deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:425/640)

Najprostszy wegański placek z owocami 152

Nie wiem w jaki sposób mogłabym wyrazić swoje uwielbienie dla takich ciast – staromodnych i nieskomplikowanych, a jednocześnie pysznych – takich, na które ochotę mamy zawsze i które

Roślinna - blog wegański
Duże, pełnoziarniste ciastka z masłem orzechowym. 178

Od dawna miałam ochotę upiec wielkie, czekoladowe ciastka z orzechami. W końcu się zebrałam i o to są ;) Bogate w błonnik, z pysznym posmakiem masła orzechowego

Powiedz dietom nie
Bananowy sernik dla kulturysty i nie tylko ;) 165

Przepis dodaję w ekspresowym tempie, więc wybaczcie literówki i tym podobne., dziś cały dzień na mieście ,zabiegana! jutro wyjazd na koncert, ulalala :D Sernik pyszny, bez

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pancakes...dla Naczelnej 157

Namówiona przez Naczelną postanowiłam poszperać w przepisach i upiec pancakes. Przepisów w sieci jest sporo, tak samo jak sposobów ich smażenia pieczenia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Imbirowy crème brûlée i "Awaria małżeńska" 130

receptury. To świetny deser na zimową porę. Ja żegnam się nim ze słodyczami na kilka tygodni. Ważne jest to, by użyta śmietana nie była zbyt tłusta i była kwaśna. Deser najlepiej smakuje po całkowitym ostudzeniu, wtedy czuć smak imbiru. Składniki (na 5 dużych kokilek lub 4 duże i 3 niskie): 400 g (duży kubek) gęstej śmietany 18% 3 cm imbiru(...)naczynka. Napełnione kokilki wstawić do formy. Wlać do niej ciepłą wodę, by sięgała do połowy kokilek. Naczynie wstawić do piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 150 stopni C. Piec 30 minut (niskie kokilki). Po tym czasie wyjąć niskie kokilki, a wysokie pozostawić w wyłączonym i zamkniętym piekarniku na kwadrans. Krem nie może zbrązowieć na wierzchu . Po upieczeniu krem odstawić

Weekendy w domu i ogrodzie
Rurki z kremem 163

Rurki z kremem to świetny pomysł na przygotowanie słodkości, których wykonanie nie zajmie dużo czasu. Chrupiące ciasto francuskie w połączeniu z kremem mascarpone tworzą duet nierozłączny

Przepisy na widelcu
Rolada biszkoptowa tiramisu 130

Dzisiejszy przepis to wariacja na temat słynnego deseru tiramisu, tym razem w wersji zakręconej. Rolada jest lekka, puszysta i absolutnie obłędna w smaku. Delikatny biszkopt, cudowny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto z kaszy jaglanej z owocami 175

To ciasto, mimo że zrobione z mrożonych owoców, kojarzy mi się z nadchodzącą wiosną. Jest lekkie i kolorowe – idealne na ciepły, słoneczny dzień. W dodatku

Powiedz dietom nie
Batoniki z płatków śniadaniowych 109

Mogą być zrobione z dowolnych płatków. W oryginalnym przepisie  są zrobione z miodowych kółeczek, u mnie - czekoladowe. Najdłuższą częścią przepisu jest oczekiwanie na schłodzenie w

Czerwony Gupik
Jabłka pod kruszonką z mąki gryczanej 114

Nadchodzą niespodziewani goście? Macie mało czasu na przygotowanie deseru? A może po prostu napadła Was ochota na smaczny i szybki podwieczorek? Niezależnie od powodu i okazji

Smakuje zdrowo
Chleb pszenny z płatkami owsianymi 159

mojprzepisna.pl | Chleb pszenny z płatkami owsianymi Jak tylko zobaczyłam ten przepis na blogu Sto kolorów kuchni pomyślałam, że muszę go upiec. Wyglądał tak smakowicie, a przy

moj przepis na
Krem orzechowy 224

nadziania ptysiów. Pachnący prażonymi orzechami laskowymi, lekko słodki i bardzo aromatyczny. W cieście możecie zobaczyć go we francuskim deserze Paris Brest . Podane proporcje wystarczą do udekorowania 12 sztuk babeczek lub przełożenia niedużego tortu (max 18 cm średnicy, 4 blaty, bez tynku). Jeśli lubicie gładkie wykończenie kremów na tortach nie polecam tego kremu do tynkowania, ponieważ widać w nim drobinki(...)temperatury 160 stopni. Termometr nie jest jednak konieczny – można po prostu patrzeć na kolor karmelu. Powinien przypominać ciemny miód spadziowy. Kiedy kolor jest odpowiedni przekładamy orzechy na papier do pieczenia i zostawiamy do ostudzenia. Przestudzone orzechy miksujemy na proszek w blenderze. Im drobniej zmiksujemy orzechy tym gładszy będzie nasz krem. Wraz z miksowaniem orzechy mogą zmieniać konsystencję. Jeśli mamy

Ciastkozercy
Puszysta babka pomarańczowa 95

ziemniaczanej. Nie jest suche i świetnie pachnie a w fakturze ładnie widać startą skórkę pomarańczy. Mój tata nie mógł uwierzyć, że takie pyszne ciasto można upiec samemu i to bez większego wysiłku, bo też jego robienie wyglądało tak, że wrzuciłam coś do misy miksera, mikser mieszał a ja robiłam inne reczy. Po kilku minutach dorzuciłam resztę składników i znów(...)pomarańczy i otartą skórkę. Mieszamy na najniższych obrotach i dolewamy wolno olej. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka. Artykuł Puszysta babka pomarańczowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Puszysta babka pomarańczowa 124

ziemniaczanej. Nie jest suche i świetnie pachnie a w fakturze ładnie widać startą skórkę pomarańczy. Mój tata nie mógł uwierzyć, że takie pyszne ciasto można upiec samemu i to bez większego wysiłku, bo też jego robienie wyglądało tak, że wrzuciłam coś do misy miksera, mikser mieszał a ja robiłam inne reczy. Po kilku minutach dorzuciłam resztę składników i znów(...)pomarańczy i otartą skórkę. Mieszamy na najniższych obrotach i dolewamy wolno olej. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka. Artykuł Puszysta babka pomarańczowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasto dyniowe z miodem, orzechami i kremem mascarpone 188

poporcjować i zamrozić, a następnie używać do przygotowywania ciast i deserów *** *** Przygotowanie ciasta: jajka miksujemy z cukrem na gęstą puszystą masę, następnie nie przerywając dolewamy strużką olej, a potem miód. Ubijamy do połączenia składników *** *** Dodajemy puree z dyni i krótko miksujemy. Wsypujemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy, tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy(...)wysmarowanej olejem i oprószonej mąką tortownicy (moja ma średnicę 22cm ) *** *** Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 50 minut – do suchego patyczka *** *** Ciasto studzimy. Odcinamy wierzch z górką i odkładamy. Resztę ciasta kroimy w poprzek na trzy równe, cienkie blaty *** *** Odcięty wierzch ciasta kruszymy, posłuży nam do dekoracji *** *** Przygotowujemy krem: śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem

Blog z Apetytem