gofrów z uporem maniaka nie patrząc nawet w stronę bitej śmietany, dżemu czy frużeliny. Same w sobie, do gorącego kakao, genialnie sprawdzą się jako oryginalny, zimowy deser. Bo lody znajdą amatorów o każdej porze roku, tego jestem pewna. Lody cynamonowe z pierniczkami Składniki: (na 1 l lodów) 300 ml mleka 1 laska cynamonu o długości
Pożeraczka, czyli raz adobrzejest to rodzaj posypki cukierniczej. Ma postać drobnych, chrupiących kawałków migdałów lub orzechów w cukrowej glazurze, które otrzymuje się w procesie łagodnego prażenia. Wykorzystywana do dekoracji ciast, tortów, lodów i deserów. Składniki na 6 porcji: - 2 banany- ok. 200ml śmietanki kremówki- 1 łyżeczka cukru pudru- 1 łyżka mleka w proszku- 50 g gorzkiej czekolady- krokant migdałowy (składniki
mojewypiekiinietylkoskładniki: 500 g mrożonych truskawek 170 g śmietany kremówki 30% 65 g cukru pudru wykonanie: Zamrożone truskawki miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach przy pomocy np
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1000 g miąższu z arbuza 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki wody wykonanie: Z miąższu arbuza usuwamy pestki, kroimy go na mniejsze kawałeczki i zamrażamy
Domowy Smak JedzeniaPyszny truskawkowy shake z mrożonych truskawek, słodzony miodem z lodami śmietankowymi, to był nasz deser na Walentynki. Koktajl truskawkowy z lodami okazał się tak dobry, że już nie możemy doczekać się powtórki, zważywszy, że akurat w jednym z dyskontów jest promocja na mrożone truskawki :) Polecam. Składniki: (2 porcje) 300 g truskawek mrożonych
Moja Delicjawspomaga odporność organizmu.Zastosowanie: - do samodzielnego spożycia np. 2 łyżki dziennie,- jako słodzik do ciast, ciepłych i zimnych napojów, jogurtów, mleka,- jako polewa do lodów i deserów- do pieczenia chleba, ciast i ciasteczekWartość energetyczna i odżywcza 100g produktu: - wartość energetyczna 1155 kJ/275kcal,- białko: 1,16-1,18g,- węglowodany 62 g,- tłuszcz 0,2-0,6g PROSZEK(...)oraz wartości odżywczych. 100% naturalny produkt. nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów. nie zawiera żadnych alergenów. Zastosowanie: Używany do wypieku ciast, ciasteczek, jako zamiennik kakao, jako dodatek do lodów i polew do lodów, w napojach mlecznych i nie mlecznych, w przekąskach
Symfonia Smakówbrownie, polane czekoladowym sosem. Deser ułożony jest w opakowaniu w postaci sześciu gotowych do nałożenia rozetek. Dzięki temu w zaledwie kilka sekund możemy cieszyć się w domu ekskluzywnym deserem rodem z najwspanialszych kawiarni – doskonałej jakości i pięknie podanym. Pojemność: 900 ml. Sugerowana cena detaliczna: 18,49 zł. ATRYBUTY DO PODKREŚLENIA: – wysoka jakość składników – lody Premium
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiaj coś tylko dla dorosłych :) Pyszny sorbet truskawkowy z dodatkiem szampana i soku z limonki. Przepis bardzo prosty, a smak fantastyczny :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na
My Culinary Artklarownym, lśniącym żelu. Od razu zdecydowałam, że przygotuję pyszną frużelinę. Cukier biały zastąpiłam bursztynowym cukrem kandyzowanym, który nadał konfiturze delikatnego karmelowego smaku. Frużelina to super dodatek do deserów, gofrów, lodów, bitej śmietany, pierogów, czy też naleśników. Idealna w smaku i konsystencji. Frużelina truskawkowo-arbuzowa z kandyzowanym cukrem, składniki na 8 słoiczków 200 ml: Składniki: 1 kg arbuza(...)odwracamy słoiczki do góry dnem aż przestygną. Jeśli ktoś ma obawy co do trwałości frużeliny, można słoiczki spasteryzować. Smacznego, ta frużelina truskawkowo-arbuzowa to świetny dodatek do gofrów, kanapek, deserów, słodkich obiadów typu naleśniki. The post Frużelina truskawkowo-arbuzowa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięciasto podam Wam również stary jak świat przepis na najlepszą na świecie polewę czekoladową, błyszczącą, lśniącą i niezwykle apetyczną, która doskonale nadaje się do wielu innych ciast, deserów i lodów! :) Składniki (na ciasto): 125 gramów mąki 300 gramów dobrej jakości konfitury o dowolnym smaku (pomarańcza i czekolada brzmi wybornie!) 125 gramów masła 82% 100 gramów gorzkiej czekolady
Garniec Magaliekwaśnym smaku są dużo smaczniejsze, niż nieco mdłe owoce występującej w Polsce morwy białej. Dlatego konfitura i dżem z morwy czarnej doskonale pasują jako dodatek do ciast, ciasteczek lodów i deserów. Składniki ciastek 350 g mąki pszennej krupczatki (typ 450) 250 g masła 100 g drobnego cukru białego lub brązowego, 2 duże żółtka. 2 łyżki śmietany (opcjonalnie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataśmiało mogę Wam go polecić. Bezy są pyszne i doskonale nadaję się do przełożenia kremem. U mnie znikają bez dodatków, ale jak zdążę - robię z nimi lody, różne desery i ciasta. 2 białka (z dużych jajek) 1/2 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 szczypta soli Białka (*) ubić na sztywno (ze szczyptą soli). (**) Miksując stopniowo
Di gotujeFrużelina - czarna jagoda w żelu. Frużelina to czarne jagody zanurzone w delikatnym żelu, bez użycia żelatyny. Owocowy dodatek do letnich deserów (gofrów, lodów, naleśników, omletów) i do wypieków (ciastek, ciast i tortów). Do bezpośredniego spożycia jak i do zapiekania. Produkt polski. Przygotowałam babeczki biszkoptowe , które podałam z frużeliną. Muszę stwierdzić że jagodowa frużelina jest przepyszna, owoce jagodowe
Kuchnia DanusiŚwietne naleśniki z nadzieniem śliwkowym, posypane prażonymi migdałami. Można je podawać jako samodzielne danie, lub z ulubionymi lodami jako deser. Polecam. Składniki: 1 garść migdałów w płatkach kilka naleśników 3 łyżki cukru 40 g masła 500 g śliwek 40 ml brandy lub śliwowicy Wykonanie: Migdały wsypać na rozgrzaną suchą patelnie, prażyć aż migdały zbrązowieją. Naleśniki usmażyć według dowolnego
Mama GotujePogoda wciąż dopisuje , więc koniecznie trzeba przyrządzić coś dla ochłody. U mnie kolejne lody . Tym razem zapraszam na tort lodowy czekoladowo kawowy na migdałowym
codojedzeniaznajdziemy w nim przepisy na dania dla osób zabieganych - m.in. przepisy na szybkie makarony, frittatę, grillowane i pieczone mięsa, zupy, tortille czy sałatki, a dodatkowo propozycję szybkich owocowych deserów, musów, lodów czy nawet ciast. Drugi dział - ŚWIEŻO - klasyczne dania w nowej, świeżej odsłonie - np. sałatka Cezara czy caprese, burger, stek, makarony, pieczone kurczaki, pieczone mięsa, jajka na grzankach(...)którym zainpirowaliśmy się do wykonania tego wpisu - ( klik ). Ponownie na końcu działu znajdziemy słodkie przepisy - ciasto czekoladowe, tosty francuskie, przepis na ciasto z jabłkami i jagodami, babeczki w czekoladzie, lody, płynna czekolada na zimno czy choćby pieczoną ricottę z miodem waniliowym! Wszystko wygląda pięknie i bardzo apetycznie! Kiedy przejdziemy przez główne działy na końcu książki znajdziemy dział
Plate of JoyCieplej trochę się dziś zrobiło i nie mogłam się oprzeć! Pycha, pycha, pycha! :) Składniki 2 banany 3 garście owoców, u mnie: jagody i poziomki Opcjonalnie: cukier
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!mojej rodzinie :) Za każdym razem nalewkę przyrządzamy w słoju, by owoce można było łatwo wyciągnąć. Są przepyszne i stanowią doskonały dodatek do ciast (np. Tortu ze Szwarcwaldu), deserów, czy lodów. Doskonałe również do zabicia wieczornej chandry, tylko uwaga: jest w nich więcej alkoholu niż w samej nalewce, więc łatwo złapać fazę :) Najlepiej wiśniówkę przygotować z co najmniej 2 porcji
Smakowy Rajaromat. Po około miesiącu nalewkę można zlać do butelek (jeśli ktoś woli klarowny trunek), a owoce pozostawić osobno w słoju. Owoce z nalewki to doskonały dodatek do lodów, ciast, deserów i herbaty. Ja owoce zawsze pozostawiam w nalewce, bo lubię potem kilka malin dorzucić do kieliszka z nalewką. Wskazówka: Nalewkę z malin można przyrządzić również z syropu malinowego, wystarczy
Smakowy Rajdekoracje wnętrz i …ceny -:). Jednak jest kilka dań w cenie do 25zł (np. zupa miso tofu to wakame – 11zł ). Dodatkowy plus – szeroki wybór dań wege i japońskie desery: smażone lody w cieście tempura, słodkie pierożki z ciasta filo i lody z zieloną herbatą. Niestety restauracja nie bierze już udziału w programie OpenCard. Wielka szkoda
Qlinarnie i Qlinarniebardzo ostrożnie i powoli, aby masa się nam nie zważyła (nie zrobiła się "siara"). Gotowy likier przelać do czystych butelek, zakorkować. Likier ten jest dobrym dodatkiem do deserów i lodów. Życzę smacznego
Przepisy i porady kulinarneTakie lody zimowe z bitej śmietany :) Jak nie ma sezonowych, świeżych owoców, tak jak o tej porze roku, to warto zrobić lody o smaku marcepana albo chałwy. Deser podpatrzyłam u Delimammy i Adama. Każdy z nas zrobił deser na trochę inny sposób. Z resztą sami sprawdźcie :) Deser bardzo smakował mojemu tacie, może
Bon Appetit Małgorzatyzawrót głowy. Zachwytom nie było końca, oczy szeroko otwarte, mnóstwo pysznego jedzenia (czy wiecie, że Włosi nie mają nic przeciwko psom w restauracjach? Co o tym myślicie?), lody na deser każdego dnia. Do Danii przyjechały ze mną wenecka maska i ręcznie malowany zegar - prawdziwe cuda. Później tydzień w rodzinnym mieście, czyli te same rozrywki, co zwykle - kręgle
Pożeraczka, czyli raz adobrzebazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi smaku. Idealna konsystencja i specjalna membrana w zamknięciu
Z Kuchni Do Kuchnipulchne placuszki śniadaniowe często podaje się z sosem owocowy lub syropem klonowym. Ja w domu podaje je z wyśmienitym Złotym Syropem, który jest świetnym dodatkiem do deserów, naleśników, lodów, niezastąpiony przy pieczeniu ciast i pierniczków :), jeśli chcecie się w niego zaopatrzyć polecam mojego sprawdzonego dostawcę KLIK. Składniki na ciasto, na ok.15 placuszków: 2 szklanki
Apetyczna babeczkaposypałam pysznościami Skworcu, one podczas pieczenia ładnie się wkomponują w środek. Mój sernik wyszedl celowo niski, bo potrzebowałam go do zrobienia długich paluszków i jako dodatek do pewnego deseru i lodów, ale o tym kiedy indziej. Wasz będzie wysoki , bo po całości składników tego należy się spodziewać. Włożyłam do piekarnika na niecałą godzinę, w 180 stopni. Gdy wystygł, polalam
Z Kuchni Do Kuchnijako że jest w formie proszku, idealnie nadaje się do przygotowania różnych deserów, np. lodów, ciasteczek, serników... Można ją dostać między innymi w "5 o'clock" ale jest bardzo droga, lub w "Kuchniach Świata" - tam sprzedają chińską matchę, która do pieczenia w zupełności wystarczy. Lody z zielonej herbaty Matcha Składniki: 1 jogurt naturalny (150ml) 1 śmietanka
My Culinary Art