domu. Sajgonki to jedno z takich dań, na które każdy czasem ma ogromną ochotę. Od dziś będziecie mieli sajgonki bez wychodzenia z domu :) Składniki(na ok. 8 sajgonek): - 8 arkuszy papieru ryżowego - 200 g mięsa mielonego z łopatki - średnia cebula - 4 suszone grzyby mun - 3 liście kapusty pekińskiej - ok 25 g makaronu ryżowego - łyżeczka czosnku granulowanego - szczypta imbiru
Cook&Lovedanie chodziło już za mną jakiś czas, jest to fajna alternatywa dla mięsa, albo jako dodatek do obiadu lub jako samo śniadanie (mam nadzieję, że paleo śniadania już powoli przestają być monotonne). Lubicie cukinie? Jest bardzo uniwersalna, można z niej zrobić pyszne czekoladowe brownie , paleo makaron do spaghetti, albo takie placki, które dziś przygotowałem. Przyznam, że smak zaskakuje, można
PaleoLifemięsożerna to regularnie przygotowujemy różne mięsne dania, które sę podstawą obiadu. Tym razem proponuję przygotować chudy Gulasz ze schabu zamiast z szynki wieprzowej , mimo, że tłuszcz jest doskonałym przekaźnikiem i wzmacniaczem smaku, to z chudego schabu można też zrobić pyszny gulasz. Gulasz ze schabu można podać z dowolnymi dodatkami: ziemniakami, kaszami, makaronem, oraz obowiązkowo z surówką lub buraczkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZapiekanka to chyba najprostsze danie jakie można sobie wyobrazić :) Daje też duże pole popisu, bo wariacji smakowych może być tysiące! U mnie dziś zapiekanka z tortellini i kurczakiem gyros oraz warzywami, w sosie śmietanowo- serowym. Palce lizać! Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 150 g tortellini serowego 150 g makaronu rurki 1 średnie opakowanie warzyw mrożonych 1 mała
Tradycyjna KuchniaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Polski street food to food trucki, z wcześniej przygotowanym (w higienicznych warunkach) jedzeniem. To ludzie pracujący w rękawiczkach, podający dania
My Blueberry CornerM usaka to pyszna grecka zapiekanka z bakłażanów i mielonego mięsa, pokryta solidną porcją beszamelu. W dużej mierze przypomina włoską lasagne bolognese, tyle że tutaj zamiast
Food SquarePowoli w lasach kończą się kurki. Nie lubią chłodnych poranków i wieczorów późnego wrześniowego lata. Jeszcze tydzień lub dwa i będziemy musieli poczekać do następnego
Posadzone i zjedzoneBardzo proste do przygotowania danie na lunch albo obiad - sałatka z kurczaka w curry z kuskus z pomidorami. Do przygotowania sałatki wykorzystamy dosłownie kilka składników, z których większość z nich powinniście mieć w domu. Jednak na początek kilka słów o kuskus - uznawany jest za kaszę, jednak chyba bardziej przypomina makaron. Otrzymywany jest z twardej pszenicy. Kuskus nie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dania azjatyckie, wszelkiego rodzaju dania mięsno-warzywne, a nawet tortilla czy pizza. Zastosowania można mnożyć. Jedno jest pewne – dobry sos pomidorowy jest znany i ceniony na całym świecie. Po drugie: prosty i szybki. Nie napracujemy się przy nim, więc nawet jeśli odwiedzą nas niespodziewani goście – możemy szybko zagotować makaron, równolegle przygotowując wspomniany sos. Po trzecie: jest
Proste-przepisy.plCiasta nie zagniatamy jak ciasta na makaron, pizzę czy chleb. Po upieczeniu, ostudzeniu i poraniu podpłomyków na małe kęsy, układamy na wierzch surówkę z buraka i gruszki. Na wierzch lądują kawałki pstrąga, które możemy skropić sokiem z cytryny i oliwą oraz udekorować zieleniną. Pyszne, orzeźwiające i chyba nawet w miarę dietetyczne danie. PS Jedna z uczestniczek warsztatów dodała
Right Behind The Kitchenpozwala nie tylko na uzyskanie pysznego dania w krótkim czasie, ale również na zachowanie maksymalnej ilości składników odżywczych. Rzecz idealna na w okresie letnim, kiedy nie chce spędzać się w kuchni wielu godzin - z powodu temperatury bądź innych planów wypoczynkowych. STIR FRY Z HALIBUTEM Składniki: - 200 gram halibuta (filet) - 75 gram makaronu ryżowego (nitki) - 1 cukinia - pół czerwonej
Życie zamknięte w smakuMuszle makaronowe nadziewane bakłażanem, filetem z kurczaka i gorgonzolą zapiekane w sosie pomidorowym. Można je przygotować wcześniej i później tylko zapiec w piekarniku. To dane na
Moja Galeria Smakuserów, wspaniale łączy się z serami, makaronem i zapiekankami. Znajdziecie na pewno dla niej zastosowanie w kuchni, a jeżeli nie, to prawdopodobnie zjecie wszystkie marynowane kostki dyni prosto ze słoika. Tak jak ja... :) Przepis , z moimi zmianami cytuję (prawie!) za Olą : 2,5 kg dyni 5 szklanek wody 3 szklanki cukru (dałam 1,5 szklanki, bo wolę pikantniejsze marynaty
Kuchnia PrezydentowejZupa grzybowa to nie tylko potrawa wigilijna. Na jesienno wiosenne klimaty tegoroczne również nada się wspaniale. Gdy za oknem plucha jak ostatnio zapach grzybowej (z ziemniaczkami
Kulinarna PatilogiaPotrawy bez glutenu stają się coraz popularniejsze ze względu na plagę alergii pokarmowych które dotykają Polaków. Takie posiłki tak samo mogą być spożywane przez wszystkich bo
Kuchnia PROzdrowotna