Nadchodzi dzień chłopaka drogie dziewczynki, także pamiętajcie okazać z tej okazji więcej całusów swojej drugiej połówce👄💔 A dla tych którzy są w związku sportowców tak
Zdrowie i pysznie na talerzuNadchodzi dzień chłopaka drogie dziewczynki, także pamiętajcie okazać z tej okazji więcej całusów swojej drugiej połówce👄💔 A dla tych którzy są w związku sportowców tak
Zdrowie i pysznie na talerzumogę spędzić w kuchni połowy dnia. Wtedy mój wybór pada między innymi na dutch babies – bo są pycha na śniadanie, na lunch, na obiad, na kolację i na deser. A zrobienie ich to naprawdę kilka minut! Dutch baby – mimo że dosłownie przetłumaczone znaczy „holenderskie dziecko” – z Holandią nie ma nic wspólnego. To amerykańska wersja Pfannkuchen, czyli niemieckich pancake(...)Nazywany też Bismarck lub Dutch puff, ten omlet bardzo przypomina angielskie Yorkshire pudding , na które przepis już Wam na blogu pokazywałam. Dutch baby to takie samo ciasto, ale pieczone w postaci jednego, dużego naleśnika, najczęściej (i najwygodniej!) w żeliwnej patelni. A czemu Dutch? Bo powstały w Pensylwanii, amerykańskim stanie w którym znakomita część imigrantów mówiła po niemiecku – a Dutch
Karo in the Kitchenbeza stanie się gładka i lśniąca. Na podpieczony spód wykładamy masę rabarbarową, następnie pianę a na końcu wierzch posypujemy płatkami migdałów. Całość zapiekamy jeszcze kolejne 20 minut aż beza się zezłoci. Tartę również dodaję do akcji rabarbarowej organizowanej przez Olcik. A teraz niespodzianka numer jeden:) Po prawej stronie widnieje mała zakładka do fan page'a na facebooka:) W końcu(...)jakiś czas nie pogardzam :) 5. Blog kulinarny - pasja czy opcja możliwego zarobku? Zdecydowanie PASJA. Zarobki to drugorzędna sprawa:) 6. W jakiej dziedzinie kulinarnej odnajdujesz się najlepiej (pieczenie, desery, wytrawnie, alkohole, itp.) No ba :D Ja + piekarnik = <3 :D I wszystko chyba jasne :D 7. Jest coś od czego jesteś uzależniony/a albo coś czemu nie potrafisz się oprzeć
My simple kitchenSezon na przeiębienie i katar w pełni. Oto moja alternatywa dla słodkiego i tłustego ciasta. Jabłecznik z kaszy jaglanej i brzoskwini. Postanowiłam zmodyfikować nieco
IzaGotujeMamy weekend także czas na ciasto!😎 Zapewne znacie ciasto Brownie, które ma milion odsłon. Ja je dzisiaj wykonałam w nieco zdrowszej wersji bez użycia mąki
zdrowo i aktywnieMamy weekend także czas na ciasto!😎 Zapewne znacie ciasto Brownie, które ma milion odsłon. Ja je dzisiaj wykonałam w nieco zdrowszej wersji bez użycia mąki
Zdrowie i pysznie na talerzuJak Wasze przygotowania do świąt? Wszystkie prezenty już kupione? Zapakowane? My w sobotę pojechaliśmy kupić choinkę…. Po objechaniu kilku miejsc gdzie handlują tym zielonym towarem
PaleoLifeChyba czas na porządny deser, a najlepszy deser jest truskawkowy. Ten, który mam dziś dla Was wcale nie jest trudny, ani bardzo pracochłonny, do zrobienia o
Quinoa Raz!Sezon urlopowy już rozpoczęty, także i u mnie szykuję się już za tydzień wypoczynek🌞 Z tej okazji trzeba powoli czyścić lodówkę aby na wyjazd nic nie
Zdrowie i pysznie na talerzuZimą uwielbiam jeść na śniadanie płatki owsiane, mam swoją ulubioną kompozycję i ostatnio doszłam do wniosku, że ideałem byłoby ja zrobić w formie ciastek. Tak też
greenscarfNie od dziś wiadomo, że owoce i czekolada to bardzo smakowity duet. Cudnie się komponuje ze wszystkimi owocami, ale ja szczególnie upodobałam sobie wiśnie i maliny
Kulinarne przygody GatityKeks królewski, czyli tradycyjny keks (zwany też cwibak), który gości w moim domu od ponad 20 lat. Jest to ciasto bardzo bogate – na dużej ilości
Poezja smakuWalentynki już w piątek, jeśli więc nie planujecie romantycznej kolacji poza domem, czas zabrać się za układanie menu. Ja mam o tyle dobrze, że zająć muszę się tylko deserem (co do którego dostałam dość dokładne wytyczne, więc teraz muszę się tylko zastanowić, jak to zrobić, żeby jednak czymś C. zaskoczyć), bowiem daniem głównym zajmie się druga połówka. Nie mam pojęcia(...)karmelowejkrem:300 ml śmietany kremówki (38%)250 g serka mascarpone1 łyżka cukru waniliowego200 g mandarynek z puszkigalaretka:1/2 opakowania galaretki cytrynowej (37 g)200 ml wrzącej wodykrem maślany na bezie szwajcarskiej:250 g miękkiego masła3 białka205 g cukru100 g mandarynek z puszki1 łyżka soku z cytryny25 ml soku mandarynkowego z puszkidodatkowo:400 g curdu mandarynkowegoMąki przesiać, wymieszać.W dużej misce
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Gotujemy i jemy