deser lody - 500 przepisów (strona:12/34)

Pieczone brzoskwinie 212

Naszła nas ostatnio ochota na jakiś fajny deser. Po przeszukaniu kuchni okazało się, że z owoców mamy tylko kilka brzoskwinie i nektarynki.  Postanowiłyśmy je wykorzystać i upiec w piekarniku, a następnie zaserwować z lodami.Wyszło pysznie :) Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut pieczenia Składniki: 3 brzoskwinie 3 nektarynki 3 łyżki cukru waniliowego Kilka kropli soku(...)obsypujemy cukrem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 20 minut. Po tym czasie wykładamy na talerz i podajemy koniecznie na ciepło, najlepiej z lodami. Smacznego. *Jeśli chcemy podać deser dzieciom warto po upieczeniu obrać owoce ze skórki

Kolizje Smaków
Amerykański kogel-mogel dla dorosłych czyli święta z Eggnog 448

alkoholem tradycyjnym dla USA. Najczęściej z bourbon, whisky lub rumem. Odkryłam również, że sklepy oferują przepyszne, gotowe wersje eggnog. Z alkoholem i bez. Można też nabyć lody, rozmaite ciata, ciasteczka i desery o smaku eggnog. Przez kolejne dwa sezony Bożego Narodzenia raczyłam się eggnog do woli. Do czasu aż zdałam sobie sprawę, że trochę przybrałam na wadze. Niestety

Jem więc Jestem
Grillowana gruszka w sosie borówkowym 232

Grillowana gruszka w sosie borówkowym dodatkowo podana z lodami, jak myślicie do kogo w dużej mierze skierowany jest ten pyszny deser z grilla ? Składniki : 5 gruszek (twardsze typu "Konferencja") opakowanie borówki amerykańskiej ( 125g ) miód łyżeczka cynamonu łyżeczka mąki ziemniaczanej  lody (opcjonalnie) Przygotowanie : Opłukane bokówki wrzucam do rondla z dwoma łyżkami miodu, zagotowuję je dodając cynamon

Mechanik grilluje
MANGO ICE – WORLD OF WARCRAFT – lody mango 222

się z 5 świeżych owoców mango i octu balsamicznego. Połączenie może wydawać się dość dziwne, ale ocet balsamiczny z powodzeniem można dodawać do deserów, gdyż idealnie przełamuje on słodki smak swoją kwaskową nutą. Lody przygotowaliśmy bez użycia maszynki, gdyż większość z Was pewnie nie posiada takiego sprzętu w swoim ekwipunku. W recepturze z gry nie ma niczego oprócz

Nerds Kitchen
RECENZJA - Detoks cukrowy :) 171

zakończeniu programu dowiesz się jak masz postępować dalej, jak się żywić i jaki mieć stosunek do cukru. Zwieńczeniem całej trzytygodniowej pracy są przepyszne, słodkie desery - na koktajl, ciasto i lody. Napiszę tak - warto się troszkę przemęczyć, żeby później móc skosztować bez wyrzutów sumienia choć jeden z prezentowanych tam pomysłów na słodkie dania :)  Bardzo, ale to bardzo polecam

Zdrowie na języku :P
Gala Gault&Millau od kuchni 180

Adrian Klonowski Młody Talent Gault&Millau 2016 – danie głowne mięso: kaczka z grilla/ płaskurka/ śmietana/ czarny bez Michał Bryś Szef Jutra Gault&Millau 2016 – deser: czekoladowo-kawowe gateaux/ lody czekoladowo-makowe/ czarny ryż/ garam masala/ tostowany czarny chleb na zakwasie/ koniak/ owoc czarnego bzu z nalewki Zbigniewa Sierszuły Petit four: selekcja Petit Four Callebaut Zdjęcia

królestwo garów
Najlepsza tarta z rabarbarem 190

domu są głównie z udziałem tych kwaśnych łodyg, a czasem i do obiadu je przemycę. Nie potrafię oprzeć się tej różowej barwie i wrodzonej kwaśnej nucie. Lody, serniki, ciasta ucierane, drożdżówki, desery - co tylko chcecie. Jeśli macie jakieś oryginalne pomysły na wykorzystanie rabarbaru - podzielcie się nimi koniecznie! Sezon w końcu nie trwa wiecznie, i trzeba go wykorzystać najlepiej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lunch w Tamce 43 155

podbiła mojego podniebienia, jak dla mnie za sucha i nic na to nie poradzę. Nie podobał mi się również jej wygląd. No ale przejdźmy do deseru, czyli do rabarbaru z lodami z wędzonego miodu, z cukrem fiołkowym i galaretką z czarnego bzu. Poproszę dokładkę.... Do całości kieliszek wina.... Jeszcze słowo o obsłudze -  szybko, sprawnie, z uśmiechem

królestwo garów
Pierwsza gorąca herbata w zimny wieczór. I placuszki 275

innymi z szampana, czerwonego wina (w umiarkowanych ilościach, bo w niedzielę musiałam wstać o piątej), przepysznej sarniny z sosem na bazie czerwonego wina, gotowanych warzyw i lodów w nieograniczonej ilości na deser. Nigdy w życiu bym nie pomyślała, że takie rzeczy będę jadła na własnym stole, i że ktoś je dla mnie w mojej kuchni przygotuje. Dobrze jest

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pierogi czekoladowo - cynamonowe z borówkami 196

Trochę eksperymentu przy pierogach i wyszły pysznie pyszne :)  Coś dla łasuchów i dzieci, deser na ciepło podawany z lodami śmietankowymi ale i na zimno równie smaczny. Nic tylko zjadać! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju 1 żółtko szczypta soli 1 łyżeczka cynamony 3 łyżeczki kakao ok 0,5 szklanki ciepłej wody  Farsz

Niezły Młynek
Drugie śniadanie z Fitellą #11 Karmelizowane brzoskwinie z lodami 170

Witajcie!Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne karmelizowane brzoskwinie (i nektarynki) z dodatkiem lodów i musli.Idealne letnie drugie śniadanie, czy też deser, który dostarczy nam nie lada przyjemności na podniebieniu. Skarmelizowane owoce z miodem i cynamonem, kulka zimnych lodów i chrupiące musli.To nie może smakować źle :-).Pozostałe przepisy z użyciem Fitelli znajdziecie TUTAJ.Zapraszam!Czytaj więcej

Pora coś zjeść
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 300

zbieramy wszystkie pozostałości , ze względów estetycznych jak również po to, aby przy deserze nie mieszały się zapachy. Przy zawieraniu umowy, sprawdzić , czy desery są wliczone w cenę. Przeważnie jest tylko kawa, herbata i np. lody. Ciasta, owoce i tort należą do nas. No i bardzo dobrze. Zamówimy takie ciasta i w takiej cukierni, które lubimy najbardziej. Ciasta powinny(...)Jest to ważne o tyle, żeby nie dostać czegoś co się do picia nie nadaje, a nazwa herbata jest tylko na opakowaniu. Przy deserach podajemy wina słodkie, likiery i koniak. Tutaj możemy trochę zabłysnąć, zamawiając np. lody zapiekane w piekarniku, tak zwane lody Alaska,  albo płonące kule lodowe z frytkownicy. Dobrym pomysłem, o wiele lepszym

Kulinarny karnet Christophera
Tort lodowy z porzeczkami 193

próbowanie z uśmiechem tego, co czasem wydaje się (lub jest) niejadalne... ;) Tort lodowy z porzeczkami Teraz trochę o torcie. Muszę się przyznać, że byłam pełna obaw przy szykowaniu tego deseru. Obecnie, w związku z wakacjami, ciągle się gdzieś przemieszczamy. Tort powstawał więc na "wyjeździe". Do dyspozycji miałam chyba najgłośniejszy na świecie i bardzo retro mikser, o oszałamiającej mocy 140W. Przy(...)się porządnie zrumieniła. Zmieniło to nieco moją koncepcję, ale ostateczny efekt był... PRZE-PYSZ-NY! Porzeczki idealnie przełamują słodycz bezy. Oczywiście można też pominąć bezę i zrobić tylko lody (wtedy dajcie troszkę więcej cukru). Lody są bardzo proste i nie wymagają maszynki. Ich bazę stanowi bita śmietana, mleko i owoce. Gorąco polecam! Składniki: Beza 5 dużych

Pełny talerz
Isle of Wight 256

lekko czosnkową nutą. Małżonkowi trafiło się jaśniejsze i bardziej gorzkie. Było nas czworo i zamówiliśmy różne dania, ale wszystkim nam jedzenie na farmie smakowało. Na deser z pewną nieśmiałością sięgnęliśmy po lody czosnkowe. Ale nie było się czego bać! Lody czosnkowe robione są z dodatkiem czarnego czosnku (nawet wcześniej nie wiedziałam, że taki istnieje

UgotujmyTo.pl
WEGAŃSKA ZIELONA GÓRA: Wegarnik 230

słoiczkiem. Całość była smaczna, nie za słodka i nie mdląca. To było nasze pierwsze spotkanie z tapioką i nie zawiedliśmy się :) Taki deser kosztował nas 7 zł. Na odchodne na szybko wzięliśmy jeszcze jedną gałkę lodów wegańskich - do wyboru były trzy smaki - czekoladowy, śmietankowy i truskawkowy. Jedna gałka to koszt 4 zł. My wzięliśmy śmietankowe. Były na tyle smaczne

Bananowe Pole

Proponowane wyszukiwania