Dzień dobry! Kto za nami tęsknił? Bo wracamy z pełną pompą Mamy kilka perełek przygotowanych w zanadrzu. Ostatnie tygodnie były pełne pracy i innych zobowiązań, dlatego
PaleoLifeNa moim blogu mam sporo uproszczonych wersji przepisów. Te grzanki to takie bostocki, ale zrobione na szybko ze składników, które raczej mamy w domu w szafce
Ugotowane pozamiatanemnie ważne, ma odporną na temperaturę rączkę , dzięki czemu można jej używać w piekarniku do 240 st. C. Na takiej patelni przygotujecie więc tradycyjną włoską frittatę , francuski deser tarta tatin , czy farinatę - pizzę z mąki z ciecierzycy. Podoba mi się, że patelnia pokryta jest nieprzywierającą powłoką Teflon® Platinum Plus, dzięki czemu możemy ograniczyć użycie tłuszczu w czasie smażenia(...)starej pojemnej patelni :) Dlaczego? Mimo swoich rozmiarów (średnica 28 cm) i pojemności, jest na tyle lekka, że bez problemu mogę utrzymać ją w jednej ręce, nawet gdy patelnia jest pełna. Czego nie mogłam powiedzieć o jej poprzedniczce, z którą rozstałam się bez żalu. Sprzęt kuchenny powinien według mnie łączyć w sobie porządne wykonanie oraz wygodę użytkowania , w przeciwnym
Chilli Czosnek i OliwaPo pierwszym dniu praktyk nie mogę być bardziej zadowolona! Luźna atmosfera, przyjemni pacjenci oraz wspaniali pracownicy sprawili, że 7 godzin minęło mi bardzo szybko. W dodatku
Be Fit Be Strongjakby były puste w środku i w zasadzie takie są. Dojrzałe owoce marakuji mają pomarszczoną skórkę. Jadalny miąższ, który wydrąża się łyżką jest cierpki w smaku, natomiast użyty w deserach ma pyszny smak. Słyszałam opinie, że dla wielu ludzi marakuja jest najsmaczniejszym owocem tropikalnym. W jednej z książek Gordona Ramsaya znalazłam przepis na pomarańczową tartę z marakują , którą postanowiłam upiec(...)Pâte Sucrée uciera się masło z cukrem i dopiero dodaje resztę składników. Dla mnie Pâte Sucrée świetne jest na wszelkiego rodzaju ciasteczka, natomiast do tej tarty wolę wersję ciasta bez cukru, ze względu na słodkie nadzienie. Składniki ciasta: 220 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli (używam domowej soli waniliowej) 110 g zimnego masła (82% tłuszczu) 1 łyżka kwaśnej śmietany
Moja DelicjaDziś mam dla Was przepis na znakomitą, kruchą, maślaną tartę ze śliwkami, winogronami, słodką galaretką i owocową, puszystą pianką. Ciasto jest pyszne, idealne
Rozpustne gotowanienawet 220 stopni przez 20-30 minut. Pierniki pieczemy w 150-160 stopniach przez ok.45-60 minut. Ciasto francuskie pieczemy przez 15 do 30 minut, w temperaturze 250 stopni. Prodiż czy jeszcze używamy? Prodiże były bardzo modne w latach 80- tych służyły do pieczenia ciast, pasztetów lub mięs. Dzisiaj większość pań domu już nie używa tego sprzętu ale można(...)blacha do pieczenia fakturowana 41x30cm 87739 - 7,90 zł Formy silikonowe Co raz częściej stosujemy także formy silikonowe. Sprawdzają się przy pieczeniu ciast ucieranych ale także możemy je wykorzystać do przyrządzenia zimnych deserów. Silikon jest odporny na temperatury od -40 do 280 stopni. Formy nie trzeba natłuszczać ani wysypywać mąką ale przed pierwszym użyciem zalecane jest
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaChoć zdają się małe, potrafią przytłoczyć niczym wielki głaz. Ponoć mieszkają nad rzeczką, ale widzę je częściej na twarzach. Zdzierają uśmiech i żłobią zmarszczki. I
KUCHARNIAO ile wszyscy moi domownicy przyzwyczaili się do tego, że moje wypieki są wegańskie tata pytany czy ma ochotę na jakieś konkretne ciasto zawsze odpowiada, że
greenscarfWielkanoc bez mazurka? Wykluczone. Mazurek to ciasto Wielkanocne i nie ma Świąt bez niego. Babkę odpuszczę, ale mazurek, bogaty w bakalie musi być. Tym razem padło na mazurek orzechowo-kajmakowy. Skąd taki pomysł? Tata co rok narzekał, że dla niego ciasto kruche jest za suche, za twarde… Trzeba było się dostosować i w tym roku mazurek nieco(...)ucieramy i dodajemy po łyżce masy krówkowej. Pieczemy ciasto kruche ok 30 min w 180 stopniach. Ostygnięty mazurek smarujemy dżemem. Na wierzch wykładamy masę orzechową. Na górę wykładamy masę kajmakową i ozdabiamy bakaliami. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/mazurek-orzechowo-kajmakowy/ MieszamWGarnku Artykuł Mazurek orzechowo-kajmakowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPrzepis znalazłam już 5 lat temu na tym blogu . Rolada wychodzi ekstra, szybko się ją robi i jest przepyszna. Dziś wszystko pomieszałam :) zdarzają się niestety takie
Piekielna Kuchnia Patirozcieńczeniu bardziej czułam w składzie limonkę niż cytrynę, której jestem wielbicielką.Estetyczne butelki szklane posiadają korek niekapek.Uważam, że syropów można używać także do sporządzania drinków czy polewania deserów. Sok 100 % Wielowarzywny Fortuna, ma w składzie miał 60,7 % koncentratu i pomidorowego oraz przeciery warzywne w różnych proporcjach z marchwi, selera, cebuli, pietruszki i papryki czerwonej(...)swoim składzie ma przeciery odtworzone z zagęszczonych przecierów pomidorów. Smak i zapach jest bardzo aromatyczny. Wygląd i konsystencja zachęcające. .Sok 100% Pomidor Tabasco Fortuna bez dodatku cukru. W składzie ma koncentrat i przecier z pomidorów (100 %), wodę, sól, kwas cytrynowy, paprykę czerwoną ostrą oraz naturalny aromat Tabasco. Ten ostry smak bardzo mi odpowiadał.Pojemność wszystkich soków
Proste PotrawyDobry Wieczór - Święta coraz bliżej, dlatego czas wielki, a nawet ostatnia chwila, by upiec pyszne pierniki. Nie wiem, czy u mnie doczekają Świąt - bo w domu
TrufelkowoCoś na sobotę albo niedzielę i do tego koniecznie na szybko? Polecam niezawodne brownie, które na dobrą sprawę możemy zjeść samo ponieważ smakuje wyśmienicie. Ale możemy
RelaxtimeLen... Piękny i bardzo cenny dla naszego zdrowia. Nie będę was zanudzać wymieniając jego prozdrowotne właściwości, ale dodam że warto go spożywać. Ostatnio przy okazji pojawienia
vaniliowoczekoladowa