deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:522/640)

Najlepsze zdrowe batony musli FIT 291

Witam Was po dość długiej przerwie! Z racji moich licznych wyjazdów w ostatnim czasie, miałam dość mało wolnego czasu i zaniedbałam Was. Lecz moim postanowieniem noworocznym

Be Fit Be Strong
Drożdżowe pierogi z soczewicą 151

mojprzepisna.pl | Drożdżowe pierogi z soczewicą Długo, długo za mną chodziły pierogi, ale wiadomo pół dnia trzeba poświęcić na robienie, więc pomyślałam, że jak już robić pierogi

moj przepis na
Kremowe ciasto na roladzie truskawkowej z bananami 153

Na początku już napiszę, że ten przepis do mnie nie należy. Spotkałam się z nim około 3 lata temu na blogu mojewypieki i od tej pory

Życie zamknięte w smaku
Suflet czekoladowy 176

-Kochanie, czy Ty umiałabyś zrobić suflet? Pytanie spadło na mnie niczym grom z jasnego nieba. -Wiesz! Taki jak na filmach. Ten, który wszystkim opada...- Ciągnął dalej

Zapiski Młodej Żony
Pyszne rogale maślane i fajny trick 123

pięknie rozwarstwia… Oczywiście, możecie spokojnie ominąć to dodatkowe smarowanie ciasta masłem, uzyskując bardziej klasyczny smak. Polecam wam też poeksperymentować z różnymi czasami pieczenia, czy bardziej przypadną wam do gustu rogaliki maślane pieczone na kolor złoty, czy już bardziej brązowe. Bardziej brązowe są lepsze pierwszego dnia, za to kolejnego już nieco suchawe, te złote świetnie smakują kilka(...)kształt rogalika i odłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia na 15 min. Rogaliki posmarować rozmąconym jajkiem i ewentualnie posypać kruszonką. Piec na rumiany kolor w 180 stopniach ok. 20 min. Artykuł Pyszne rogale maślane i fajny trick pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
“4-godzinny mistrz kuchni” – recenzja 120

które są pokazane w bardzo prosty sposób), książka zachęca też do eksperymentowania i buduje świadomość, skąd na naszym stole bierze się np. mięso. Dlatego to doskonały podręcznik dla każdego, bez względu na poziom i doświadczenie kulinarne. Jednocześnie gotowanie dla wielu początkujących wydaje się bardzo trudne, bo pozornie wymaga posiadania wielu umiejętności, urządzeń, znajomości produktów i ogromnej wiedzy fachowej. Podstawowym(...)już mamy i wymagają od nas znajomości egzotycznych warzyw i technik kulinarnych. Zakładają też, że każdy ma w domu te wszystkie foremki, blendery i przyprawy i że wiemy jak piec czy smażyć.   Kolejnym problem przed którym stajemy, jeśli chcemy nauczyć się np. jak się robi idealny omlet jest to, że nauka jest długotrwała, albo kosztowna i niepraktyczna. Jeśli zrobimy

Ugotowane pozamiatane
Ciasto z truskawkami 231

Letnie ciasto z truskawkami to obowiązkowa pozycja w czerwcu. Ja trochę zmieniłam tradycyjny przepis – masło zastąpiłam olejem, na którym ciasta wychodzą bardziej wilgotne, a tłustą

Poezja smaku
letnie orzeźwienie 183

Składniki Na kruche ciasto  zimne masło – 150 g  przesiana mąka – 250 g sól – 1 szczypta cukier puder – 75 g duże żółtko – 1 szt,lub

w mojej kuchni
Pełnoziarniste muffinki z malinami i morelami 128

Wakacje mijają tak szybko.. stanowczo za szybko. Dziś już połowa sierpnia, a na palcach mogę zliczyć dni, w których pogoda w Trójmieście dopisała tak, by

Be Fit Be Strong
Tort marchewkowy z kremem kokosowym 231

Tort marchewkowy przygotowałam wyłącznie z myślą o sobie (w końcu!). Ciasto marchewkowe to jedno z moich ulubionych, podobnie smak kokosa w deserach jest dla mnie najlepszy z możliwych. Dogodziłam tak sobie z okazji 28 urodzin, które obchodzę właściwie dopiero jutro. Inspirowałam się tym przepisem , jednak zmieniłam kilka składników, proporcje i troszkę odchudziłam tort, który i tak do dietetycznych nie należy(...)pieczenia, sodą, solą i cynamonem. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo, powoli dolewamy olej. Ucieramy na wolnych obrotach miksera i dodajemy połowę mąki. Dodajemy mleko, a gdy się zmiksuje – drugą część mąki. Na końcu dodajemy ananasa i marchewkę i mieszamy szpatułką lub łyżką. Masę dzielimy na dwie części i wlewamy do form wyłożonych papierem do pieczenia

Poezja smaku
Fiński chleb błyskawiczny - wersja z migdałami 171

saszetce + reszta do wysmarowania formy przed pieczeniem - (dostępne m.in. TU) 275ml ciepłej wody - u mnie zwykła "kranówa"  100g migdałów - u mnie słupki migdałowe posiekane drobniej nożem kasza manna - do obsypania formy przed pieczeniem melasa rozrobiona z wodą - do posmarowania chleba przed pieczeniem migdały - do obsypania chleba przed pieczeniem, mogą być słupki lub płatki migdałowe(...)Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. do wyrośnięcia.Tuż przed pieczeniem wierzch chleba posmarować roztworem melasy i wody - 1/2 łyżeczki melasy na 1 łyżeczkę wody - oraz posypać migdałami w słupkach lub płatkach. Zrobić nacięcie ostrym nożem na krzyż - w ten sposób chlebek przy pieczeniu nie popęka. Piekarnik nagrzać do 230C, spryskać intensywnie wodą - wylać też trochę

Grunt to przepis!
Tort z malinowym musem i marakują 208

Tort z malinowym musem i marakują… Jest to moje drugie podejście do tego tortu. Tym razem udało mi się nawet zrobić zdjęcia tortu. Ten tort

codojedzenia
Truskawkowy sernik na zimno z ricotty i śmietany (Cheesecake fredda con fragole, ricotta e panna) 159

Sernik na zimno jest chyba jednym z najbardziej popularnych letnich deserów, który nigdy się nie znudzi. Dziś w wersji dwu kolorowej różowo-białej i dwu smakowej

La grande e la piccola cuoca
Idealnie chrupiące bezglutenowe batoniki owsiane 171

Uwielbiam zbożowe batoniki, ale te kupne jak na mój gust są za słodkie i zbyt gumiaste, więc co ja mogłam zrobić? Zrobiłam oczywiście wszystko po swojemu

greenscarf
Ptysie z różaną masą bezową 156

Proszę państwa oto ptyś. Ptyś jest najwspanialszy dziś. I dla dużych i dla małych Ten ptyś będzie doskonały. Kto się dziś na ptysia skusi Gościem będzie

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania