deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:419/640)

Bezy czekoladowe z borówkami 178

borówkami, tym razem w wersji czekoladowej. Bardzo lubię tego typu desery z kilku powodów: bezy można przygotować znacznie wcześniej, dzięki temu nie kumulujemy sobie pracy przed samą uroczystością, pięknie prezentują się na stole i każdy może dostać swoją porcję bez konieczności krojenia. Po nałożeniu kremu i dekoracji bezy można przechowywać w lodówce do kilku godzin, wyciągamy je dopiero przed(...)samym podaniem. Z podanych składników zrobiłam 20 niedużych sztuk. Składniki na bezy: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 100 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru Jak zrobić bezy czekoladowe z borówkami? Białka – najlepiej w temperaturze pokojowej – ubijamy w mikserze, dobrze spisuje

Ciastkozercy
Szarlotka jaglana (bez jajek, bez mąki, bez glutenu) 178

także, bo lubimy) jaglane desery ostatnio bardzo przypadły nam do gustu :) jak kiedyś nie robiłam, tak teraz się rozkręcam ;) a to dlatego, że tak naprawdę wcale kaszy w deserze nie czuć! A jednak efekt końcowy jest zdrowy i sycący. Jabłka do przepisu można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ja jednak postanowiłam "posiekać" je w cienkie plasterki za pomocą(...)kaszę jaglaną łączmy z pozostałymi składnikami i zagniatamy ciasto (olej kokosowy dodałam bez rozpuszczania, rozpuścił się od ciepła dłoni i "złączył" całość). Ciasto nie będzie "jednolite", a dosyć zwarte, jednak łatwo będzie je kruszyć. 2/3 ciasta wykładamy na spód tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia i lekko dociskamy, aby spód był równy. Jabłka obieramy i za pomocą obieraczki

Kolorowy Przepisownik
B... Babeczki marchewkowe 187

Osobiście nie przepadam za strasznie słodkimi deserami, nie szaleję, jak widzę czekoladę, a mimo wszystko czasem mam ochotę zjeść coś, co przeniesie mnie w inną krainę, niż wszystkie mięsa i makarony. Ciasta warzywne idealnie zaspakajają moje kubki smakowe! Pamiętam mój pierwszy raz, gdy postanowiłam zrobić ciasto marchewkowe. Wszyscy początkowo nastawieni negatywnie, zmienili zdanie po jednym kęsie! Dziś ciasto marchewkowe przełożyłam(...)dużych oczkach.Przesiewamy mąkę, dodajemy do niej proszek do pieczenia, sodę, cukier waniliowy, szczyptę soli, cynamon.W drugim naczyniu mieszamy jajka z cukrem oraz ekstraktem waniliowym. Następnie dodajemy olej oraz startą marchewkę. Mieszamy.Mokre składniki dodajemy do suchych, mieszamy drewnianą łyżką krótko, niezbyt dokładnie, aż do połączenia składników.Wykładamy babeczki do papilotek i pieczemy w temp. 180"C przez 19minut.Polewa: Przygotowujemy kąpiel

Kitchens Alphabet
Granola jabłkowa z orzechami 152

Domowa granola to jedno z lepszych wynalazków w mojej kuchni. Świetnie spisuje się jako szybkie śniadanie w duecie z jogurtem, jako chrupiąca przekąska między posiłkami, czy

Be Fit Be Strong
Torcik Pavlova z Lemon curdem 165

mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z Lemon curdem Czy zostały Wam może białka po wypiekach tłustoczwartkowych? Mi całkiem sporo, więc upiekłam dwie bazy Pavlova. Jedną z bitą śmietaną

moj przepis na
Beza 138

Opis beza: Beza to słodki wyrób cukierniczy wykonany z białek jaj oraz cukru. O tym jak ciężko robi się bezy wie tylko ten, kto próbował. Wystarczy

CookMag
Pizza owocowa 98

jako deser jest cienka, delikatna, miękka i pachnąca. Przygotowuje się ją bardzo prosto i szybko. Nie trzeba długo czekać aż wyrośnie. Składniki na cienkie ciasto drożdżowe: 20 g drożdży świeżych lub 8 g drożdży suchych ½ szklanki letniego mleka ½ szklanki cukru szczypta soli 40 g masła, (roztopionego i przestudzonego) 1 jajko (miałam 2 żółtkowe) 2 szklanki mąki pszennej śliwki bez(...)między palcami na kruszonkę, ale niezbyt grubą. Ciasto formujemy na wielkość blachy za pomocą wałka, tak jak na pizzę, ciasto w tym przepisie będzie cienkie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy na nią ciasto. Kroimy nie do końca na tyle części ile chcemy mieć kawałków. Układamy obok siebie ćwiartki śliwek, posypujemy porzeczkami, posypujemy równomiernie kruszonką. Pieczemy w temperaturze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kruche serce z orzeźwiającym musem agrestowym i bezowymi rozetkami 106

proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier, masło i wszystko posiekać siekaczką. Dodać żółtka, zagnieść na jednolite ciasto, dokładnie wyrobić rękoma, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką, przełożyć do wysmarowanej masłem tortownicy o średnicy 26 cm, u mnie w kształcie serca. Ciasto nakłuć widelcem i piec w piekarniku(...)wstawić do lodówki na około 1 godzinę. 4. Włoska beza: Wodę z cukrem zagotować, doprowadzić do temperatury około 118 stopni, a białka ubić ze szczyptą soli na puch. Następnie dodawać stopniowo cały czas miksując gorący syrop, miksować aż do momentu uzyskania masy bezowej o sztywnej i lśniącej konsystencji. 5. Gotową bezę przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć rozetki na całej

Szalona Kuchnia Eweliny
piernik krakowski „last minute” 124

składniki: 400 g mąki 100 g masła, roztopionego 240 g cukru 4 łyżki powidła śliwkowego 2 jajka 250 ml mleka 3 łyżeczki kakao 40 g przyprawy

Domowy Smak Jedzenia
Przepis na piernik w czekoladzie 123

aromatyczny, lekko wilgotny w środku i oczywiście pyszny. Dla miłośników słodkości, na pewno okaże się idealnym świątecznym deserem. Tuż obok tradycyjnych pierniczków, oczywiście. Możesz go z łatwością udekorować czekoladą, ale jeśli to dla Ciebie za dużo dobrego w jednym , pomiń ten krok :) Bez polewy czekoladowej, piernik także będzie smakował wyśmienicie. Przepis na piernik w czekoladzie jest idealny na jedną(...)łyżce. Cały czas mieszaj masę. Dolewaj podgrzany wcześniej miód powoli, a także dodaj przyprawę korzenną, sodę oraz mleko. Wyrabiaj ciasto aż do momentu, kiedy będzie miało gładką, jednolitą masę. Piecz przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Czas na przygotowanie polewy. W kąpieli wodnej roztop czekoladę, a jeśli chcesz zaoszczędzić czas, najpierw podgrzej śmietankę, a następnie dodaj

Rozdomowiona
Jak zdrowo smażyć? Testuję patelnię WOLL. 154

obróbki termicznej, traktując go jako ten najgorszy z najgorszych. Czy warto, biorąc pod uwagę że smażenie jest jednym z ciekawszych i smaczniejszych sposobów przyrządzania mięs, ryb, warzyw, a nawet deserów? A co najważniejsze… czy ma to sens w dobie nowoczesnych technologii zapewniających efektywniejsze i zdrowsze przygotowywanie nawet tych smażonych dań? Aby to sprawdzić, od dłuższego czasu dzięki uprzejmości sklepu www.patelnie-tytanowe.pl(...)sprzętu WOLL są: produkcja bez użycia niebezpiecznych związków PFOA (używanych m.in. przy produkcji patelni teflonowych), powłoka odporna na zarysowania, kompatybilność z każ dym rodzajem kuchenki oraz wielofunkcyjność. Moja patelnia jest duża (28 cm średnicy), ma wysokie brzegi, rewelacyjnie sprawdza się nie tylko do smażenia przysłowiowego kotleta, ale także duszenia, prażenia, zapiekania, a nawet pieczenia. Całość razem z uchwytem

Fitsweet.me
Jak zdrowo smażyć? Testuję patelnię WOLL. 156

obróbki termicznej, traktując go jako ten najgorszy z najgorszych. Czy warto, biorąc pod uwagę że smażenie jest jednym z ciekawszych i smaczniejszych sposobów przyrządzania mięs, ryb, warzyw, a nawet deserów? A co najważniejsze… czy ma to sens w dobie nowoczesnych technologii zapewniających efektywniejsze i zdrowsze przygotowywanie nawet tych smażonych dań? Aby to sprawdzić, od dłuższego czasu dzięki uprzejmości sklepu www.patelnie-tytanowe.pl(...)sprzętu WOLL są: produkcja bez użycia niebezpiecznych związków PFOA (używanych m.in. przy produkcji patelni teflonowych), powłoka odporna na zarysowania, kompatybilność z każ dym rodzajem kuchenki oraz wielofunkcyjność. Moja patelnia jest duża (28 cm średnicy), ma wysokie brzegi, rewelacyjnie sprawdza się nie tylko do smażenia przysłowiowego kotleta, ale także duszenia, prażenia, zapiekania, a nawet pieczenia. Całość razem z uchwytem

Fitsweet.me
Jesienny budyń jaglany z porzeczkami i musli 142

Zdrowa kasza jaglana, to idealny składnik pożywnego śniadania czy lekkiego dania, które możemy potraktować jako przekąskę, czy w wersji na słodko, jako deser. Do tego nieco smacznych owoców i, żeby nasz posiłek był kompletny i zbilansowany, porcja zdrowych zbóż i suszonych owoców, czyli musli. To idealna propozycja na jesienne chłody i szarugi, które mamy właśnie za oknem. Gdy nastaje jesień(...)musli Złocista Jesień. W skład tej mieszanki wchodzą pieczone płatki, błonnik, wiórki czekoladowe mleczne, orzechy laskowe prażone, morele, nasiona słonecznika, jabłka suszone i pestki dyni. Warto podkreślić, że nie zawierają oleju palmowego. Takie gotowe musli to bardzo fajna opcja, pozwalająca oszczędzić nam nieco czasu. Marka dodatkowo oferuje zdrowe batoniki bez glutenu, laktozy, bez dodatku cukru

Kulinarne przygody Gatity
Łatwa tarta ze śliwkami / Easy plum tart 184

Śliwki rządzą! Teraz są najświeższe, najsmaczniejsze i oczywiście najtańsze, chyba że jesteście szczęściarzami i macie gdzieś swoje drzewko. Zazdrość! Tak czy inaczej warto przerabiać je na

karmelowy
Muffiny dyniowe z bitą śmietaną, przepis szybki do wykonania 127

Muffiny dyniowe z bitą śmietaną, przepis szybki do wykonania Uwielbiam budzić moją rodzinę zapachem ciasta w sobotę ;) Muffiny dyniowe robi się szybciutko, a potem błogi zapach

Kuchnia na wzgórzu