\u017cki wody, s\u00f3l,\r","MASA \u015aMIETANOWA: 500ml \u015bmietanki 30%, serek mascarpone,\r","OWOCE: bor\u00f3wki i truskawki,\r","GALARETKA: galaretka truskawkowa.\r","d\u017cem malinowy"],"name":"Tort owocowy z galaretk\u0105","recipeCategory":"desery, torty","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["BISZKOPT: Bia\u0142ka ubi\u0107 na sztywno z cukrem.\r","Nast\u0119pnie doda\u0107 po jednym \u017c\u00f3\u0142tku(...)zastygni\u0119cia."],"keywords":"biszkopt,deser,Dzie\u0144 Ojca,galaretka,masa \u015bmietanowa,masa \u015bmietanowo-mascarpone,mascarpone,owoce,tort"} Drukuj Tort owocowy z galaretką Składniki: BISZKOPT: 5 jajek, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki wody, sól, MASA ŚMIETANOWA: 500ml śmietanki 30%, serek mascarpone, OWOCE: borówki i truskawki, GALARETKA: galaretka truskawkowa. dżem malinowy Przygotowanie: BISZKOPT: Białka
Bardzo Gruby Smokgram, jogurt grecki 380 ml, galaretka agrestowa 1 opakowanie, żelatyna 1 łyżeczka forma silikonowa z kominkiem 22 cm - na dno formy wsypać połowę przekrojonych na pół truskawek, wlać galaretkę truskawkową rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody i schować do lodówki, do tężejącej galaretki powkładać połowę biszkoptów i do lodówki do stężenia jogurt grecki wymieszać z galaretką agrestową rozmieszaną(...)wlać połowę jogurtu, schować do lodówki na stężałym jogurcie poukładać resztę biszkoptów i wlać resztę jogurtu, schować do lodówki najlepiej na całą noc galaretka z formy silikonowej lekko wychodzi - deser jest smaczny, mało kaloryczny, orzeźwiający, tani i łatwy.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPitaja (Pitahaya),to egzotyczny owoc znany również jako smoczy owoc, czy truskawkowa gruszka. W smaku jest nie za słodka, lekko kwaskowata, coś pomiędzy truskawką a kiwi. Jest idealnym dodatkiem do deserów. W połączeniu z mango, pestkami granatu i perełkami tapioki otrzymamy pyszny egzotyczny deser. Co to są perełki tapioki? To granulat wytwarzany ze skrobi pozyskiwanej z korzenia manioku. Skrobia
Tajemnice Smakuprezentowanej postaci z matcha panna cottą , a drugi raz w wersji wegańskiej truskawkowej. Do tej drugiej użyłam spodu z tego przepisu , a do przyrządzenia truskawkowej panna cotty zastosowałam agar . Obie równie pyszne, choć przecież całkiem odmienne. Właściwie były to dwa różne ciasta czy raczej desery … Ale to udowadnia, że przepis ten można modyfikować na wiele różnych sposobów, a efekt(...)będzie świetny. Keto tarta z panna cottą w wersji wegańskiej truskawkowej Parady letnich ciast ciąg dalszy Mamy wiosnę w pełni, lato za pasem, więc okazji do robienia ciast lekkich i letnich brakować nie będzie. Na upalne dni polecam gorąco ciasto w wersji bez pieczenia. Spód robi się wtedy z mąki migdałowej oraz oleju kokosowego . Na to panna cotta
Modern Cave GirlNapoleonka truskawkowa bez pieczenia to pyszne i proste do przygotowania ciasto. To deser, który przygotowała moja córka w ramach jej tegorocznego zapału do nauki gotowania – więc polecam wam spróbować nawet jeśli dopiero stawiacie w kuchni pierwsze kroki. Bazą do przygotowania tego ciasta był stary rodzinny przepis na napoleonkę na herbatnikach. To moja teściowa, babcia mojej córki pokazała(...)pierwszy jak przygotować ciasto. Zachęcona pierwszym sukcesem córeczka sama zmodyfikowała klasyczną wersję obmyślając nową – truskawkową. Bardzo smaczne i efektowne ciasto powstało. Polecamy! PRZEPIS NAPOLEONKA TRUSKAWKOWA BEZ PIECZENIA Składniki: 1 litr mleka 1 kostka 200g masła 1 szklanka maki pszennej 1 szkl cukru 1 budyń truskawkowy 1 łyżeczka aromatu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 paczki krakersów posypka cukrowa kolorowa
Dorota Smakujenawet nie jedliśmy tego deseru...) raz, to zapewniam, że nie ostatni, od teraz będzie u nas gościł często. Nasze Dziewczyny przygotowały ten deser z okazji Dnia Ojca. Było pełne zaskoczenie, Tatuś nie spodziewał się takiego przysmaku. Sos truskawkowy przygotowywała najmłodsza pociecha, która niechętnie chciała się podzielić proporcjami... to jej słodka tajemnica... :-) , ach te dzieci... Tak więc sos jest wersją dowolną(...)ilości wyszło im 6 porcji pysznego deseru. Składniki: - 250ml kremówki - 250ml mleka - 3 łyżeczki żelatyny w proszku - 1 laska wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego - 80g ksylitolu lub cukru - opcjonalnie łyżka białego rumu i łyżka białego wina (u nas pominięte) Dodatkowo: - kilka świeżych truskawek do dekoracji - listki mięty lub melisy do dekoracji - sos truskawkowy: * truskawki * ksylitol lub cukier (do smaku
Smaczne ZdroweHappy Valentine's Day my Friend !!! DESER WALENTYNKOWY Składniki: 2 serki homogenizowane waniliowe (200 g) 2 galaretki truskawkowe czerwony barwnik Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Serki przekładamy do oddzielnych miseczek. Do każdego dodajemy po 10 łyżek galaretki i mieszamy, aby dokładnie się połączyła z serkiem. Pozostałą galaretkę odstawiamy. Do jednej z misek(...)dodajemy odrobinę czerwonego barwnika aby przyciemnić kolor. Na dno pucharka wlewamy galaretkę. Pucharek odstawiamy do lodówki na około 10 minut, aby lekko stężała. Następnie nakładamy drugą warstwę deseru, masę serkową z barwnikiem i ponownie odstawiamy na około 10 minut do lodówki. Kiedy masa stężeje nakładamy trzecią warstwę i na kolejne 10 minut odstawiamy do lodówki. Jeśli
Bon appetit mon amieTaki delikatny deser na pewno będzie wszystkim smakował. Wystarczy ubić śmietanę, połączyć z tężejącą galaretką i przełożyć biszkoptami. Prawda, że łatwe? Składniki: 2 opakowania podłużnych biszkoptów 3 galaretki: truskawkowa, agrestowa, cytrynowa 0,57 l śmietany Każdą galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody i schładzamy. Śmietanę ubijamy na sztywno i dzielimy(...)trzy równe porcje. Tężejące galaretki (kolorami) dodajemy do śmietany i delikatnie łączymy. W blaszce ( 20x20cm) układamy pierwszą warstwę biszkoptów, nakładamy truskawkową piankę, drugą warstwę biszkoptów, piankę agrestową, trzecią warstwę biszkoptów i piankę cytrynową. Tak przygotowany deser schładzamy w lodówce. Smacznego
Pyszności Słodkości