deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:417/640)

Ciasto korzenne z gruszkami i daktylami / Pear and date gingerbread cake 184

Dziś na blogu zapachniało w końcu świętami. A to za sprawą przepisu na pyszne ciasto z gruszkami, daktylami i orzechami, które zapewniam, że zniknie ze świątecznego

karmelowy
Sernik z sezamkami i polewą chałwowa 123

Wielkimi krokami zbliża się okres Świąt Wielkanocnych, w moim domu zaczęły się więc sernikowe eksperymenty. Dziś powstał pyszny sernik z dodatkiem tahini, chałwy i sezamków przełamany

Wielki apetyt
Błyskawiczna szarlotka z kaszą jaglaną 126

Ta szarlotka to bardzo zdrowy, bezglutenowy deser na bazie kaszy jaglanej, której nie trzeba gotować. Do właściwości zdrowotnych kaszy jaglanej nikogo nie

To co kocham
Rolada kakaowo - kokosowa bez pieczenia 171

Szybka do przygotowania, niewymagająca pieczenia, bardzo smaczna rolada, z łatwo dostępnych i niedrogich składników ( no może z wyjątkiem masła, którego cena wciąż potrafi wyrwać z

Opowieści z piekarnika
Puszyste placuszki serowe 335

Tak, to właśnie ten smak z dzieciństwa - smak placuszków serowych. Dobrze pamiętam, jak będąc w przedszkolu karmiono nas bardzo podobnymi placuszkami na śniadanie. Jak nie dziwnie

Kuchnia Łukasza
Tarta czekoladowo – migdałowa 147

  Niesamowicie szybkie ciasto, które zachwyca swoją konsystencją. Mocno wilgotne i czekoladowe w smaku, ale nie słodkie. Sam przepis jest banalnie prosty. Gdy około roku temu

Szybko Tanio Smacznie
WARSZTATY CZEKOLADOWE W PRACOWNI CZEKOLADY E.WEDEL I PRZEPIS NA IDEALNY SUFLET 111

deserów? Jak przygotować pyszny spód do sernika na szybko? Te i wiele innych ciekawostek zdradzili prowadzący. Choć laikiem w słodkościach nie jestem to o wielu rzeczach nie wiedziałam! Z całą pewnością przydadzą mi się i będę je wykorzystywać podczas swoich kulinarnych poczynań. Ps. takie warsztaty cukiernicze to świetny pomysł dla każdego – zarówno dla tych, którzy potrafią piec(...)cukrem na parze, aż cukier się rozpuści, czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Z białek i cukru robimy bezę szwajcarską. Utarte żółtka łączymy łączymy z roztopioną czekoladą i dodajemy stopniowo bezę. Napełniamy foremki, wyrównujemy. Pieczemy w 210C ok. 10 minut. Bez termoobiegu. Pycha! Zobaczcie sami poniżej! Z całego serca dziękuję marce E. WEDEL oraz Infuence.me za zaproszenie, a uczestniczkom

Ostra na Słodko
Jabłka pod orzechową kruszonką 125

Bardzo jesienny przepis, orzechowa kruszonka i cynamonowe jabłka. Czy może być lepiej? To taka mocno uproszczona wersja szarlotki dla leniuszków.  Ja użyłam jednego naczynia, a

Czarnawisienka
Bananowy murzynek z suszoną wiśnią, kandyzowaną pigwą i polewą czekoladową 146

Przepis na przepysznego bananowego murzynka. Owoce suszone można dowolnie podmieniać - ale bardzo polecam połączenie podane w przepisie.... suszona wiśnia + kandyzowana pigwa! Składniki na 2 małe

Czarnawisienka
CHLEB PYTLOWY 148

Przeglądając gazetkę z pieczywem "Przyślij przepis" natrafiłam na chleb z mąki żytniej i dodatkiem słonecznika. Następnego dnia zabrałam się do pracy. Ciasto na chleb rosło wspaniale

Pani na deser
TORT KAKAOWY Z BUDYNIEM I KREMEM (bez masła) 150

być "domowy"wyglądem i nie mulący słodyczą☝ Nie to co produkują np. w cukierniach😏 Oczywiście bez urazy bo to dzieła sztuki jeśli chodzi o wygląd😀 Nie trzeba być wykwalifikowanym cukiernikiem by upiec moje ciacho, wystarczą chęci a z pewnością każdy je wykona bez problemu i będzie mógł się rozkoszować smakiem z rodziną👌 Składniki: biszkopt: -2 szklanki mąki(...)winnego -1 łyżeczka sody masa: -2 budynie waniliowe bez cukru i bez glutenu+3 szklanki mleka -aromat waniliowy krem: -1 śmietanka 30% -saszetka śmietan fix Przygotowanie: 1. Jajka ubijamy ze słodzikiem, następnie dodajemy resztę składników i miksujemy na jednolitą masę. Formę (22 cm) wykładamy papierem i wylewamy masę. Pieczemy biszkopt 40 min 180 stopni i odstawiamy do ostygnięcia

Zdrowie i pysznie na talerzu
Mazurek Paryski Wielkanocny 191

marmoladą, czekoladą, kajmakiem, nawet budyniem. Mazurek może być kwadratowy, prostokątny, okrągły, w każdej wersji prezentuje się wspaniale. Ile wersji, tyle smaków, Wielkanoc jedna:) I choć Mazurek jest typowo Wielkanocnym deserem - mogłabym go przygotowywać w różnych wersjach na inne okazje, nie tylko na Wielkanoc - jest taki prosty w przygotowaniu, a prezentacja - jak tylko poniesie nas kulinarna fantazja! Składniki: na ciasto kruche(...)cukrem, dodaję 2 jaja, a na końcu wsypuję mąkę, całość dobrze mieszam. To ciasto wykładam na ciasto kruche posmarowane marmoladą. Mazurek piekę 15 - 20 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 200C grzaniem góra-dół (bez termoobiegu). Wystudzony smaruję kajmakiem i dekoruję bakaliami. Smacznego:) (przepis pochodzi ze strony mPorady.pl, Mazurek Paryski: http://www.mporady.pl/jak-zrobic-mazurek-wielkanocny.html

Zasmakuj Kuchni
Dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru 319

  Przedstawiam pyszne, dietetyczne ciasto marchewkowe z mąki razowej i bez cukru. Jest puszyste i wilgotne dzięki dodatkowi marchewki i oleju kokosowego, który dodatkowo korzystnie

Pyry na Gaz
Czekoladowa markiza czyli mus czekoladowy przekładany biszkoptem :) 132

białkami delikatnie mieszając. Do powstałej masy dodaję przesianą mąkę z  kakao, sól i ponownie delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na płaską blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmarowuję na grubość około 1 cm. Piekę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni prze 6-7 minut. Po upieczeniu studzę ciasto a następnie wykrawam dwa prostokąty dopasowane do keksówki.MusCzekoladę łamię na mniejsze(...)folią i wstawiam  do lodówki aby deser stężał. U mnie deser był w lodówce około 16 h, ale już rano mąż stwierdził że już jest gotowy:)Przed podaniem deser delikatnie wyciągam z keksówki i zdejmuje folię. Pokroiłam na około centymetrowe plastry i podałam z łyżka kremówki wymieszanej z mascarpone (bez cukru) oraz z wiśniami ze spyrytusu domowej roboty

Magiczna kuchnia Darii
Syrop (miód) z mniszka lekarskiego czyli tzw. miodek majowy / Homemade Dandelion Syrup 188

kwiatów mniszka jest dobry na gardełko, na odporność, pomocny przy przeziębieniach, a do tego smaczny i aromatyczny - polecam do naleśników i deserów. Ruszajcie zatem na polanę zrywać kwiaty :)  Składniki:500-700 kwiatów mniszka lekarskiego (bez łodyg),1,5 l wody,1,5 kg cukru,3 cytryny.Zerwane kwiaty wykładamy na gazetę, żeby wyszły z nich robaczki :) Następnie wkładamy(...)water and add sliced lemons. Bring to a rolling boil and then let simmer for about 15 minutes. Leave overnight. Then strain the stock through a strainer or a piece of gauze, add sugar and simmer on low heat for 2-3 hours. Pour the syrup into clean jars and set aside until cooled to room temperature. Store

Delicious Titbits

Proponowane wyszukiwania