beza stanie się gładka i lśniąca. Na podpieczony spód wykładamy masę rabarbarową, następnie pianę a na końcu wierzch posypujemy płatkami migdałów. Całość zapiekamy jeszcze kolejne 20 minut aż beza się zezłoci. Tartę również dodaję do akcji rabarbarowej organizowanej przez Olcik. A teraz niespodzianka numer jeden:) Po prawej stronie widnieje mała zakładka do fan page'a na facebooka:) W końcu(...)jakiś czas nie pogardzam :) 5. Blog kulinarny - pasja czy opcja możliwego zarobku? Zdecydowanie PASJA. Zarobki to drugorzędna sprawa:) 6. W jakiej dziedzinie kulinarnej odnajdujesz się najlepiej (pieczenie, desery, wytrawnie, alkohole, itp.) No ba :D Ja + piekarnik = <3 :D I wszystko chyba jasne :D 7. Jest coś od czego jesteś uzależniony/a albo coś czemu nie potrafisz się oprzeć
My simple kitchenSezon na przeiębienie i katar w pełni. Oto moja alternatywa dla słodkiego i tłustego ciasta. Jabłecznik z kaszy jaglanej i brzoskwini. Postanowiłam zmodyfikować nieco
IzaGotujeMamy weekend także czas na ciasto!😎 Zapewne znacie ciasto Brownie, które ma milion odsłon. Ja je dzisiaj wykonałam w nieco zdrowszej wersji bez użycia mąki
zdrowo i aktywnieMamy weekend także czas na ciasto!😎 Zapewne znacie ciasto Brownie, które ma milion odsłon. Ja je dzisiaj wykonałam w nieco zdrowszej wersji bez użycia mąki
Zdrowie i pysznie na talerzuChyba czas na porządny deser, a najlepszy deser jest truskawkowy. Ten, który mam dziś dla Was wcale nie jest trudny, ani bardzo pracochłonny, do zrobienia o
Quinoa Raz!Sezon urlopowy już rozpoczęty, także i u mnie szykuję się już za tydzień wypoczynek🌞 Z tej okazji trzeba powoli czyścić lodówkę aby na wyjazd nic nie
Zdrowie i pysznie na talerzuZimą uwielbiam jeść na śniadanie płatki owsiane, mam swoją ulubioną kompozycję i ostatnio doszłam do wniosku, że ideałem byłoby ja zrobić w formie ciastek. Tak też
greenscarfNie od dziś wiadomo, że owoce i czekolada to bardzo smakowity duet. Cudnie się komponuje ze wszystkimi owocami, ale ja szczególnie upodobałam sobie wiśnie i maliny
Kulinarne przygody GatityKeks królewski, czyli tradycyjny keks (zwany też cwibak), który gości w moim domu od ponad 20 lat. Jest to ciasto bardzo bogate – na dużej ilości
Poezja smakuWalentynki już w piątek, jeśli więc nie planujecie romantycznej kolacji poza domem, czas zabrać się za układanie menu. Ja mam o tyle dobrze, że zająć muszę się tylko deserem (co do którego dostałam dość dokładne wytyczne, więc teraz muszę się tylko zastanowić, jak to zrobić, żeby jednak czymś C. zaskoczyć), bowiem daniem głównym zajmie się druga połówka. Nie mam pojęcia(...)karmelowejkrem:300 ml śmietany kremówki (38%)250 g serka mascarpone1 łyżka cukru waniliowego200 g mandarynek z puszkigalaretka:1/2 opakowania galaretki cytrynowej (37 g)200 ml wrzącej wodykrem maślany na bezie szwajcarskiej:250 g miękkiego masła3 białka205 g cukru100 g mandarynek z puszki1 łyżka soku z cytryny25 ml soku mandarynkowego z puszkidodatkowo:400 g curdu mandarynkowegoMąki przesiać, wymieszać.W dużej misce
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Gotujemy i jemyProsty przepis na szarlotkę rzucił mi się w oczy podczas przeglądania, bardzo dobrej skądinąd, książki Jaglany detoks . Cóż - tu również ważne miejsce przypadło kaszy jaglanej, ale
Smakuje zdrowoKiedy zobaczyłam u Izy i Justyny przepis na zakręcone brioszki wiedziałam, że im nie odpuszczę i upiekę. Bułeczki drożdżowe są fantastyczne w smaku. Nie tylko pięknie
Pieguskowa KuchniaSernik pistacjowy z białą czekoladą – marzyłam o takim od dawna, szczególnie ze względu na męża – fana pistacji. Zakupiłam w internecie pastę pistacjową i do
Poezja smakuBaba Jadze), a nie jakieś mizerne mikro-wydanie, które zwykle piecze się na Święta. Mieszkałbym w niej sobie, narkotyzując się obezwładniającym zapachem przypraw korzennych i odrywałbym kawałek po kawałku lukrowane elementy wystroju. Haha, no to pojechałem! Ale kto z nas jako dziecko nie marzył o różnych czaderskich deserach? Myślę, że podobne pomysły musiały przyjść do głowy ekipie Balduno , gdy tworzyła(...)marzenia o idealnym deserze (chociaż na podium dalej króluje piernikowa willa!) i znajduję w nim wszystko, co powoduje, że mój trener łapie się za głowę: nabiał, gluten i o zgrozo! — cukier. Wmawiając sobie, że taki cheat-meal spowoduje, że z większą przyjemnością będę wytapiał ze swego ciała odłożony podczas konsumpcji tłuszcz, spałaszowałem gofrożka bez najmniejszych wyrzutów sumienia
Food Square