deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:521/640)

Tort różowy 170

mojprzepisna.pl | Tort różowy Mam dziś dla Was tort jak dla księżniczki, mocno różowy o smaku śmietankowo-malinowym. Tort jest całkiem wysoki i efektowny, proponuję wykonać go

moj przepis na
CIASTO "COMBER" Z ALKOHOLEM 238

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

W kuchni Karmel-itki
babeczki z czekoladą (paleo, bezglutenu) 122

Dziś chciałbym z Wami się podzielić przepisem na babeczki z czekoladą i polewą malinową. Z miejsca stały się jednym z moich ulubionych przepisów. To właśnie one

PaleoLife
Tartaletki ze szpinakiem i riccotą 117

Dzisiaj chciałbym Wam przedstawić pomysł na zdrową potrawę. Tarty na słodko są nam bardzo dobrze znane, jednak wytrawne są równie smaczne i nadają się na pełnowartościowy

Ania i Marcin gotują
Muffinko-serniko-brownie z jeżynami (lub innymi owocami) 146

28 sierpnia, a więc w ostatnią niedzielę wakacji, odbyła się uroczystość Chrztu Świętego naszej Wiktorii. Z tej okazji do pudełek z ciastem dla gości miały trafić

Kolorowy Przepisownik
Tort czekoladowy z wiśniami 197

Dziś jest szczególny dzień, już drugi w naszym życiu i mamy nadzieję, że przynajmniej jeszcze kilka takich będzie :) W kuchni Katie obchodzi dzisiaj swoje drugie, blogowe

W kuchni Katie
Chałka z kruszonką 198

jest najlepsza kruszonka na świecie i robię jej zawsze więcej. Trzymam w zamrażarce i jak nadchodzi wielka ochota, to zwykłe ciasto francuskie z kruszonką i powidłami robi za najlepszy deser na świecie. Chałka nie jest trudna do zrobienia, potrzebuje trochę cierpliwości i czasu. Ja swoje ciasto zagniotłam i wyrastałam w Tefal Companion, ale miska i siła rąk też się sprawdzi(...)zlepiamy. Obie końcówki podwijamy pod spód chałki. Chałkę delikatnie przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 40 min. Wyrośniętą chałkę smarujemy jajkiem i posypujemy obficie kruszonką Pieczemy około 35 minut w temperaturze 195 stopni. Bez termoobiegu. Post Chałka z kruszonką pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Puszyste placki z jabłkami 443

Polska złota jesień to najlepszy czas na nasze pyszne polskie jabłka. Dziś zapraszam Was na puszyste placki z jabłkami. Czy Wam też kojarzą się z  

Kulinarne przygody Gatity
W truskawkowym koszyczku. 168

Przyznam się, że miałam nie pokazywać Wam tego wypieku - torciku, bo jest bardzo niedoskonały, ale pomyślałam sobie że  na garkotłuku powinny znaleźć się takie niedoskonałe

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Orzechowe ślimaczki drożdżowe 149

orzechowe-slimaczki-drozdzowe Drożdżowe ciasteczka, dość słodkie, po brzegi wypełnione orzeszkami ziemnymi, wymieszanymi z miodem. Polane lukrem pomarańczowym. Najlepsze zaraz po upieczeniu… lub jeszcze ciepłe

moj przepis na
Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca) 137

SKŁADNIKI Kruche ciasto 300 g m ą ki  200 g masła  1 jajko 3 łyżki cukru pudru szczypta soli Nadzienie 100 g migdałów

La grande e la piccola cuoca
Chałka nadziewana makiem 135

Chałka to delikatne pieczywo, idealne na śniadanie lub deser. Dzisiejsza chałka wypełniona jest aromatycznym, pomarańczowym nadzieniem makowym. Smak dodatkowo podbija likier pomarańczowy. Gdy chałkę będą jadły dzieci zamień likier na sok pomarańczowy. Jak wszystkie moje wypieki chałkę upiekłam ze zdrowszej wersji mąki - mąki orkiszowej. Bardzo prosta do przygotowania. Nie kupisz takiej chałki nawet w najlepszej piekarni. Polecam! Składniki(...)końce i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W ten sam sposób przygotować 2 chałkę. uformowane chałki przykryć ściereczką kuchenną i pozostawić do wyrośnięcia wyrośnięte chałki posmarować żółtkiem rozbełtanym z mlekiem i posypać ziarenkami maku piec w 180`C 25-30 minut do zrumienienia. Nie przetrzymywać w piekarniku bez potrzeby, by nie przesuszyć chałek. Nadają się

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto miodowe z kremem z mascarpone (Torta al miele con crema al mascarpone) 155

Pyszne i niezwykle aromatyczne ciasto miodowe, przygotowane z m ą ki razowej, bez dodatku cukru. Ciasto nasączone jest syropem miodowym, aromatyzowane cynamonem, imbirem i gałk

La grande e la piccola cuoca
Ciasto miodowe z kremem z mascarpone (Torta al miele con crema al mascarpone) 155

Pyszne i niezwykle aromatyczne ciasto miodowe, przygotowane z m ą ki razowej, bez dodatku cukru. Ciasto nasączone jest syropem miodowym, aromatyzowane cynamonem, imbirem i gałk

La grande e la piccola cuoca
Bułeczki francuskie z migdałami 162

Ciasto francuskie należy do moich ulubionych. Wyśmienite na słodko i takie samo na wytrawnie. Wspaniale się komponuje z owocami, warzywami, mięsem, rybami, przeróżnymi masami i dodatkami

mojewypiekiinietylko
Śliwki z amaretto w czekoladzie 138

Dziś Dzień Kobiet. Niejedna z nas zostanie obdarowana. Kwiatkiem i nie tylko. Nie będę udawać, sama nie wyobrażam sobie tego dnia bez bukietu kwiatów od

bistro mama

Proponowane wyszukiwania