Pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach babeczki czekoladowe z kremem z masła orzechowego, bez żadnych spulchniaczy. Mniam <3 Babeczki przygotowałam wspólnie z moją Mamusią
My Culinary ArtDzisiaj ostatni egzamin i całą sesję będę miała z głowy! Myślałam, że będzie gorzej, a nie było tak źle. Miałam tyle na głowie, sprawy osobiste, naukę
Be Fit Be StrongŚ liwki z tymiankiem oraz krem z budyniu i mleczka kokosowego, do tego filiżanka kawy, herbaty lub szklanka mleka... polecam :) Porcje: forma 23 cm Czas przygotowania
SzczyptaSmaQmakaron 7. Film w telewizorze czy kino? -film w telewizorze 8. Mięso pieczone czy gotowane? - pieczone 9. Kuchnia otwarta czy zamknięta? - zamknięta 10. Ulubiony owoc? - banan 11. Morze czy góry? - góry http://evita0007.blogspot.com/ 1. Ulubione mięsko? - kurczak 2. Gotujesz w fartuszku czy bez? - bez 3. Morze czy Góry? - góry 4. Jajecznica czy jajko na miękko? - jajko na miękko(...)jajecznica? 4. Spotkanie przy świecach czy wyjście do dyskoteki? 5. Ulubiona książka? 6. Czego nigdy nie weźmiesz do ust? 7. Szpilki czy adidasy? 8. Ulubiony kolor? 9. Ulubiony deser? 10. Róże czy stokrotki? 11. Włosy spięte czy rozpuszczone? Blogi, które nominuję: http://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.com/ http://ala-piecze.blogspot.com/ http://kasiekwgotuje.blogspot.com/ http://asiawkuchni.blogspot.com/ http://znotatnikakrychy.blogspot.it/ http://wesolakuchnia.blogspot.com/ http://notaknaoko.blogspot.com/ http://zufikowo.blogspot.com/ http://babeczkapiecze.blogspot.com
Kuchenne zapiski EdytyCiasteczkowe przedświąteczne szaleństwo powoli, ale zdecydowanie wkracza w zacisze naszego domu. Wonią miodu i cynamonu muska i zniewala wrażliwe zmysły. Oczom trudno oprzeć się pokusie słodyczy
Smakowity Blog KulinarnyWindmills with apricot mousse Składniki. 45 dag maki pszennej 450 3 dag drożdży 5 dag cukru 3 żółtka surowe 5 dag masła 300 ml mleka 20
Kulinarny karnet ChristopheraPo cieście bananowym z daktylami wiedziałam iż na tym jednym nie skończy się nasza przygoda z ciastami bananowymi. Dzisiejsza wersja ciasta jest bardziej wytrawna
Smaczne Zdrowemojprzepisna.pl | Chleb pszenny bez wyrabiania Zachęcona zdjęciami Agnieszki (z blogu marynawkuchni ) zrobiłam ten chlebek i ja Osobiście wolę pieczywo z mąki pełnoziarnistej z pestkami słonecznika
moj przepis naPo kilkudniowym załamaniu pogody, typowym zresztą tegorocznego czerwca,nareszcie zagościło w moim mieście słońce. Wielka złocista gwiazda zawisła naniebie. Promienie paliły ramiona, ale delikatny wiatr jednocześnie
W kuchni Karmel-itkiBrownie kokosowe to idealne połączenie pysznego ciasta czekoladowe z delikatnie słodką masą kokosową. Ciasto w wykonaniu Madzi wyszło przepyszne. Koniecznie musicie go spróbować :) Listę składników i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kalafiora Marzy Ci się tiramisu bez nabiału, ale nie wiesz czym zastąpić niedozwolone składniki? Rozwiązaniem jest... kalafior! Tak, keto tiramisu z kremem z kalafiora to przepyszna wariacja na temat tego włoskiego deseru, która skradnie serca wszystkich będących na dietach beznabiałowych. W dodatku jest z zgodna z dietą Paleo oraz ketogeniczną! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Vegan , Wege , Włoska Keyword biszkopt(...)puszystą masę z solą dosypując pod koniec erytrytol. Dodać ekstrakt z wanilii, rozpuszczone masło klarowane oraz mąkę. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy 20 x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku przez ok. 25 minut do zrumienienia. Ostudzić. Przekroić na 2 równe blaty. W międzyczasie przygotować krem. Krem z kalafiora Kalafiora ugotować na miękko i dobrze odcedzić
Modern Cave GirlPowiem Wam, że sernik na zimno był moją zagwozdką od dłuższsego czasu – nie dlatego, że nie potrafiłam go zrobić. Tylko dlatego, że nie umiałam zrobić
CiastkozercyGdy pierwszy raz podałam rodzinie ten cynamonowy ryż zapiekany z jabłkami poprosiłam Najstarszego syna o wystawienie oceny. Zapytałam ile punktów, w skali od 1 do 10
Lamarida.plPełna smaków i aromatów. Czyż połączenie boczku i jabłek nie jest idealnym? Przepis pochodzi z książki Jamiego Olivera Świąteczne przepisy". Ryzowa salatka z boczkiem i jablkami 750 g boczku bez skóry i kości oliwa 2 liście laurowe 2 gałązki rozmarynu 3 jabłka Granny Smith 50 g orzechów włoskich 2 łyżeczki miodu 4 gałązki tymianku 1 pomarańcza 300 g ryżu(...)czasie gdy boczek się piecze gotujemy ryż. Odcedzamy i lekko studzimy. Do ryżu delikatnie przesypujemy zawartość patelni. Na patelnię wlewamy ocet i drewnianą łyżką odrywamy przypieczki i przesypujemy z powrotem ryz z boczkiem. Dymkę kroimy razem z natką i dodajemy do ryżu. Mieszamy i doprawiamy. Podajemy na ciepło lub zimno. A na deser kolejna zaległość! Tydzień temu w piątek byliśmy
Dzieje kuchennej WiewióryBardzo proste i bardzo efektowne ciasto. Połączenie żurawin i białej czekolady perfekcyjnie równoważy się w cierpkości owoców i ultra gładkim, kremowym czekoladowym nadzieniu. Ganache to podstawowa
Karo in the Kitchen