Gołąbki to szczególnie klasyczna potrawa w polskiej kuchni i nieskończona gama możliwości przeróżnych nadzień. Moja ulubiona wersja to gołąbki w młodej kapuście z kaszą jęczmienną
Delicious Titbitsskładniki: 3 pełniutkie szklanki mąki pszennej3 szklanki mlekaolej rzepakowy do smażenia1 szczypta soli1 szczypta cukru1 jajko farsz:500 g ricotty1 mała biała cebulka15 suszonych pomidorków1
Monia miesza i gotujeskładniki:2 polędwiczki wieprzowe (ok 700 g)1 opakowanie ciasta francuskiegomajeranekczosnek granulowanysólolej rzepakowy do smażenia2 łyżki musztardy delikatesowej100 g szynki dojrzewającej w plastrach1 jajkoPolędwiczki oprószyć majerankiem
Monia miesza i gotujeskładniki:600 g piersi z kurczaka100 g fety2 łyżki majeranku1 jajko700 g marchewki100 g margaryny2 łyżki mąki pszennejdo panierowania bułka tarta i/lub sezamolej rzepakowy do smażeniakuskusPierś
Monia miesza i gotujeskładniki:400 g makaronu ze szpinakiem1 średnia pierś kurczaka200 g kurek1 mała cebulaodrobina oleju rzepakowego2-3 łyżki sosu sojowego100 ml śmietanki 30 %2 łyżki posiekanej natki
Monia miesza i gotujeskładniki:1 kostka fety1 jajko0,5 łyżeczki oregano olej do smażeniatzatziki5-6 ogórków gruntowych200 g jogurtu naturalnego1 ząbek czosnkusól,pieprz lub przyprawa do tzatzikiplacki z
Monia miesza i gotujeskładniki:400 g makaronu500 g piersi z kurczaka2 łyżki koncentratu pomidorowego100 ml śmietanki 30 %1 łyżka posiekanej świeżej bazyliiolej do smażeniasól i pieprz do smakuPierś kurczaka
Monia miesza i gotujeskładniki:2 średnie cukinie500 g mięsa mielonego200 g pieczarek1 cebulazioła włoskiesól do posypania ser zółtyolej do smażeniaCukinie przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć miąższ z
Monia miesza i gotujeskładniki:9 dużych rozwiniętych kapeluszy czubajki kani4 jajkasól pieprz bułka tarta do panierowaniaolej do smażeniaKapelusze kani posolić i popieprzyć z obu stron i odstawić
Monia miesza i gotujeskładniki:1 duża podwójna pierś z kurczaka5-6 pomidorków suszonych z zalewy1/2 kulki mozzarellizioła włoskiesól olej do smażenia1 jajkodo panierowania bułka tartaPierś pokroić wzdłuż w
Monia miesza i gotujeskładniki:2 kg kapusty białej0,5 kg podgrzybków0,5 kg cienkiej chudej kiełbasy3-4 łyżki koncentratu pomidorowego1 duża cebula1 l wody lub bulionu3 łyżki mąki
Monia miesza i gotujeskładniki:600 g piersi z kurczaka5-6 dużych kapeluszy kanido panieorwania otręby pszenne1-2 jajka1 cebulapieprzsólolej do smażeniaKanie i cebulę pokroić w drobną kostkę i zarumienić
Monia miesza i gotujeskładniki:500 g mięsa mielonego drobiowego1 jajko1 łyżka czosnku niedźwiedziego1 mała cebula bułka tartasól do smaku olej do smażeniaMięso mielone wymieszać z posiekaną
Monia miesza i gotujeskładniki:250 g makaronu400-500 g filetów z moszczuka1 opakowanie szpinaku mrożonego1 kubek śmietany 18%150 g sera żółtego1 łyżeczka soli czosnkowej2 łyżeczki czosnku granulowanego1 jajko
Monia miesza i gotujeCiągle kurczak i kurczak więc dzisiaj dla odmiany inne mięśko - aromatyczne żeberka.składniki:1 kg zeberek1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis 1 łyżeczka czosnku granulowanego1
Monia miesza i gotuje