dania z wieprzowiny - 2000 przepisów (strona:30/134)

ZAPIEKANA KIEŁBASKA Z WARZYWAMI W SOSIE 177

Czasem trzeba przygotować coś na szybko...a że teraz mamy tyle warzyw już dostępnych więc dziś wykorzystam fasolkę szparagową i obiad powstanie w  kilkanaście minutSkładniki

Z Majeczką w kuchni
BIGOS 30 MINUTOWY 129

Jak jest gorąco, upalnie to najlepiej wogle nie stalibyśmy w kuchni. Więc polecam taki 30 minutowy bigos.Czy to jest wogle możliwe? przygotowanie bigosu w 30 minut

Z Majeczką w kuchni
Bitki w sosie chrzanowym 356

Duszona szyneczka w sosie chrzanowym. Pyszny i sycący obiadek. Bitki można podać z dowolną kaszą lub ziemniakami.składniki:700 g szynki1,5 l wody2-3 listki

Monia miesza i gotuje
Prosty bigos ze świeżej kapusty 202

Gdy nie mam kiszonej kapusty lub zanim nowa się ukisi robię taki bigos ze świeżej kapusty. Szybko się go robi i można dodać do niego zalegające

Monia miesza i gotuje
Moros y cristianos/ Maurowie i chrześcijanie 234

tylko widziałam jak kiwali głowami nad miseczkami. No, czyli wyszło, smakowało.Danie jest bardzo zdrowe i dietetyczne. Fasola czarna ma bardzo niski IG (zaledwie 30).Jedna porcja dania została nam na później :)Składniki na 4 duże porcje:400 g fasoli czarnej100 g białego ryżuPół cebuliPół papryki czerwonejOreganoSólCzosnekPieprz zielony lub ziołowyOliwaPrzygotowanie:Fasolę opłukać i namaczać całą(...)drobniuteńką kostkę. Wrzucamy na dość głęboką patelnie i smażymy na odrobinie oliwy. Doprawiamy i smażymy dalej. Wrzucamy fasolę i ugotowany ryż. Smażymy dalej. Potrawę podajemy jako osobne danie lub np. z wieprzowiną. Moros y cristianos

Czarnawisienka
Minipizze z tortilli 263

I znowu przepis Pani Anny Starmach z książki "Pyszne 25" :) Pomysł na przystawkę, kolację, lub - tak jak u mnie- na śniadanie. Minipizze można również podawać na

My Culinary Art
Bigosik ze świeżej kapustki 196

Nie ma jak prosty bigosik że świeżej kapustki z młodymi dodatkami prosto z warzywniaczka. Chrupiąca marcheweczka, głowa kapuchy i cebulka oraz dużo zieleninki. Warzywka młode więc

Monia miesza i gotuje
Grillowana polędwiczka marynowana w sosie sojowym 211

Pyszna i delikatna polędwiczka wieprzowa zamarynowana w sosie sojowym z dodatkiem czosnku. Mięsko bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. Ja ugrillowałam na patelni grillowej, co trwało

Monia miesza i gotuje
Polędwiczki zapiekane w szynce i cieście francuskim 218

składniki:2 polędwiczki wieprzowe (ok 700 g)1 opakowanie ciasta francuskiegomajeranekczosnek granulowanysólolej rzepakowy do smażenia2 łyżki musztardy delikatesowej100 g szynki dojrzewającej w plastrach1 jajkoPolędwiczki oprószyć majerankiem

Monia miesza i gotuje
Żeberka w sosie szałwiowo-rozmarynowym 191

Ciągle kurczak i kurczak więc dzisiaj dla odmiany inne mięśko -  aromatyczne żeberka.składniki:1 kg zeberek1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis 1 łyżeczka czosnku granulowanego1

Monia miesza i gotuje
Gulasz z maślakami 175

Pyszny sosik z duszonej wieprzowiny z maślaczkami. Gulasz można podawać z kaszą lub ziemniaczkami a do tego zestawu pasuje idealnie kiszony ogóreczek. Ja gulasz podałam z

Monia miesza i gotuje
Duszony schab w sosie ze świeżych ogórków z koperkiem 259

zaprawić śmietanką wymieszaną z mąką. Zagotować i na sam koniec dodać świeżo posiekany koperek. Można podać z młodymi ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Obiad Tagged: bulion , ogórki , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
Kuchnia włoska – Pecorino Romano 119

Kuchnia włoska to jedna z najpopularniejszych kuchni na świecie. Urzeka smakiem, aromatem i jednocześnie prostotą wykonania. Potrawy przyrządzane są z wykorzystaniem świeżych, najlepszej jakości produktów. To

Oryginalny smak
Pulled pork, czyli uczta dla mięsożerców 225

Pulled pork to marynowana wieprzowina poddawana długiej obróbce termicznej w niskiej temperaturze. Dzięki takiemu sposobowi przygotowania mięso jest delikatne, miękkie i rozpada się na cienkie kawałki

DefinicjaSmaku
Domowa szynka o intensywnym aromacie czombru 280

h.Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia lub do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temp. ok. 190 st. C przez ok. godzinę.Filed under: Dania mięsne, Domowe - czyli zdrowiej i smaczniej, Wieprzowina, Wędlina

kuchcikownia